ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΕΚ: Ο Ντιένγκ και το ψάξιμο για νέους Αραούχο

Η μεταγραφική στρατηγική της Ένωσης έχει συγκεκριμένους στόχους
ΑΕΚ: Ο Ντιένγκ και το ψάξιμο για νέους Αραούχο

Η μεταγραφή του Νέναντ Κρστίτσιτς κλείνει μια μεγάλη τρύπα στην ΑΕΚ. Είναι όμως, χιλιοειπωμένο και χιλιογραμμένο πως η Ένωση θα πρέπει να κάνει και άλλες κινήσεις προκειμένου το ρόστερ της να επανέλθει στα επίπεδα που θέλει και ο κόσμος της αλλά και οι άνθρωποί της.

Σύμφωνοι, οι ποδοσφαιριστές, που φορούν τώρα τη φανέλα της ΑΕΚ δεν είναι… χάλια αλλά χρειάζονται ενίσχυση και αυτό το λένε τα αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας στο πρώτο μισό της σεζόν 2018-19.

Ας δούμε, όμως, τι γίνεται τις πρώτες ημέρες του 2019 στο μεταγραφικό κομμάτι:

  • Ο πρώτος στόχος της ΑΕΚ είναι να τελειώνει με τα τυπικά για τον Κρστίτσιτς στο θέμα που αφορά και τον Ερυθρό Αστέρα και ο παίκτης να είναι στη διάθεση του Ουζουνίδη άμεσα.
  • Ακολουθεί η μεταγραφή του Σαμπανάτζοβιτς, η απόκτηση του 100% των δικαιωμάτων του Οικονόμου και η ανανέωση με τον Λόπες. Όλα γνωστά και σχετικά σε καλό δρόμο.
  • Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως πλην των χρημάτων που θα δώσει η ΑΕΚ για τη νέα συμφωνία με τον Λόπες, για τις υπόλοιπες περιπτώσεις και χωρίς να υπολογίζονται συμβόλαια και εφορία, η Ένωση θα βγάλει από τα ταμεία της ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατομμύριο.
  • Στην ΑΕΚ κρατούν πολύ χαμηλά την μπάλα όσον αφορά τον εξτρέμ και τον δεύτερο χαφ. Ίσως να κάνουν και καλά αλλά είναι ρίσκο να πει κανείς στις αρχές Ιανουαρίου πως μέχρι τις 31 του μήνα δε θα γίνει άλλη μεταγραφή. Κανείς δεν ξέρει ποια περίπτωση και με ποιους όρους μπορεί να σκάσει ανά πάσα στιγμή.
  • Εδώ να θυμίσουμε, πως το θέμα Αραούχο εμφανίστηκε στο προσκήνιο λίγο πριν πέσει η μεταγραφική αυλαία της περιόδου του Ιανουαρίου το 2017. Κάτι ανάλογο μπορεί να παρουσιαστεί και τώρα.
  • Με διαφορετικούς όρους όμως. Η ΑΕΚ δηλαδή ψάχνει ποδοσφαιριστές που θα παίζουν σε εκείνη σίγουρα και τη σεζόν 2019-2020. Πρώτος στόχος φαίνεται να είναι η απόκτηση ενός εξτρέμ. Ο Χέσταντ είναι στη λίστα όπως και άλλοι παίκτες. Γενικά, πάντως, ο Λυμπερόπουλος ψάχνεται και ζητάει από ατζέντηδες να του στείλουν προτάσεις.
  • Και τι γίνεται με τον άλλο χαφ; Εύλογο ερώτημα. Εδώ η απάντηση είναι… Ντιένγκ. Στην ΑΕΚ θέλουν τον κεντρικό μέσο από Μάλι. Αυτός είναι ο εκλεκτός. Η νέα κίνηση προς την Αλζέ δεν έπιασε και πάλι τόπο. Ή δε φαίνεται να πιάνει προς το παρόν. Στην ΑΕΚ, όμως, θα συνεχίσουν να την κοιτούν τη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν οι συνθήκες φαίνεται πως θα είναι περισσότερο πρόσφορες για το καλοκαίρι, τότε στην Ένωση θα περιμένουν. Για να πάρουν τον Ντιένγκ το καλοκαίρι. Αν ενδιάμεσα μπορεί να προκύψει και κάτι άλλο; Φυσικά και μπορεί.
  • Όχι η ΑΕΚ δεν παρατάει τη σεζόν για φέτος. Η κατάκτηση του Κυπέλλου και της 2ης θέσης δεν είναι αμελητέοι στόχοι. Άλλωστε, πιο εύκολα μπορεί ένα κλαμπ να προσελκύσει παίκτες με την προϋπόθεση πως θα παίζει έστω στα προκριματικά του Champions League.
  • Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί πως η ΑΕΚ το καλοκαίρι θα πρέπει να αναζητήσει παίκτη ή παίκτες για την επίθεση και τα άκρα ανάλογα τι θα γίνει με Πόνσε, Μπογέ, Γιακουμάκη, θα πρέπει να δει τι θα γίνει με το δεξί μπακ γιατί λήγει το συμβόλαιο του Γκάλο συν ότι άλλο προκύψει. Ανάλογα και αν θα έρθει πρόταση για κάποιον ποδοσφαιριστή της.

Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Μουντιάλ 2022: Γιατί η Αργεντινή του Μέσι δεν είναι το φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιάλ 2022: Γιατί η Αργεντινή του Μέσι δεν είναι το φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Έχει γίνει trend! Η Αργεντινή του Μέσι να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο – Δεν είναι εύκολο, γιατί δεν είναι το φαβορί

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μελισσανίδης με όσα είπε έδειξε το δρόμο στην εποχή της ΑΕΚ και μετά την OPAP Arena

Ο Μελισσανίδης με όσα είπε έδειξε το δρόμο στην εποχή της ΑΕΚ και μετά την OPAP Arena

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ήδη οργανώσει τον δρόμο της ΑΕΚ και για όσα θα έρθουν μετά την κατασκευή της OPAP Arena.

Ποδόσφαιρο
Γιάννης Χωριανόπουλος: ΠΑΣ Γιάννινα: Η δικαίωση με τα πλέι οφ και το κρίμα για τον ΟΦΗ

ΠΑΣ Γιάννινα: Η δικαίωση με τα πλέι οφ και το κρίμα για τον ΟΦΗ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δικαιώθηκε με την είσοδο στα πλέι οφ αλλά είναι συνάμα άδικο για τον ΟΦΗ

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Άρης: Ο Καρυπίδης τώρα μπορεί να κάνει σσσττττ

Άρης: Ο Καρυπίδης τώρα μπορεί να κάνει σσσττττ

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης Θόδωρος Καρυπίδης έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Άρης και Μάντζιος στο πιο κομβικό σημείο του πρότζεκτ

Άρης και Μάντζιος στο πιο κομβικό σημείο του πρότζεκτ

Ο Μάντζιος και ο Άρης των μηδέν γκολ σε 4 ματς είναι στο πιο κομβικό κομμάτι, όχι απλά της σεζόν, αλλά του πρότζεκτ ολάκερου.

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Ολυμπιακός: Ο Μανωλάς γύρισε για προκρίσεις όπως αυτή με την Αταλάντα

Ολυμπιακός: Ο Μανωλάς γύρισε για προκρίσεις όπως αυτή με την Αταλάντα

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για τη μεγάλη -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- κίνηση του Ολυμπιακού με τον Κώστα Μανωλά.

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Ολυμπιακός: Πως θα χάσει το πρωτάθλημα;

Ολυμπιακός: Πως θα χάσει το πρωτάθλημα;

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει μεγάλη διαφορά, πως θα το χάσει το πρωτάθλημα;

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Εθνική Ελλάδας: Ας είμαστε ρεαλιστές με τον τεράστιο Φερνάντο Σάντος!

Εθνική Ελλάδας: Ας είμαστε ρεαλιστές με τον τεράστιο Φερνάντο Σάντος!

Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για την υπόθεση του Φερνάντο Σάντος με την Εθνική Ελλάδας.

Γιάννης Χωριανόπουλος
Γιάννης Χωριανόπουλος: Παναθηναϊκός: Είναι σε κρίση! Αβοήθητος από Γιοβάνοβιτς και μεταγραφές

Παναθηναϊκός: Είναι σε κρίση! Αβοήθητος από Γιοβάνοβιτς και μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός ανεξάρτητα τι θα κάνει τη φετινή σεζόν, που έχει φυσικά δρόμο και ματς ακόμα, είναι case study για τις μεταγραφές του.

Γιάννης Χωριανόπουλος