ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

Ένας χρόνος Sportime! Χρόνια μας Πολλά!

Ενας χρόνος Sportime
Ένας χρόνος Sportime! Χρόνια μας Πολλά!

«Πρέπει να είστε τρελοί. Νέα εφημερίδα; Διαβάζει ακόμα ο κόσμος εφημερίδες;». Προφανώς και θέλει τρέλα. Τρέλα στην σκέψη, τρέλα στην υλοποίηση, τρέλα καθημερινή. Κάθε φύλλο, κάθε λέξη, κάθε γραμμή. Μερικοί τρελοί ήμαστε που μαζευτήκαμε πέρυσι τέτοια μέρα.

Ο σκοπός ήταν να δούμε έναν ιστορικό τίτλο ξανά στα περίπτερα. Μια εφημερίδα από εμάς, για εμάς. Ναι, πρώτα για εμάς κι ας ακούγεται εγωιστικό. Δεν είναι. Αν δεν νιώσεις κάτι, αν δεν το κάνεις δικό σου, δεν θα έχει επιτυχία. Πρώτα, λοιπόν, πρέπει ν’ αρέσει μια εφημερίδα σε αυτούς που τη βγάζουν. Δεν γίνεται, εξάλλου, να αρέσει σε κάθε μέλος του Sportime να έρχεται κάθε μέρα στο γραφείο και να μην το εισπράττει ο αναγνώστης.

Ενα βράδυ, ο Λάμπρος μου εκμυστηρεύτηκε πως ανυπομονεί να ξυπνήσει το πρωί να πάει στο περίπτερο να την πάρει για να τη διαβάσει. «Είσαι καλά μου λέει που θα περιμένω μέχρι το απόγευμα;». Τρέλα! Αυτό χρειάζεται όμως, αυτό και συμβαίνει.

Ούτε ο πιο αισιόδοξος (ναι εγώ είμαι αυτός), ένα χρόνο πριν, δεν θα μπορούσε να φανταστεί το σημερινό αποτέλεσμα. Μια εφημερίδα άρτια από την αρχή ως το τέλος. Με χώρο για όλες τις ομάδες, όλα τα σπορ, όλα τα γεγονότα. Με τον Γιώργο να έχει μανία να ομορφύνει κάθε σελίδα με την πινελιά του και τον Γιάννη να αρνείται πεισματικά την έκπτωση σε κάθε στήσιμο της. Μία προς μία αυτές οι 40 σελίδες, όλες έγχρωμες, που φτάνουν στα χέρια σας κάθε μέρα έχουν πάνω τους μπόλικο μεράκι.

Από όλους, όμως. Ειδικά αυτούς που ακολούθησαν. Δεν είναι «ακόλουθοι», απλώς μοιράστηκαν το ίδιο όνειρο. Ο Αλέξανδρος, ο Γιώργος, ο Αγγελος, ο Χοσέ, ο Νίκος, ο Χρήστος και άλλοι όμως. Ο Νίκος (του μπάσκετ) που θαρρείς πως δεν κουβαλάει… μια ζωή στο επάγγελμα και δουλεύει με όρεξη «πρωτάρη». Ελπίζω να τον βλέπει ο Σπύρος και να… μαθαίνει. Και πολλοί ακόμα, όλα τα ονόματα που βλέπετε ή δεν βλέπετε. Ο Στάθης που φωνάζει κάθε φορά που παίρνει κείμενα του Τοσκίτση ή του Τσίλι, η Μαρία, ο διοπτροφόρος πλέον Κώστας, ο Αντώνης, ο Τάσος, η Μαντώ, ο Στέφανος, η Μαρία, η Ελβη, ο Πάρης, ο Θοδωρής και πολλοί ακόμα. Φυσικά και ο Περικλής που φροντίζει να μας απασχολεί η δουλειά μας και μόνο!
Είχαμε (και θα έχουμε) και λάθη, αστοχίες και διαφωνίες. Βέβαια, εκείνο το πρωτοσέλιδο με τον Ευγένιο Γκέραντ, θα μείνει σε όλους μας αξέχαστο. Είχαμε και μπόλικη εξωγενή μουρμούρα (κι ακόμα έχουμε), είχαμε και πολλές φωνές να μας φωνάζουν πειρατικό. Είμαστε. Σαν αυτό της Εθνικής του 2004 τέσσερα. Δεν την περίμενε κανείς και έφτασε στην κορυφή! Αυτήν κοιτάμε, σε αυτήν στοχεύουμε και θα την κατακτήσουμε. Μετά θα ατενίσουμε την επόμενη.

