ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

Άρης και δεν είσαι καλά!

Και να ενισχύει την άποψη ότι μπορεί να παίξει απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος.
Άρης και δεν είσαι καλά!

Ο Άρης και με τη βούλα, όχι απλώς συντηρεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του, αλλά φροντίζει από παιχνίδι σε παιχνίδι να το διευρύνει και να ενισχύει την άποψη ότι μπορεί να παίξει απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος.

Δεν είναι λίγα τα όσα έχουν ζήσει στον Άρη τους τελευταίους 15 μήνες. Ακόμη και απλή αναδρομή, κουράζει τον ακροατή και προκαλεί, αν όχι δέος, σίγουρα προβληματισμό για το πως στο καλό αυτή η ομάδα που πέρασε τόσα, βρίσκεται, σήμερα, εδώ που βρίσκεται.

Καλοκαίρι πέρυσι. Μεγάλη μεταγραφική επένδυση, σοκαριστικός αποκλεισμός από τη Μόλντε, φέρνει αποπομπή προπονητή και λίγο αργότερα, αποπομπή και τεχνικού διευθυντή. Το δίδυμο που τους διαδέχεται κληρονομεί μεν μια εξαιρετική ομάδα, αλλά δεν μπορεί να την μπολιάσει, αφού τον Ιανουάριο σκάει η πρώτη «καμπάνα» απαγόρευσης μεταγραφών.

Η σεζόν, αυτή η ανεπανάληπτη ιστορικά σεζόν, ολοκληρώνεται με τους «κίτρινους» να παλεύουν να μην… ξεφτιλιστούν, φτάνοντας σε σέντρα των παιχνιδιών των play off ακόμη και με λιγότερους από 11 στο γήπεδο και χωρίς, καλά καλά, να μπορούν να κάνουν περισσότερες από 1-2 αλλαγές.

Αιτία τα πολλά συμβόλαια που ολοκληρώθηκαν πριν την έναρξη των play off και ακριβώς ελέω της υφιστάμενης «καμπάνας» από τη ΦΙΦΑ δεν μπορούσαν ούτε καν να παραταθούν (πόσο μάλλον να επεκταθούν). Η τιμωρία και άλλες επαπειλούμενες εξαιτίας παλαιών βερεσέδιων, που ελάχιστα αφορούσαν την τρέχουσα διοίκηση και το νυν κουμάντο του συλλόγου, συντρόφευσαν το club σχεδόν όλο το καλοκαίρι.

Μα έτσι, μα αλλιώς, πληρώνοντας, διευθετώντας, άκρη βρέθηκε, το ban άρθηκε και από εκεί και πέρα, ράλι. Να βρεθεί άκρη με όσους, αρκετούς (διψήφιος αριθμός) από τους παίκτες του περυσινού κορμού έμειναν ελεύθεροι. Όλοι δεν έμειναν, έμειναν όσοι ήθελε το club ή – επί το ρεαλιστικότερο – όσοι μπόρεσε να κρατήσει.

Κενά, παρά ταύτα, δεν δημιουργήθηκαν, αφού μεταγραφικά, πάλι για ένα ακόμη καλοκαίρι, οι κινήσεις στα χαρτιά δημιούργησαν ρόστερ καλό, θελκτικό στο μάτι και στην σκέψη, ικανό για περισσότερα από πέρυσι.

Ως άλλοι… ταμένοι όμως οι «κίτρινοι» δεν άλλαξαν την πεπατημένη. Ακόμη πιο σοκαριστικός ο φετινός ευρωπαϊκός αποκλεισμός, λίγο έλειψε να τα κάνει, από νωρίς… Κόλος, νέα αλλαγή προπονητή, νέα αλλαγή τεχνικού διευθυντή, ξανά λογιών λογιών ερωτηματικά και αμφιβολίες επί παντός επιστητού. Από την οικονομική ευχέρεια της διοίκησης και πιθανά (νέα) φέσια ως φημολογία για «καμένη» γη σε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Ο Ακης Μάντζιος, γρήγορα, πέρασε στην ομάδα του ό,τι τον χαρακτηρίζει ως προπονητή. Σοβαρότητα, νοικοκυροσύνη, μέτρο. Οι τελευταίες πινελιές στο παζάρι (Γκαρσία, Μπεναλουάν, Κάτσε, Σίλβα) δεν έδωσαν μόνο επικοινωνιακή ώθηση, αποτέλεσαν και ουσιαστική ενίσχυση, γεμίζοντας με ποιοτικές επιλογές το ρόστερ. Ένα ένα τα κομμάτια έμοιαζε να μπαίνουν στη θέση τους. Τουλάχιστον εκτός γηπέδου.

Σε αυτό, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, ο Άρης έδειχνε ομάδα ικανή να παίρνει αποτελέσματα.

Είτε γυρίζοντας παιχνίδι που δεν βλέπονταν, στην πρεμιέρα κόντρα στη Λαμία, είτε σώζοντας βαθμό από το μόνο παιχνίδι που του στράβωσε, αυτό κόντρα στον ΠΑΣ, είτε παίζοντας φουλ άμυνα για να κρατήσει νίκη στο ΟΑΚΑ, είτε επικρατώντας «επαγγελματικά» του Απόλλωνα (σε ουδέτερο…) είτε, όπως χτες, πετώντας ένα ημίχρονο, αλλά πετώντας και ευκαιρίες στο μόνοπρακτο του δεύτερου μέρους κόντρα στον Αστέρα.

