ΜΠΑΣΚΕΤ

Ποιος περίμενε ότι ο Γκριγκόνις θα ήταν τέτοια απογοήτευση;

Αν εμφανιστεί πρόταση για τον Λιθουανό τότε ο Παναθηναϊκός θα τον παραχωρήσει. Τελικά η ευθύνη για την κακή παρουσία του Γκριγκόνις, ποιον βαραίνει;
Ποιος περίμενε ότι ο Γκριγκόνις θα ήταν τέτοια απογοήτευση;

Ο Μάριους Γκριγκόνις με βάση την παρουσία του στον Παναθηναϊκό όλο αυτό το διάστημα αποτελεί τη μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς.

Και το λέμε αυτό, διότι η μεταγραφή του Γκριγκόνις το καλοκαίρι ήταν η πλέον «ηχηρή» που έκανε ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα υπήρξε ολόκληρο «στρατηγικό πλάνο» των «πράσινων» που εξασφάλισαν το «ΟΚ» του Αντρέι Βατούτιν και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπου πλήρωσαν ένα ποσό της τάξης των 350 χιλιάδων ως buy out προκειμένου να εξασφαλίσουν τον Λιθουανό διεθνή γκαρντ.

Το κλειστό διετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γκριγκόνις θα του αποφέρει συνολικά 2 εκατομμύρια. Τόσα κοστίζει στον Παναθηναϊκό ο Λιθουανός που ακόμα δεν έχει καταφέρει να δείξει τις ικανότητές του. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ο παίκτης φαίνεται «ξένο σώμα» στην ομάδα η οποία θα αποδεχόταν με χαρά κι ανακούφιση μια πρόταση που θα αποδέσμευε τον παίκτη (και παράλληλα ένα μεγάλο ποσό).

Η αλήθεια είναι επίσης ότι τα προβλήματα άρχισαν από νωρίς! Πρώτα το θέμα του τραυματισμού από το Eurobasket και στη συνέχεια η «επιμονή» ότι ο Γκριγκόνις θα είναι το τριάρι της ομάδας. Βεβαίως και ο Λιθουανός παίζει στο «2» και η προσπάθεια να βαπτιστεί «3» (όπως και η αντίστοιχη να θεωρείται «άσος» ο Σαντ Ρος) όχι μόνο έπεσε στο κενό, αλλά δε βοήθησε τον παίκτη ούτε και την ομάδα (κατά συνέπεια).

Η έλευση του Πονίτκα, όταν πλέον ήταν ολοφάνερο ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν τριάρι, έφερε υπερφόρτωση στην περιφέρεια με αποτέλεσμα να περισσεύει πλέον ο Άντριους (προσθέστε συμβόλαιο 400 χιλιάδων ετησίως). Ο Αμερικανός είχε προτάσεις με τα μισά χρήματα και όχι από ομάδες της Euroleague με αποτέλεσμα να μην έχει αποδεσμευτεί ακόμα από τον Παναθηναϊκό.

Και όταν στη συνέχεια κατέφτασε και ο Μπέικον για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας, τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα για τον Γκριγκόνις.

Ουσιαστικά ο Λιθουανός έγινε το «περίσσευμα» (όπως στην προηγούμενη περίπτωση ο Άντριους) και φυσικά ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός αλλά και ο χρόνος που του αναλογούσε δεν ήταν υπέρ του ώστε να βρει ρυθμό.

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Γκριγκόνις δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Θα πρέπει όμως- για να είμαστε δίκαιοι στην κρίση μας- να συνυπολογίσουμε και τις συνθήκες υπό τις οποίες συμβαίνει αυτό. Που σίγουρα δεν είναι ευνοϊκές για τον Λιθουανό, ο οποίος δεν είναι καθόλου κακός παίκτης.

 

Γιώργος Νικολαΐδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Τι είπαν Άκης και Τάκης Τσουκαλάς για το μπάσκετ του Ολυμπιακού μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα (vid)

Τι είπαν Άκης και Τάκης Τσουκαλάς για το μπάσκετ του Ολυμπιακού μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα (vid)

Συγκρατημένοι και αισιόδοξοι παρά την άσχημη εμφάνιση του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν Άκης και Τάκης Τσουκαλάς…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ : Μόντε Μόρις και γρήγορα…

Ολυμπιακός μπάσκετ : Μόντε Μόρις και γρήγορα…

Η έλευση και η ένταξη του Μόντε Μόρις στον μπασκετικό Ολυμπιακό μοιάζει ανάγκη επιτακτική...

Μπάσκετ
Μπάσκετ: ΑΕΚ- Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ- Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συγκρούονται στη GBL, σε ντέρμπι που παραδοσιακά ανεβάζει ένταση και κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Τελικά είναι βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θέλει ψηλό, όπως ήθελε και γκαρντ

Ολυμπιακός μπάσκετ: Τελικά είναι βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θέλει ψηλό, όπως ήθελε και γκαρντ

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κάνει... ήρωρες όλα τα 3-4 που βρίσκει απέναντί του.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πρωτοσέλιδο Sportime (13/12): Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός – Με τέτοια τρίτη περίοδο δεν πας πουθενά

Πρωτοσέλιδο Sportime (13/12): Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός – Με τέτοια τρίτη περίοδο δεν πας πουθενά

Ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός, ειδικά στην 3η περίοδο και έχασε εύκολα απο την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη με 98-85.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ : Μπαρτζώκας και παίκτες δεν μπορούν να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα 16 μέρες μετά…

Ολυμπιακός μπάσκετ : Μπαρτζώκας και παίκτες δεν μπορούν να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα 16 μέρες μετά…

Η εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη ήταν κάτι παραπάνω από προβληματική και ο Γιώργος Μπαρτζώκας το ξέρει καλύτερα από όλους

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Λίγος ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα έχασε εύκολα

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Λίγος ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα έχασε εύκολα

Θέλει πολύ δουλειά ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα και ποιότητα στις θέσεις 1-2.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μπαρτσελόνα- Ολυμπιακός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπαρτσελόνα- Ολυμπιακός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μεγλάλο ματς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό για τη Euroleague. Το κανάλι της αναμέτρησης.

Μπάσκετ
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Η ΑΕΚ πέτυχε τεράστια νίκη στη Σαμψούντα. Απώλειες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, προβληματισμός στο μπασκετικό τμήμα των «πράσινων».

Πρωτοσέλιδο Sportime