ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Μπαρτσελόνα- Ολυμπιακός 79-78: Της έκανε τη ζωή δύσκολη αλλά έχασε στην παράταση

Ο Ολυμπιακός άξιζε να φύγει νικητής από τη Βαρκελώνη αλλά τελικά ηττήθηκε στην παράταση μένοντας με την πίκρα της μεγάλης προσπάθειας
Μπαρτσελόνα- Ολυμπιακός 79-78: Της έκανε τη ζωή δύσκολη αλλά έχασε στην παράταση

Ο Ολυμπιακός έκανε τη Μπαρτσελόνα να λαχταρήσει και ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα ότι φέτος είναι ικανός για μεγάλα πράγματα,

Παρά την υπερπροσπάθεια, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 79-78 στην παράταση (67-67) στο Παλάου Μπλάου Γκράνα αλλά έδειξε ότι φέτος θα είναι στην ελίτ της διοργάνωσης. Σπουδαία εμφάνιση από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που άξιζε να φύγει με το διπλό. Οι βολές του Οριόλα 7” πριν το τέλος κι ενώ ο Ολυμπιακός δεν σιγούρεψε το ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ του Χίγκινς (έκανε φάουλ ο Φαλ στον Οριόλα που πέτυχε τις βολές μετά) και το άστοχο σουτ του Σλούκα στην εκπνοή έκριναν τον αγώνα για την 3η στροφή της Euroleague.

Πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό μετά από 6 σερί νίκες.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο ρόλο στον αγώνα όπως αναμενόταν. Ο Ολυμπιακός κατά την προσφιλή του συνήθεια έβγαλε πολλή ενέργεια στο πρώτο δεκάλεπτο. Με το σκορ στο 6-6 στα πρώτα 6 λεπτά, τα 5 λάθη ανησυχούσαν αλλά τα 2/12 σουτ της Μπαρτσελόνα φόρτωναν πίεση τους γηπεδούχους. Το 7-0 του Ολυμπιακού (με πρωταγωνιστές τους Ντόρσεϊ και Σλούκα) τον έφερε στο 13-6 και στο 17-10 τελικά στο τέλος του δεκαλέπτου.

Τα 4/18 σουτ της Μπαρτσελόνα ήταν δείγμα και της καλής άμυνας του Ολυμπιακού. Που ξέφυγε 20-12 στις αρχές της δεύτερης περιόδου αλλά οι Καταλανοί έχοντας 5 κλεψίματα ήδη μείωσαν σε 20-18. Οι Πειραιώτες είχαν 7 λάθη ήδη αλλά δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους και με 6 σερί πόντους του Ζαν Σαρλ πήραν και πάλι τον έλεγχο (25-19).

Ο Ολυμπιακός ήταν στο 32-27 στο πρώτο μέρος έχοντας διορθώσει την κατάσταση στα ριμπάουντ αλλά με τα λάθη (8) να είναι θέμα. Η άμυνα λειτουργούσε πάντως και άφηνε θετικά σημάδια.

Το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους ήταν τελείως διαφορετικό. Οι Καταλανοί πήραν 7 πόντους από τα λάθη του Ολυμπιακού (συνολικά έφτασε τα 11). Και με επιμέρους σκορ 14-2 ξέφυγαν 41-34 στο 25’.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 49-41 αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Με τον Φαλ να κυριαρχεί και να μαζεύει επιθετικά ριμπάουντ μείωσε σε 49-47 λίγο πριν το τέλος τα 3ης περιόδου. Αλλά τα 2 τρίποντα που δέχθηκε στα τελευταία 40’’ έφεραν τους Καταλανούς στο +8. Ήταν πολύ κακό το τελείωμα του Ολυμπιακού σε μια περίοδο που δέχθηκε 28 πόντους ενώ σε όλο το πρώτο μέρος είχε δεχθεί 27!

Με νέο τρίποντο η Μπαρτσελόνα ξέφυγε 58-49 αλλά οι Πειραιώτες επέστρεψαν. Με την εξαιρετική τους άμυνα κράτησαν την Μπαρτσελόνα χωρίς πόντο για περισσότερα από τρία λεπτά.

Μείωσαν σε 58-56, είχαν τρεις ευκαιρίες να περάσουν μπροστά (0/2 σουτ από ΜακΚίσικ, ένα τρίποντο και ένα λει άπ σε αιφνιδιασμό και ένα άστοχο τρίποντο από Σλούκα)… Όμως δεν προσπέρασαν. Τότε τουλάχιστον.

Πέρασαν περίπου 4 λεπτά μέχρι να βρει σκορ με 1/2 βολές του Καλάθη η Μπαρτσελόνα (59-56)… Ο Λαρεντζάκης με τρίποντο ισοφάρισε 61-61 με 2΄30’’ να απομένουν για το τέλος.

Ο Μίροτιτς έδωσε νέο προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα (63-61) και με 1’58’’ για το τέλος ο ΜακΚίσικ ήταν ψύχραιμος (2/2 βολές και 63-63).

