ΑΡΗΣΤΟΣ

ΑΡΗΣτος: Ανύπαρκτο πέναλτι – Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο!

ΑΡΗΣτος: Όλα στραβά κι ανάποδα πήγαν στο ματς με την ΑΕΚ για τον ΑΡΗ! Ο τραυματισμός του Μπρούνο Γκάμα πριν το παιχνίδι που τον άφησε
ΑΡΗΣτος: Ανύπαρκτο πέναλτι – Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο!

ΑΡΗΣτος: Όλα στραβά κι ανάποδα πήγαν στο ματς με την ΑΕΚ για τον ΑΡΗ!

ΑΡΗΣτος: Ο τραυματισμός του Μπρούνο Γκάμα πριν το παιχνίδι που τον άφησε εκτός αποστολής σε ένα κομβικό παιχνίδι ήταν ένα κακό «σημάδι» για την ομάδα, δεδομένου ότι ο Πορτογάλος είναι ένα απ’ τα ισχυρότερα όπλα του Θεού του πολέμου.

Αυτό φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα και την κακή εμφάνιση της ομάδας. Άλλωστε κι η ΑΕΚ είχε πολλές απουσίες!

Απ’ την άλλη ο Λευκορώσος διαιτητής δίνει ένα ανύπαρκτο πέναλτι στο δέκατο λεπτό και όπως και να το κάνουμε ομάδα που προηγείται σε τέτοια ματς έχει το προβάδισμα για τη νίκη.

Ο ΑΡΗΣ στη συνέχεια δεν ήταν καλός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όταν μια ομάδα που δεν είναι σε καλή μέρα μπορεί ο κάθε απίθανος διαιτητής να σφυρίζει ότι θέλει και να διαμορφώνει ή να βοηθάει στη διαμόρφωση του αποτελέσματος και ταυτόχρονα της βαθμολογίας!

Στο ένα παιχνίδι ο ένας κάνει «βουτιά» έξω απ’ τη περιοχή για να πέσει μέσα και αντί να «φάει» κάρτα για θέατρο, κερδίζει πέναλτι χωρίς καν να ελεγχθεί στο VAR και σε άλλο γήπεδο μέσα στη περιοχή η μπάλα χτυπάει πεντακάθαρα σε απλωμένο χέρι αμυντικού μπροστά στον διαιτητή, αυτός δείχνει κόρνερ και συμφωνεί και το VAR! Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου δυστυχώς δεν ήταν σε καλή μέρα, μπήκαν χαλαροί στο ματς δεν είχαν πάθος, δεν είχαν καλές συνεργασίες δεν ήταν συγκεντρωμένοι και γενικά δεν αντιμετώπισαν το παιχνίδι όπως έπρεπε για να κερδίσουν και να «καθαρίσουν» την υπόθεση Ευρώπη από τώρα!

Μάλλον δεν ήταν σε καλή μέρα και ο κόουτς που η τακτική κι οι επιλογές του δε του βγήκαν.

Ο Άκης Μάντζιος, λοιπόν, προτίμησε να αφήσει στο πάγκο και τους δύο σέντερ φορ που είχε και να βάλει στη κορυφή της επίθεσης τον Μαντσίνι που ναι μεν έπαιξε ξανά εκεί αλλά κυρίως σε εκτός έδρας ντέρμπι που η ομάδα παίζει στη κόντρα. Και αν ο Μήτρογλου προέρχεται από τραυματισμό και έμεινε λογικά έκτος εντεκάδας ο Μάνος, που έδειξε στο προηγούμενο παιχνίδι ότι ήταν σε καλή κατάσταση ήταν έκπληξη που έμεινε κι αυτός στο πάγκο.

Ισως ο κόουτς φοβήθηκε περισσότερο το παιχνίδι και ήθελε πρώτα να εξασφαλίσει την ισοπαλία που κι αυτή δε θα ‘ταν άσχημο αποτέλεσμα αφού θα διατηρούσε την διαφορά απ’ την αντίπαλο και μετά ό,τι ήθελε προκύψει.

Εντάξει η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα έχει καλή παράδοση στο Βικελίδης, όμως ήρθε να παίξει στη Θεσσαλονίκη με πολλές ελλείψεις συν ότι και αγωνιστικά και ψυχολογικά ήταν σε κακή κατάσταση.

