ΑΡΗΣΤΟΣ

ΑΡΗΣτος: Πέρασαν οι εφιάλτες πάμε για πρωτάθλημα!

ΑΡΗΣτος: Στα μισά της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League, ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στη 2η θέση και σε απόσταση 3 βαθμών απ' την πρώτη.
ΑΡΗΣτος: Πέρασαν οι εφιάλτες πάμε για πρωτάθλημα!

ΑΡΗΣτος: Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση της πορείας του ΑΡΗ μέχρι τώρα, νιώθουμε ότι έχουμε μόνο θετικά να πούμε. Μοναδικό αρνητικό δυστυχώς είναι η υποχρεωτική, λόγω covid19, απουσία του λαού του ΑΡΗ, που δεν μπορεί να χαρεί ,όπως θα ‘θελε από κοντά και να αποθεώσει όπως μόνο αυτός ξέρει την ομάδα.

ΑΡΗΣτος: Στα μισά της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League, ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στη 2η θέση και σε απόσταση 3 βαθμών απ’ την πρώτη.

Μετά τον άδοξο αποκλεισμό στην Ευρώπη ενώ οι περισσότεροι κυρίως αντίπαλοι, περίμεναν ότι η ομάδα δεν θα συνέλθει εύκολα και θα ‘χει προβλήματα, διαψεύστηκαν εντελώς.

Έγινε το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που υπολόγιζαν και θα ήθελαν, ίσως.

Αρχικά αποχώρησαν διαδοχικά ο προπονητής κ. Ένινγκ αλλά και ο τεχνικός διευθυντής Άγγελος Χαριστέας. Αυτή ήταν η πρώτη βασική αλλαγή – ταρακούνημα στην ομάδα. Σχεδόν αμέσως ανέλαβε ο Άκης Μάντζιος με τους συνεργάτες του, έχοντας το δύσκολο έργο της ανασύνταξης της ομάδας.

Έγιναν και προσθήκες σημαντικών παικτών όπως των Μπεναλουάν, Σίλβα, Κάτσε, Σιαμπάνη αλλά και μιας σπουδαίας όπως αποδείχθηκε εσωτερικής μεταγραφής του Σουηδού δεξιού μπακ Ντάνιελ Σούντγκρεν, που ήταν παροπλισμένος και σχεδόν έτοιμος να λύσει τη συνεργασία του με την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΕ Άρης: «Ο εισαγγελέας να ασχοληθεί και με υποθέσεις της ΠΑΕ Βέροιας και να βγάλει λαυράκι»

Ο Άκης Μάντζιος, ο «αρχιτέκτονας» της πετυχημένης πορείας της ομάδας μέχρι σήμερα, δούλεψε αρχικά στο τομέα της φυσικής κατάστασης και στη συνέχεια στο τομέα της τακτικής. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του είναι ολοφάνερα στον καθένα.

Η ομάδα απέκτησε την φυσική κατάσταση που πρέπει να έχει κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Τρέχει ακατάπαυστα, τρέχει σωστά, πιέζει σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου, με συνέπεια να έχει κατοχή οπότε θέλει, να κλέβει μπάλες και να βγαίνει στη κόντρα με εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας. Αν στη φυσική κατάσταση η ομάδα παίρνει άριστα, τακτικά παίρνει άριστα με τόνο!

Πρώτα απ’ όλα ο προπονητής έχει συμμαζέψει την άμυνα. Και η άμυνα αρχίζει απ’ τον πιο προωθημένο κυνηγό της ομάδας! Η πίεση αρχίζει ψηλά κι από κει και πέρα το κέντρο δύσκολα επιτρέπει να φτάσει η μπάλα στη περιοχή της ομάδας. Κι όταν φτάσει εκεί καθαρίζουν οι αμυντικοί παίκτες μαζί με τον τερματοφύλακα.

Είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν στο 80% των παιχνιδιών η ομάδα έχει μηδέν παθητικό! Όπως είναι εντυπωσιακό ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχασε σε κανένα παιχνίδι εκτός έδρας. Μάλιστα έχει μόνο νίκες, εκτός απ’ την ισοπαλία στο Περιστέρι η οποία ήταν σαν νίκη δεδομένου ότι ισοφάρισε το 2-0 με 10 παίκτες.

Στην επίθεση τα πράγματα ήταν πιο εύκολα λόγω του ταλέντου των χαφ και επιθετικών παικτών. Παίκτες με εξαιρετική τεχνική και ταχύτητα δημιουργούν πολλές φάσεις και πετυχαίνουν τα γκολ που πρέπει.

Δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα γιατί σίγουρα θα αδικήσουμε κάποιους. Όλοι είναι παικταράδες. Όμως και εκεί φυσικά ο Άκης Μάντζιος κάνει αυτό που θα ‘κανε ένας σοβαρός προπονητής, «διαβάζει» τον αντίπαλο παίζει ανάλογα, και κάθετα και απ’ τα πλάγια, με τους καταλληλότερους παίκτες σε κάθε παιχνίδι και παίρνει αυτό που θέλει.

Μεγάλο πλεονέκτημα του προπονητή φυσικά, είναι το γεμάτο ρόστερ της ομάδας. Ένα ρόστερ που είναι το πληρέστερο ρόστερ του ΑΡΗ των τελευταίων είκοσι τουλάχιστον ετών.

Όμως η διαχείριση του ρόστερ γίνεται άψογα. Ο προπονητής είναι δίκαιος με όλους, έχει δώσει σε όλους την ευκαιρία τους και όλοι είναι ευχαριστημένοι με αποτέλεσμα το κλίμα στ’ αποδυτήρια να είναι το καλύτερο δυνατό.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα.

Αν ο Άκης Μαντζιος είναι ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας μέχρι τώρα, ο άνθρωπος που είναι στο τιμόνι της Π.Α.Ε. ο «καπετάνιος», που χωρίς αυτόν ίσως δε θα γινόταν τίποτε, είναι ο ηγέτης της ομάδας ο Θόδωρος Καρυπίδης του Λαζάρου.

Μαθαίνοντας απ’ τα λάθη του παρελθόντος, φρόντισε να «εξοπλίσει» την ομάδα με ό,τι καλύτερο μπορούσε, κάνοντας μεγάλες οικονομικές θυσίες. Σε μια εποχή χωρίς την μεγάλη βοήθεια που θα μπορούσε να έχει απ’ τον τεράστιο λαό του ΑΡΗ, σε μια εποχή που ο κόσμος είναι «φυλακισμένος» σπίτι, λόγω covid19, αφού «καθάρισε» τα μεγάλα οικονομικά θέματα του παρελθόντος, της προηγούμενης εταιρείας, κράτησε τον «κορμό» της ομάδας και έφερε παίκτες με ποιότητα βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Η ομάδα βέβαια δεν έγινε έτσι απ’ τη μία στιγμή στην άλλη. Για να είμαστε δίκαιοι για τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα έβαλαν κι άλλοι, παρά τα λάθη τους, (ποιος δεν κάνει άλλωστε), λίγο ή πολύ το «λιθαράκι» τους.

«Χτίστηκε», λοιπόν, η ομάδα απ’ την στιγμή που επέστρεψε στο φυσικό της χώρο μετά την «εξορία» εκείνων των «μαύρων» τεσσάρων ετών που φαίνονται τώρα ότι ήταν ένας μακρινός κακός εφιάλτης!

Ο Ισπανός κόουτς Ερέρα, ο πρώην τεχνικός διευθυντής Ντίνος Διαμαντόπουλος, έφεραν κάποιους σημαντικούς παίχτες που ανήκουν και βοηθάνε τα μέγιστα μέχρι και σήμερα. Ο Σάββας Παντελίδης που είχε κι αυτός μεγάλη προσφορά, οδήγησε και σταθεροποίησε την ομάδα στις πρώτες θέσεις. Τέλος, ο Άγγελος Χαριστέας στην αρχή της φετινής σεζόν έφερε κι αυτός κάποιους πραγματικά καλούς ποδοσφαιριστές.

Φτάσαμε, πλέον, στο σημείο μετά από τόσα που έχει περάσει ο σύλλογος να λέμε ότι ο ΑΡΗΣ είναι ξανά μετά από χρόνια μια πολύ δυνατή ομάδα που δίκαια βρίσκεται στη δεύτερη θέση και μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και φυσικά και το κύπελλο.

Ισως είναι καλύτερη η ομάδα από εκείνη την μεγάλη ομάδα, που απέκλειε 10 χρόνια πριν την Ατλέτικο Μαδρίτης για να πάει στους 32 του Europa League.

Τώρα αυτοί που ειρωνεύονται και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν την αξία και την δυναμική του ΑΡΗ απλά παίρνουν την απάντηση τους στο γήπεδο και ξεφτιλίζονται.

Το σύνολο της φίλαθλης Ελλάδας όμως παρακολουθεί με θαυμασμό την πορεία του μεγάλου ΑΡΗ. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν παίζει ο ΑΡΗΣ με όποιον και να παίζει εκτός φυσικά απ’ τις εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του, ο ουδέτερος φίλαθλος θέλει να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

Ο «Θεός του πολέμου» πλέον πρωταγωνιστεί και αυτό αρέσει σε όλο τον κόσμο, κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, καλό θα είναι να συνηθίσουν στην ιδέα γιατί αυτό θα γίνει μόνιμο και για πάντα.

