Πρόστιμο 8.000 ευρώ στον Εργκίν Αταμάν από τη Euroleague για ανάρμοστη συμπεριφορά
Η Euroleague επέβαλε πρόστιμο 8.000 ευρώ στον προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, για έλλειψη σεβασμού προς τους διαιτητές στο ματς με τη Βίρτους Μπολόνια.
Η διοργανώτρια αρχή της Euroleague προχώρησε σε σειρά πειθαρχικών αποφάσεων, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων το πρόστιμο στον προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν, με βάση το άρθρο 27.2.β του Πειθαρχικού Κώδικα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
«Ο κ. Εργκίν Αταμάν, προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 8.000 ευρώ για πράξεις που συνιστούν έλλειψη σεβασμού προς τους διαιτητές κατά τη διάρκεια του αγώνα Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός».
Η απόφαση εντάσσεται σε μια σειρά πειθαρχικών κυρώσεων της Euroleague, που περιλαμβάνουν πρόστιμα και για άλλους προπονητές και παράγοντες. Συγκεκριμένα, ο Όντετ Κάτας (Μακάμπι Τελ Αβίβ) τιμωρήθηκε με 5.000 ευρώ για δηλώσεις σχετικά με τη διαιτησία στο ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Οφέρ Γιανάι, πρόεδρος της Χάποελ Τελ Αβίβ, καλείται να πληρώσει 5.000 ευρώ για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κρίθηκε προσβλητική προς άλλο πρόσωπο.
Η Euroleague, μέσω των αποφάσεών της, υπενθυμίζει τη δέσμευσή της στη διαφύλαξη του σεβασμού και της αθλητικής συμπεριφοράς, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι τέτοιες εκφράσεις δεν θα μένουν ατιμώρητες.