Ο ΑΡΗΣ έπρεπε να μπει δυνατά στο παιχνίδι να «σφυροκοπήσει» την αδύναμη αμυντικά κι όχι μόνο αντίπαλό του και να της δώσει να καταλάβει ότι αυτή θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένη με την ισοπαλία! Αντίθετα έπαιξε συντηρητικά έδωσε χώρο στην ΑΕΚ και περίμενε να βγει στη κόντρα.

Ακόμη και μετά το απίστευτο 0-3 του ημιχρόνου ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να το παλέψει περισσότερο ειδικά μετά το γκολ που πέτυχε σχετικά νωρίς στις αρχές της επανάληψης.

Φάνηκε ότι μετά το γκολ του ΑΡΗ, η ΑΕΚ έδειξε να φοβάται, έκανε κάποιες καθυστερήσεις και έπαιξε πιο κλειστά. Μπήκαν ο Μάνος κι ο Ματέο πίεσαν λίγο πιο ψηλά αλλά δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν παραπάνω.

Οι αλλαγές του Μήτρογλου και Ματίγια όμως έγιναν πολύ αργά! Τι μπορούσαν να κάνουν όταν μπήκαν στο 87 λεπτό; Αν έμπαιναν έστω ένα τέταρτο η είκοσι λεπτά νωρίτερα ίσως βοηθούσαν.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ μετά το γκολ που πέτυχε ο ΑΡΗΣ, θα περίμεναν όλοι να πιέσει, να κάνει φάσεις για να φτάσει σε ένα ακόμη γκολ, να αγχώσει πιο πολύ τους αντιπάλους και να μπει για τα καλά στο ματς, ήταν φλύαρος υποτονικός και δεν έκανε καμία κλασική ευκαιρία εκτός από μια φάση με τον Σάσα που ίσως θα μπορούσε να σκοράρει. Έτσι τελείωσε το παιχνίδι με ήττα που κανένας δεν περίμενε!

Η ομάδα απ’ το προηγούμενο παιχνίδι που κέρδισε δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο (μάλιστα ήταν το χειρότερο της σεζόν) όπως είπε και ο Άκης Μάντζιος. Δείχνει να μην έχει τη φρεσκάδα που είχε στα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος δείχνει κουρασμένη και χωρίς φαντασία κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.

Ο ΑΡΗΣ πάρα την ήττα του παραμένει στη δεύτερη θέση και τώρα πρέπει να αφήσει πίσω του το τελευταίο παιχνίδι να συνεχίσει και να αντιμετωπίσει με διαφορετική φιλοσοφία τα επόμενα ματς. Κατά αρχάς, με καθαρό μυαλό, να πάει στη Λεωφόρο να παίξει με πρωταρχικό στόχο τη νίκη! Συνήθως όταν μια ομάδα πάει να πάρει μια ισοπαλία χάνει!

Ο ΑΡΗΣ είναι καλύτερος φέτος απ’ τον Παναθηναϊκό.

Καλύτερος ήταν και είναι κι απ’ την ΑΕΚ όμως έχασε κι έχασε εκτός των άλλων, κυρίως ίσως γιατί δεν είχε καθαρό μυαλό λόγω άγχους! Μπορεί όμως να τη κερδίσει πάλι στην Αθήνα όπως το έκανε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Δεν έχει λοιπόν να αποδείξει τίποτε και σε κανέναν πάρα μόνο να παίξει όπως πραγματικά μπορεί χωρίς κανένα άγχος, ελεύθερα και να κερδίσει το παιχνίδι αυξάνοντας τη διαφορά απ’ τον αντίπαλο του, ο οποίος αυτός πρέπει να ‘χει το άγχος και τη πίεση γιατί είναι αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια ακόμη και τίποτε δε θα κριθεί ούτε από μια νίκη ούτε όμως από μια ενδεχόμενη ήττα!

Απλά στη πρώτη περίπτωση γίνεται πιο εύκολη η συνέχεια και στην άλλη πιο δύσκολη.

Όπως και να ‘χει ο Θεός του πολέμου έχει το προβάδισμα, έχει τη ποιότητα και τη δύναμη, στο τέλος να πετύχει το στόχο του και να βγει νικητής!