Λόγω των εορτών αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το Sportime που με φιλοξενεί ήδη εδώ και έξι μήνες και μου δίνει τη δυνατότητα να αρθρογραφώ για τον μεγάλο ΑΡΗ, να ευχαριστήσω τους χιλιάδες αναγνώστες μας και να ευχηθώ ολόψυχα σ’ όλο τον κόσμο
χρόνια πολλά με υγεία, καλά Χριστούγεννα, γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα και φυσικά επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Με τιμή,
ΑΡΗΣτος.

ΥΓ. Ένας αγνός αρειανός, φυσιογνωμία του οπαδικού κινήματος του ΑΡΗ, ένας νέος άνθρωπος, παλικάρι μας «άφησε» ξαφνικά τόσο νωρίς κι άδικα!
Καλό παράδεισο Δημήτρη Μαυροχωρίδη καλό ταξίδι Τρίγωνε…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Κάποιους «πόνεσε» όσα πέτυχε ο Άρης – Τα καλύτερα έρχονται!

ΑΡΗΣτος: Κάποιους «πόνεσε» όσα πέτυχε ο Άρης – Τα καλύτερα έρχονται!

Ο ΑΡΗΣτος bloggαρει για την δικαίωση του Άρη από την UEFA, αλλά και το μέλλον που αναμένεται... δυναμικό.

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Με στόχο το βήμα παραπάνω! Πρωτάθλημα ή έξοδο στο Τσάμπιονς λιγκ!

ΑΡΗΣτος: Με στόχο το βήμα παραπάνω! Πρωτάθλημα ή έξοδο στο Τσάμπιονς λιγκ!

Ο ΑΡΗΣΤΟΣ γράφει για την κατάκτηση της 3ης θέσης και τον πήχη που ανεβαίνει για τον Άρη

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Τυχεροί όσοι ήταν στο Βικελίδης – Ο ΑΡΗΣ έγραψε ιστορία κι επέβαλλε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

ΑΡΗΣτος: Τυχεροί όσοι ήταν στο Βικελίδης – Ο ΑΡΗΣ έγραψε ιστορία κι επέβαλλε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

Ο ΑΡΗΣτος γράφει για την ανατροπή της... δεκαετίας που πέτυχε ο ΑΡΗΣ, με την οποία έγραψε ιστορία και επέβαλλε απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Αυτός είναι ο μεγάλος ΑΡΗΣ – Μια συνήθεια που έγινε λατρεία!

ΑΡΗΣτος: Αυτός είναι ο μεγάλος ΑΡΗΣ – Μια συνήθεια που έγινε λατρεία!

Ο ΑΡΗΣτος γράφει για τη νίκη του Άρη στην Τούμπα που πλέον έχει γίνει συνήθεια

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Ήττα ντροπή – Ο Άρης πέταξε το δώρο για μια άνετη έξοδο στην Ευρώπη

ΑΡΗΣτος: Ήττα ντροπή – Ο Άρης πέταξε το δώρο για μια άνετη έξοδο στην Ευρώπη

Ο ΑΡΗΣτος σχολιάζει την ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης και την επόμενη ημέρα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Ο Άρης έχασε μόνος του στη Λεωφόρο – Οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς τους!

ΑΡΗΣτος: Ο Άρης έχασε μόνος του στη Λεωφόρο – Οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς τους!

Ο ΑΡΗΣτος γράφει για την ήττα του Άρη στη Λεωφόρο και την επόμενη ημέρα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: «Χόρευε» στη βροχή ο Άρης, άνετη νίκη με ΠΑΟΚ – Για δύο αποτελέσματα στη Λεωφόρο

ΑΡΗΣτος: «Χόρευε» στη βροχή ο Άρης, άνετη νίκη με ΠΑΟΚ – Για δύο αποτελέσματα στη Λεωφόρο

Ο ΑΡΗΣτος γράφει για την επιβλητική νίκη που πέτυχε ο Άρης επί του ΠΑΟΚ.

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Ακλόνητο φαβορί ο Άρης για την έξοδο στην Ευρώπη – Ο Μπούργος απέδειξε πως δεν έχει κολλήματα

ΑΡΗΣτος: Ακλόνητο φαβορί ο Άρης για την έξοδο στην Ευρώπη – Ο Μπούργος απέδειξε πως δεν έχει κολλήματα

Ο ΑΡΗΣτος γράφει για τη μεγάλη νίκη του Άρη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

ΑΡΗΣτος
ΑΡΗΣτος: ΑΡΗΣτος: Μεγάλη ευθύνη ο Μπούργος – Εκτός έδρας παίζει καλύτερα!

ΑΡΗΣτος: Μεγάλη ευθύνη ο Μπούργος – Εκτός έδρας παίζει καλύτερα!

Ο ΑΡΗΣτος bloggαρει για την ισοπαλία του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τα τακτικά λάθη του Χέρμαν Μπούργος.

ΑΡΗΣτος