Σε παιχνίδι που έρχονταν από δεκαπενθήμερη πρακτικά… απραξία, αφού ο διψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού της περασμένης εβδομάδας δεν επέτρεψε καμία ουσιαστικά ομαδική προπόνηση σε αυτό το διάστημα. Ε, και;

Ο Άρης και με τη βούλα όχι απλώς συντηρεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του, αλλά φροντίζει από παιχνίδι σε παιχνίδι να το διευρύνει και να ενισχύει την άποψη ότι μπορεί να παίξει απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος.

Το κυριότερο; Δικαιολογεί απόλυτα τους οπαδούς του, που χρόνια τώρα φωνάζουν από την εξέδρα: «Αρης και δεν είσαι καλά».

Τώρα, φέτος, γιατρειά δεν προβλέπεται…

Άρης: Ο Σιαμπάνης δικαίωσε Πλαβούκο και Μάντζιο!

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η επανεκλογή Τραμπ συμφέρει την Ελλάδα

Κούγιας – Νέα επίθεση σε Παναιτωλικό και Μπελεβώνη: «Υπαλληλάκο, βουλώστε το…»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

📸: Κρατάμε αποστάσεις, μένουμε ασφαλείς… 💛🖤🤜🤛👊 #ARISFC #ARISAST #SuperLeague #MatchDay7 #VamosARIS

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS F.C. (@arisfc_official) στις

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
EDITORIAL: Δύο χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη  – Το Sportime συμμετείχε στην ημέρα μνήμης των 57 θυμάτων

Δύο χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη – Το Sportime συμμετείχε στην ημέρα μνήμης των 57 θυμάτων

Όλη η μέρα, όλες οι αναρτήσεις, όλα τα θέματα του Sportime στις 28/2 θα αποτελέσουν έναν φόρο τιμής στα 57 θύματα από το έγκλημα στα Τέμπη...

EDITORIAL
Ποδόσφαιρο: I’ll fucking do it darling

I’ll fucking do it darling

Δεν έχουν επιλογή οι διεθνείς της Εθνικής Ελλάδας και παρά το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ πρέπει να παίξουν απόψε κόντρα στην Αγγλία.

Ποδόσφαιρο
Απόψεις: Υπάρχει και πιο κάτω από το «ψόφο σε ότι αγαπάς» του Νίκου Παππά;

Υπάρχει και πιο κάτω από το «ψόφο σε ότι αγαπάς» του Νίκου Παππά;

Έχουμε βάλει στο ζύγι τα καλά και τα αρνητικά για τον Νίκο Παππά που ευχήθηκε σε έναν άνθρωπο «ψόφο σε ότι αγαπάς». Είναι δυνατόν;

Απόψεις
Κοινωνία: Άκουσε άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα όσα είπε για το δημογραφικό ο Κώστας Καραμανλής; (vid)

Άκουσε άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα όσα είπε για το δημογραφικό ο Κώστας Καραμανλής; (vid)

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του για το δημογραφικό έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα των επόμενων ετών.

Κοινωνία
Ποδόσφαιρο: Ο Γιάννης Βρούτσης είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο Γιάννης Βρούτσης είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που έκανε ο Γιάννης Βρούτσης απλώς πιστοποίησαν που στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ πληρώνει την Ντιναμό για τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς – Που σταματάει η ιδεολογία και που ξεκινάει η μπίζνα;

Η ΑΕΚ πληρώνει την Ντιναμό για τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς – Που σταματάει η ιδεολογία και που ξεκινάει η μπίζνα;

Από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ παίρνει παίκτη η ΑΕΚ: τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Πληρώνει μάλιστα χρήματα, αρκετά, στην κροατική ομάδα.

Ποδόσφαιρο
Media: Ο Light μας κατούρησε και με το δίκιο του – Οι γονείς να τα βλέπουν αυτά…

Ο Light μας κατούρησε και με το δίκιο του – Οι γονείς να τα βλέπουν αυτά…

Μέσα σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο που ανέβασε στα social media ο Light είπε μόνο αλήθειες. Οι γονείς των παιδιών ακούν;

Media
Πολιτική: Συλλογιστική Μητσοτάκη: Χορεύεις ζεϊμπέκικο και κάνεις διακοπές στην Πάτμο; Φεύγεις! Χορεύεις τραπ και «σκοτώνεις» παιδιά στα Τέμπη; Μένεις!

Συλλογιστική Μητσοτάκη: Χορεύεις ζεϊμπέκικο και κάνεις διακοπές στην Πάτμο; Φεύγεις! Χορεύεις τραπ και «σκοτώνεις» παιδιά στα Τέμπη; Μένεις!

Δεν υπάρχει σκεπτικό Μητσοτάκη. Κανένα. Αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να σε διώξει, σε κρατάει. Αν μπορεί, σε διώχνει. Τσιφλίκι του η Νέα Δημοκρατία;

Πολιτική
Κοινωνία: Κόμμα ΝΙΚΗ: Με φόβο Θεού, με το κεφάλι σκυμμένο, ταπεινά και πάντα με τη σκέψη σε Ποιον λογοδοτούν… Για τα παιδιά μας…

Κόμμα ΝΙΚΗ: Με φόβο Θεού, με το κεφάλι σκυμμένο, ταπεινά και πάντα με τη σκέψη σε Ποιον λογοδοτούν… Για τα παιδιά μας…

Από αύριο κιόλας το Κόμμα ΝΙΚΗ πρέπει να αφήσει τις τυμπανοκρουσίες και να θέσει τις βάσεις υπενθύμισης των ελληνικών αξιών. Της Πίστεως και του Ελληνισμού.

Κοινωνία