Με τιμή,
ΑΡΗΣτος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Survivor trailer 13/4: Σοβαρός τραυματισμός – Στο νοσοκομείο ο Ηλίας Μπόγδανος (vid)

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι και όλο το ευρωπαϊκό μονοπάτι της νέας σεζόν

Ελληνοτουρκικά – Έβρος: Κάτι ετοιμάζουν οι Τούρκοι – Πάνοπλοι και με νέο εξοπλισμό οι φρουροί τους!

ΑΡΗΣτος: Στο Καραϊσκάκη φάνηκε πόσο πολύ έχει μεγαλώσει ο Άρης!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Κάποιους «πόνεσε» όσα πέτυχε ο Άρης – Τα καλύτερα έρχονται!

ΑΡΗΣτος: Κάποιους «πόνεσε» όσα πέτυχε ο Άρης – Τα καλύτερα έρχονται!

Ο ΑΡΗΣτος bloggαρει για την δικαίωση του Άρη από την UEFA, αλλά και το μέλλον που αναμένεται... δυναμικό.

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Με στόχο το βήμα παραπάνω! Πρωτάθλημα ή έξοδο στο Τσάμπιονς λιγκ!

ΑΡΗΣτος: Με στόχο το βήμα παραπάνω! Πρωτάθλημα ή έξοδο στο Τσάμπιονς λιγκ!

Ο ΑΡΗΣΤΟΣ γράφει για την κατάκτηση της 3ης θέσης και τον πήχη που ανεβαίνει για τον Άρη

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Τυχεροί όσοι ήταν στο Βικελίδης – Ο ΑΡΗΣ έγραψε ιστορία κι επέβαλλε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

ΑΡΗΣτος: Τυχεροί όσοι ήταν στο Βικελίδης – Ο ΑΡΗΣ έγραψε ιστορία κι επέβαλλε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

Ο ΑΡΗΣτος γράφει για την ανατροπή της... δεκαετίας που πέτυχε ο ΑΡΗΣ, με την οποία έγραψε ιστορία και επέβαλλε απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Αυτός είναι ο μεγάλος ΑΡΗΣ – Μια συνήθεια που έγινε λατρεία!

ΑΡΗΣτος: Αυτός είναι ο μεγάλος ΑΡΗΣ – Μια συνήθεια που έγινε λατρεία!

Ο ΑΡΗΣτος γράφει για τη νίκη του Άρη στην Τούμπα που πλέον έχει γίνει συνήθεια

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Ήττα ντροπή – Ο Άρης πέταξε το δώρο για μια άνετη έξοδο στην Ευρώπη

ΑΡΗΣτος: Ήττα ντροπή – Ο Άρης πέταξε το δώρο για μια άνετη έξοδο στην Ευρώπη

Ο ΑΡΗΣτος σχολιάζει την ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης και την επόμενη ημέρα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Ο Άρης έχασε μόνος του στη Λεωφόρο – Οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς τους!

ΑΡΗΣτος: Ο Άρης έχασε μόνος του στη Λεωφόρο – Οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς τους!

Ο ΑΡΗΣτος γράφει για την ήττα του Άρη στη Λεωφόρο και την επόμενη ημέρα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: «Χόρευε» στη βροχή ο Άρης, άνετη νίκη με ΠΑΟΚ – Για δύο αποτελέσματα στη Λεωφόρο

ΑΡΗΣτος: «Χόρευε» στη βροχή ο Άρης, άνετη νίκη με ΠΑΟΚ – Για δύο αποτελέσματα στη Λεωφόρο

Ο ΑΡΗΣτος γράφει για την επιβλητική νίκη που πέτυχε ο Άρης επί του ΠΑΟΚ.

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Ακλόνητο φαβορί ο Άρης για την έξοδο στην Ευρώπη – Ο Μπούργος απέδειξε πως δεν έχει κολλήματα

ΑΡΗΣτος: Ακλόνητο φαβορί ο Άρης για την έξοδο στην Ευρώπη – Ο Μπούργος απέδειξε πως δεν έχει κολλήματα

Ο ΑΡΗΣτος γράφει για τη μεγάλη νίκη του Άρη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Μεγάλη ευθύνη ο Μπούργος – Εκτός έδρας παίζει καλύτερα!

ΑΡΗΣτος: Μεγάλη ευθύνη ο Μπούργος – Εκτός έδρας παίζει καλύτερα!

Ο ΑΡΗΣτος bloggαρει για την ισοπαλία του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τα τακτικά λάθη του Χέρμαν Μπούργος.

ΑΡΗΣτος