Ποια μπορεί να είναι αυτή; Το Sportime.gr. Αν μας αφήσει ο Γιάννης να βγάζουμε τίποτε on time εκεί. «Οχι, να μην μπει στο site. Θα το κρατήσουμε για εφημερίδα». Βουίζουν τ’ αυτιά μας κάθε μέρα. Τι να κάνεις όμως. H εφημερίδα είναι μικρόβιο. Αρρώστια, πάθος. Χρόνια μας πολλά!

#Tags

Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
EDITORIAL: Δύο χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη  – Το Sportime συμμετείχε στην ημέρα μνήμης των 57 θυμάτων

Δύο χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη – Το Sportime συμμετείχε στην ημέρα μνήμης των 57 θυμάτων

Όλη η μέρα, όλες οι αναρτήσεις, όλα τα θέματα του Sportime στις 28/2 θα αποτελέσουν έναν φόρο τιμής στα 57 θύματα από το έγκλημα στα Τέμπη...

EDITORIAL
Ποδόσφαιρο: I’ll fucking do it darling

I’ll fucking do it darling

Δεν έχουν επιλογή οι διεθνείς της Εθνικής Ελλάδας και παρά το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ πρέπει να παίξουν απόψε κόντρα στην Αγγλία.

Ποδόσφαιρο
Απόψεις: Υπάρχει και πιο κάτω από το «ψόφο σε ότι αγαπάς» του Νίκου Παππά;

Υπάρχει και πιο κάτω από το «ψόφο σε ότι αγαπάς» του Νίκου Παππά;

Έχουμε βάλει στο ζύγι τα καλά και τα αρνητικά για τον Νίκο Παππά που ευχήθηκε σε έναν άνθρωπο «ψόφο σε ότι αγαπάς». Είναι δυνατόν;

Απόψεις
Κοινωνία: Άκουσε άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα όσα είπε για το δημογραφικό ο Κώστας Καραμανλής; (vid)

Άκουσε άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα όσα είπε για το δημογραφικό ο Κώστας Καραμανλής; (vid)

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του για το δημογραφικό έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα των επόμενων ετών.

Κοινωνία
Ποδόσφαιρο: Ο Γιάννης Βρούτσης είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο Γιάννης Βρούτσης είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που έκανε ο Γιάννης Βρούτσης απλώς πιστοποίησαν που στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ πληρώνει την Ντιναμό για τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς – Που σταματάει η ιδεολογία και που ξεκινάει η μπίζνα;

Η ΑΕΚ πληρώνει την Ντιναμό για τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς – Που σταματάει η ιδεολογία και που ξεκινάει η μπίζνα;

Από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ παίρνει παίκτη η ΑΕΚ: τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Πληρώνει μάλιστα χρήματα, αρκετά, στην κροατική ομάδα.

Ποδόσφαιρο
Media: Ο Light μας κατούρησε και με το δίκιο του – Οι γονείς να τα βλέπουν αυτά…

Ο Light μας κατούρησε και με το δίκιο του – Οι γονείς να τα βλέπουν αυτά…

Μέσα σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο που ανέβασε στα social media ο Light είπε μόνο αλήθειες. Οι γονείς των παιδιών ακούν;

Media
Πολιτική: Συλλογιστική Μητσοτάκη: Χορεύεις ζεϊμπέκικο και κάνεις διακοπές στην Πάτμο; Φεύγεις! Χορεύεις τραπ και «σκοτώνεις» παιδιά στα Τέμπη; Μένεις!

Συλλογιστική Μητσοτάκη: Χορεύεις ζεϊμπέκικο και κάνεις διακοπές στην Πάτμο; Φεύγεις! Χορεύεις τραπ και «σκοτώνεις» παιδιά στα Τέμπη; Μένεις!

Δεν υπάρχει σκεπτικό Μητσοτάκη. Κανένα. Αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να σε διώξει, σε κρατάει. Αν μπορεί, σε διώχνει. Τσιφλίκι του η Νέα Δημοκρατία;

Πολιτική
Κοινωνία: Κόμμα ΝΙΚΗ: Με φόβο Θεού, με το κεφάλι σκυμμένο, ταπεινά και πάντα με τη σκέψη σε Ποιον λογοδοτούν… Για τα παιδιά μας…

Κόμμα ΝΙΚΗ: Με φόβο Θεού, με το κεφάλι σκυμμένο, ταπεινά και πάντα με τη σκέψη σε Ποιον λογοδοτούν… Για τα παιδιά μας…

Από αύριο κιόλας το Κόμμα ΝΙΚΗ πρέπει να αφήσει τις τυμπανοκρουσίες και να θέσει τις βάσεις υπενθύμισης των ελληνικών αξιών. Της Πίστεως και του Ελληνισμού.

Κοινωνία