ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ατυχία και οι… αμαρτίες πληρώνονται

Ο τραυματισμός του Χουλτ και η μη πρόληψη του περασμένου καλοκαιριού για έναν ακόμα αριστερό μπακ
Η ατυχία και οι… αμαρτίες πληρώνονται

Η νίκη επί του ΟΦΗ ήρθε, η διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό μειώθηκε στους πέντε βαθμούς και πλέον με νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ΑΕΚ θα μπει γερά στη διεκδίκηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια όμορφη μέρα για τον «Δικέφαλο»; Σχεδόν. Διότι ακόμα και με τόσα καλά νέα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη φετινή «Ενωση» και ένα αρνητικό, το οποίο δεν διαμορφώνει και τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη συνέχεια.

Ο λόγος φυσικά για τον τραυματισμό του Χουλτ. Του παίκτη δηλαδή που από τη ρήξη χιαστού του Λόπες τραβούσε ασταμάτητα το κουπί της αριστερής πλευράς. Πότε στο 3-5-2, πότε στο 4-2-3-1, ο Σκανδιναβός αποδείχτηκε λίρα εκατό, καθώς αναταπεξήλθε εξαιρετικά.

Όμως, ακόμα και ο σκληροτράχηλος αριστερός μπακ αποδείχθηκε πως δεν είναι αλύγιστος στην κούραση. Διότι, ο τραυματισμός που αποκόμισε ο Χουλτ δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός.

Ο ποδοσφαιριστής είχε «φορτωθεί», με την καταπόνηση των συνεχόμενων παιχνιδιών να χτυπάει τελικώς τον δεξιό προσαγωγό του. Μιλάμε εξάλλου για τον πιο γυμνασμένο παίκτη της ΑΕΚ, με τεράστια διαφορά στα εργοματρικά από τον δεύτερο.

Πράγμα που σημαίνει πως η αριστερή πτέρυγα της άμυνας εκπέμπει SOS, μιας και πλέον δεν υπάρχει κανείς πλην του κατά συνθήκη αριστερού μπακ Μιχάλη Μπακάκη και του Γιώργου Γιαννούτσου των μηδέν λεπτών συμμετοχής.

Εν τω μεταξύ, τραγική ειρωνεία, να χάνει και τους δυο καθαρόαιμους αριστερούς της οπισθοφύλακες σε ματς με τον ΟΦΗ φέτος. Πέρα από την ατυχία όμως που ομολογουμένως η Ένωση παίρνει όσκαρ τη φετινή σεζόν, οι «κιτρινόμαυροι» πληρώνουν και τις… αμαρτίες του καλοκαιριού.

Η επιλογή να παραμείνει η ομάδα με Χουλτ- Λόπες, χωρίς ένα ακόμα πρόσωπο-μαξιλάρι για να τους ξεκουράζει, αποδεικνύεται, δυστυχώς εκ των υστέρων, λανθασμένη.

Μια απόφαση που αναγκάζει την ΑΕΚ να πάει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και να παλέψει τον έναν από τους 2 στόχους της χρονιάς «λαβωμένη».

Και το βάρος πέφτει- άδικα- στον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος θα πρέπει να βρει τη λύση για πορευθεί η ομάδα μέχρι νεοτέρας χωρίς τους δυο, βγάζοντας λαγό από το καπέλο του.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
World Football: Σαουδική Αραβία: Η νέα ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας

Σαουδική Αραβία: Η νέα ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας

Το Sportime.gr αναλύει τους λόγους για τους οποίους η Σαουδική Αραβία μπορεί να γίνει ο απόλυτος ποδοσφαιρικός προορισμός τα επόμενα χρόνια

World Football
Μπάσκετ: Euroleague: Επτά τελικοί έξι τρόπαια ο Παναθηναϊκός, μόλις έναν στους τρεις ο Ολυμπιακός

Euroleague: Επτά τελικοί έξι τρόπαια ο Παναθηναϊκός, μόλις έναν στους τρεις ο Ολυμπιακός

Περί χαμένων τελικών...

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Πελέ: Το «μαύρο διαμάντι» που μας δίδαξε τι θα πει «G.O.A.T»

Πελέ: Το «μαύρο διαμάντι» που μας δίδαξε τι θα πει «G.O.A.T»

Πριν ξεκινήσουν τα debate για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία, ο Πελέ είχε ήδη κερδίσει επάξια αυτόν τον χαρακτηρισμό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει λύση με τους ξένους – Εκτός Αγκιμπού και Ντε Λα Φουέντε;

Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει λύση με τους ξένους – Εκτός Αγκιμπού και Ντε Λα Φουέντε;

Οι δύο παίκτες που... ξέμειναν και ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει επανειλημμένα το πρόβλημα της δημιουργίας

Ποδόσφαιρο
Σπύρος Γιαννόπουλος: O Λεονάρντο Σπινατσόλα δεν έχει αχίλλειο πτέρνα

O Λεονάρντο Σπινατσόλα δεν έχει αχίλλειο πτέρνα

Ο Ιταλός μπακ επέστρεψε από τραυματισμό – μαμούθ και απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος από ατσάλι

Σπύρος Γιαννόπουλος
Specials: Κρίστοφερ Ενκουνκού: Το απόλυτο επιθετικό υβρίδιο της νέας εποχής

Κρίστοφερ Ενκουνκού: Το απόλυτο επιθετικό υβρίδιο της νέας εποχής

Η break-out σεζόν, η προσωπική δικαίωση, το χαμηλό «ταβάνι» της Λειψίας και ο επόμενος σταθμός που πλησιάζει για τον 24χρονο πολυδιάστατο Γάλλο

Specials
Σπύρος Γιαννόπουλος: Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο «πρίγκιπας» που έφερε μια νέα τάξη πραγμάτων

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο «πρίγκιπας» που έφερε μια νέα τάξη πραγμάτων

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φέρνει μια νέα, «γαλανόλευκη» κανονικότητα μέσα στο προπύργιο των Ισπανών τενιστών

Σπύρος Γιαννόπουλος
Σπύρος Γιαννόπουλος: Μπαρτσελόνα: Μήπως το παρακάνει με τις ρήτρες;

Μπαρτσελόνα: Μήπως το παρακάνει με τις ρήτρες;

Μετά τους Φάτι και Πέδρι, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είναι αποφασισμένη να «δέσει» με ανορθόδοξο τρόπο και τον Ρόναλντ Αραούχο

Σπύρος Γιαννόπουλος
Σπύρος Γιαννόπουλος: Εθνική Ιταλίας: Το γυαλί ράγισε, αλλά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα το κολλήσει ξανά

Εθνική Ιταλίας: Το γυαλί ράγισε, αλλά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα το κολλήσει ξανά

Η αναγέννηση της «Σκουάντρα ατζούρα» από τις ίδιες στάχτες, η στελέχωση του μέλλοντος και οι νέοι Τότι - Ντελ Πιέρο που «αγνοούνται».

Σπύρος Γιαννόπουλος