Μια αμφισβητούμενη απόφαση του Ντιφαλά σε φάουλ του Βεζένκοφ στον Μίροτιτς έδωσε 2 βολές στον παίκτη της Μπαρτσελόνα (65-63). Ο Σλούκας ήταν πάλι παρών (65-65) όπως και ο Βεζένκοφ που χτύπησε στον αιφνιδιασμό (65-67)

Το άστοχο τρίποντο του Μίροτιτς έδωσε ακόμα μια επίθεση στον Ολυμπιακό αλλά ο Λαρεντζάκης αστόχησε με τη σειρά του.

Με 33’’ για το τέλος ο Κούριτς είχε 2 βολές (2/2 και 67-67) . Με 12’’ ο Σλούκας αστόχησε όπως και ο Χίγκινς και φτάσαμε στην παράταση.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 75-70 με 2’12’’ για το τέλος αλλά ο Ολυμπιακός επέστρεψε. Και μάλιστα με τη ψυχραιμία του Ντόρσεϊ πέρασε μπροστά (78-77) με 22’’ για το τέλος. Για να ακολουθήσει η φάση που περιγράψαμε στην αρχή κι έκρινε τον αγώνα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-17, 27-32, 55-47, 67-67 (καν.αγ.), 79-78

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 10, Μαρτίνεθ, Σμιτς, Χέις 2, Οριόλα 7, Λαπροβίτολα 7, Χίγκινς 11, Κούριτς 9, Γιοκουμπάιτις 2, Μίροτιτς 22, Καλάθης 9 (13 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας):  Γουόκαπ 6, Ντόρσεϊ 12, Λαρεντζάκης 6, Φαλ 11 (8 ριμπ), Σλούκας 14, Μάρτιν 2, Βεζένκοφ 12, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Ζαν Σαρλ 5, ΜακΚίσικ 10

Τα στατιστικά της Μπαρτσελόνα

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός

 

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Ο Σέιμπεν Λι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό με Εφές και Μπεσίκτας να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του σύμφωνα με τον Ματέο Αντρεάνι.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός αν και ήταν πρώτο ματς μάλλον φάνηκε για τα καλά πως ο Μόντε Μόρις ήταν ο παίκτης που χρειαζόταν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιώργος Μπαρτζώκας: Εχω δει τον Μουσταφά Φαλ να κάνει σπριντ μέσα στο γήπεδο – Γυρνάει πιο γρήγορα

Γιώργος Μπαρτζώκας: Εχω δει τον Μουσταφά Φαλ να κάνει σπριντ μέσα στο γήπεδο – Γυρνάει πιο γρήγορα

«Θα γυρίσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο», είπε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μέσα στη σεζόν.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Τι έδειξε ο Μόντε Μόρις στο πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός: Τι έδειξε ο Μόντε Μόρις στο πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ο Μόντε Μόρις έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Κολοσσό, σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ, αφήνοντας θετικές πρώτες εντυπώσεις.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ντόρσει έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Μόντε Μόρις

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ντόρσει έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Μόντε Μόρις

Με 41 πόντους και 9 στα 14 εύστοχα τρίποντα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μόντε Μόρις: Ριμπάουντ, βουτιά αυτοθυσίας και πάσα ασιστ μισού γηπέδου σε ούτε ένα λεπτό και τρέλα στο ΣΕΦ

Μόντε Μόρις: Ριμπάουντ, βουτιά αυτοθυσίας και πάσα ασιστ μισού γηπέδου σε ούτε ένα λεπτό και τρέλα στο ΣΕΦ

Ο Μόρις όλα δείχνουν πως ήρθε για να κάνει την διαφορά, με όρους... Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Δείτε τι κάνει ο Μόντε Μόρις με τον Ολυμπιακό

Δείτε τι κάνει ο Μόντε Μόρις με τον Ολυμπιακό

Το ΣΕΦ έχει κόσμο (7.000) και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Στήριξη στην ομάδα και να... «δούμε επιτέλους τον Μόρις στο παρκέ».

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αυτό είναι το λάθος του Βαγγέλη Ιωάννου σε όσα είπε για τον Εβάν Φουρνιέ!

Αυτό είναι το λάθος του Βαγγέλη Ιωάννου σε όσα είπε για τον Εβάν Φουρνιέ!

Έχει γίνει έντονο θέμα συζήτησης τα όσα είπε ο Βαγγέλης Ιωάννου για τον Εβάν Φουρνιέ. Ποιο το λάθος…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Σέιμπεν Λι άνοιξε τον χορό των αποχωρήσεων – Δεν θα είναι ο μόνος

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Σέιμπεν Λι άνοιξε τον χορό των αποχωρήσεων – Δεν θα είναι ο μόνος

Ο Ολυμπιακός προχωρά σε αναπροσαρμογή ρόστερ με τον Σέιμπεν Λι να οδηγείται στην έξοδο μετά την άφιξη του Μόντε Μόρις.

Μπάσκετ