ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Να έχεις ηγέτη: Ανεκτίμητο

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πόσο σημαντικό κεφάλαιο είναι για την ΑΕΚ
Να έχεις ηγέτη: Ανεκτίμητο

Γκολ με ανάποδο γυριστό, στις καθυστερήσεις, που δίνει πρόκριση σε τελικό. Ούτε ο πιο… ονειροπόλος θεατής της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να φανταστεί το φινάλε στον ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΛ. Μερικές φορές όμως, (και) στον αθλητισμό, η πραγματικότητα ξεπερνά το πιο απίθανο σενάριο. Και γι’ αυτό ευθύνονται χαρισματικοί άνθρωποι, όπως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Η πρώτη λέξη που ξεπηδά από το μυαλό κάποιου για να χαρακτηρίσει τον 32χρονο άσο της «Ένωσης», είναι ηγέτης. Αλήθεια, με τι μετριέται ένας από.. δαύτους; Με τα κατορθώματα, την ικανότητά, ή μήπως την αποφασιστικότητά του; Η ταπεινή και ενδεχομένως ρομαντική προσωπική εκτίμηση εκείνου που γράφει το συγκεκριμένο κείμενο, καταλήγει στο ότι ένας ηγέτης μετριέται με τη δύναμη της αύρας του. Το συναίσθημα ελπίδας και συνάμα σιγουριάς που εμπνέει σε όποιον βρίσκεται δίπλα του.

Και αυτό έγινε στην περίπτωση του Λάζαρου. Με το που μπήκε στο παιχνίδι, όλοι όσοι βρίσκονταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ ή μπροστά από μια τηλεόραση, ένιωσαν ότι με κάποιον τρόπο θα επέλθει η ποδοσφαιρική λύτρωση. Πολύ απλά διότι στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε ένας leader. Μια προσωπικότητα που δεν ενδιαφερόταν για την προσωπική επιτυχία, αλλά για την ομαδική. Πράγμα σπάνιο στο σύγχρονο κόσμο της «στρογγυλής θεάς». Παρά το άγχος που υπήρχε σε όλα τα πρόσωπα των παικτών, αν παρατηρήσετε σε εκείνο του Χριστοδουλόπουλου δε κουνιόταν…φλέβα. Τέρας ψυχραιμίας. Κάτι που του επέτρεψε να κάνει αυτό το…απόκοσμο ανάποδο βολ πλανέ και να χαράξει ανεξίτηλα μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στο φετινό «κιτρινόμαυρο» best seller της χρονιάς.

Μετά λοιπόν τη μονάδα…μέτρησης του ηγέτη, μοιραία ο νους επικεντρώνεται στο… δια ταύτα. Πόση είναι η αξία του. Η απάντηση; Απλή, αλλά και…γροθιά στο στομάχι των απανταχού ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών: Ανεκτίμητη. Και φυσικά δεν προσεγγίζεται με χρήματα. Προσοχή. Το παραπάνω δεν αποτελεί σπόντα για τα λεφτά που θα χρειαστούν ώστε να μείνει ο Χριστοδουλόπουλος. Οι δημοσιογράφοι άλλωστε, δεν είναι (και δεν πρέπει να γίνονται) λογιστές. Η ουσία του ρητορικού ερωτήματος, εντελώς διαφορετική. Η λογική επισήμανση πως η παρουσία ενός ηγέτη σε μια ομάδα αποτελεί ευλογία. Κι αυτό θα αποδεικνύεται για όσο ο Λάζαρος θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ. Είτε μέχρι τις 12 Μαΐου, είτε μέχρι την αυγή της ερχόμενης δεκαετίας.

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
World Football: Σαουδική Αραβία: Η νέα ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας

Σαουδική Αραβία: Η νέα ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας

Το Sportime.gr αναλύει τους λόγους για τους οποίους η Σαουδική Αραβία μπορεί να γίνει ο απόλυτος ποδοσφαιρικός προορισμός τα επόμενα χρόνια

World Football
Μπάσκετ: Euroleague: Επτά τελικοί έξι τρόπαια ο Παναθηναϊκός, μόλις έναν στους τρεις ο Ολυμπιακός

Euroleague: Επτά τελικοί έξι τρόπαια ο Παναθηναϊκός, μόλις έναν στους τρεις ο Ολυμπιακός

Περί χαμένων τελικών...

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Πελέ: Το «μαύρο διαμάντι» που μας δίδαξε τι θα πει «G.O.A.T»

Πελέ: Το «μαύρο διαμάντι» που μας δίδαξε τι θα πει «G.O.A.T»

Πριν ξεκινήσουν τα debate για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία, ο Πελέ είχε ήδη κερδίσει επάξια αυτόν τον χαρακτηρισμό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει λύση με τους ξένους – Εκτός Αγκιμπού και Ντε Λα Φουέντε;

Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει λύση με τους ξένους – Εκτός Αγκιμπού και Ντε Λα Φουέντε;

Οι δύο παίκτες που... ξέμειναν και ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει επανειλημμένα το πρόβλημα της δημιουργίας

Ποδόσφαιρο
Σπύρος Γιαννόπουλος: O Λεονάρντο Σπινατσόλα δεν έχει αχίλλειο πτέρνα

O Λεονάρντο Σπινατσόλα δεν έχει αχίλλειο πτέρνα

Ο Ιταλός μπακ επέστρεψε από τραυματισμό – μαμούθ και απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος από ατσάλι

Σπύρος Γιαννόπουλος
Specials: Κρίστοφερ Ενκουνκού: Το απόλυτο επιθετικό υβρίδιο της νέας εποχής

Κρίστοφερ Ενκουνκού: Το απόλυτο επιθετικό υβρίδιο της νέας εποχής

Η break-out σεζόν, η προσωπική δικαίωση, το χαμηλό «ταβάνι» της Λειψίας και ο επόμενος σταθμός που πλησιάζει για τον 24χρονο πολυδιάστατο Γάλλο

Specials
Σπύρος Γιαννόπουλος: Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο «πρίγκιπας» που έφερε μια νέα τάξη πραγμάτων

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο «πρίγκιπας» που έφερε μια νέα τάξη πραγμάτων

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φέρνει μια νέα, «γαλανόλευκη» κανονικότητα μέσα στο προπύργιο των Ισπανών τενιστών

Σπύρος Γιαννόπουλος
Σπύρος Γιαννόπουλος: Μπαρτσελόνα: Μήπως το παρακάνει με τις ρήτρες;

Μπαρτσελόνα: Μήπως το παρακάνει με τις ρήτρες;

Μετά τους Φάτι και Πέδρι, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είναι αποφασισμένη να «δέσει» με ανορθόδοξο τρόπο και τον Ρόναλντ Αραούχο

Σπύρος Γιαννόπουλος
Σπύρος Γιαννόπουλος: Εθνική Ιταλίας: Το γυαλί ράγισε, αλλά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα το κολλήσει ξανά

Εθνική Ιταλίας: Το γυαλί ράγισε, αλλά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα το κολλήσει ξανά

Η αναγέννηση της «Σκουάντρα ατζούρα» από τις ίδιες στάχτες, η στελέχωση του μέλλοντος και οι νέοι Τότι - Ντελ Πιέρο που «αγνοούνται».

Σπύρος Γιαννόπουλος