Η Εθνική ομάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Δημήτρη Ιτούδη και το νέο άνεμο που πνέει.

Οι προσδοκίες είναι υψηλές, η Εθνική ομάδα δεν έπαψε ποτέ να είναι η επίσημη αγαπημένη και φυσικά οι νέες προκλήσεις μας συναρπάζουν. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Η Εθνική ομάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Δημήτρη Ιτούδη και το νέο άνεμο που πνέει.

Προσωπικά δεν έχω αλλάξει άποψη: Η Εθνική ομάδα κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι το εφαλτήριο για τη νέα έκρηξη του μπάσκετ. Για να είμαι ακριβής και όχι απόλυτος διότι ποτέ δε ξέρεις, είναι ο πιο πιθανός «δρόμος» ώστε το μπάσκετ να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή.

Το πρώτο και βασικό θέμα είναι ότι η Εθνική ομάδα αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο στην τοξικότητα, αφού βρίσκεται μακριά από οπαδικές αντιπαραθέσεις και μικροπρέπειες, απομονωμένη από κάθε «φασαρία» για προσωπικά μικροσυμφέροντα κι επικοινωνιακά εργαλεία. Και για να σας προλάβω, δεν «φωτογραφίζω» έναν ειδικά αλλά ΟΛΟΥΣ όσοι το κάνουν.

Ο Δημήτρης Ιτούδης από την πρώτη στιγμή έδειξε πως πρέπει να είναι ο ιδανικός Ομοσπονδιακός προπονητής: Η «πανστρατιά» που οργάνωσε που έχει ως σκοπό να έρθουν κοντά στην Εθνική ομάδα οι κορυφαίοι Έλληνες προπονητές δείχνει ένα δρόμο διαφορετικό απ’ αυτόν που είχαμε συνηθίσει: Εκείνον της συνεργασίας, της συνεννόησης, της ομαδικότητας που φανερώνει ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι υπόθεση όλων και όχι ενός ή δύο.

Τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην ομάδα, ο Νίκος Ζήσης και ο Δήμος Ντικούδης, συνδέουν με μια εποχή ολόχρυση, που θέλουμε να επανέλθει. Με τη δουλειά τους, την εμπειρία και την προσωπικότητά τους, κάνουν δουλειά.

Ταξίδεψαν στις ΗΠΑ, για να συναντήσουν τους Μπακς και τον Αντετοκούνμπο. Μαζί με τον πρόεδρο, Βαγγέλη Λιόλιο, επισκέφτηκαν τον Νικ Καλάθη και έχουν έντονη δράση για την Εθνική ομάδα.

Το ευχάριστο είναι ότι όλο το καλοκαίρι θα είναι ΜΠΛΕ! Πρώτα με την Μεγάλη Βρετανία όπου η νίκη είναι πολύτιμη αφού τα αποτελέσματα μεταφέρονται στην επόμενη φάση (όπου ήδη έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο μετά τις δύο νίκες επί των Τούρκων).

Στις αρχές Αυγούστου θα έχουμε δύο φιλικά με την Ισπανία, ένα εντός κι ένα στην Μαδρίτη! Για σκεφτείτε πότε έδωσε τελευταίο φιλικό εκτός έδρας η Εθνική Ισπανίας και θα καταλάβετε.

Θα έχουμε και το «Ακρόπολις» με την παρουσία του Αντετοκούνμπο αλλά και δύο αγώνες για τη δεύτερη φάση των προκριματικών για το Παγκόσμιο, στις 25 και 28 Αυγούστου. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ στο Μιλάνο με αντίπαλο την Κροατία.

Η Εθνική ομάδα ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει ξανά κι αυτό μας γεμίζει με χαρά. Τίποτα λιγότερο!