ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο «πρίγκιπας» που έφερε μια νέα τάξη πραγμάτων

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φέρνει μια νέα, «γαλανόλευκη» κανονικότητα μέσα στο προπύργιο των Ισπανών τενιστών
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο «πρίγκιπας» που έφερε μια νέα τάξη πραγμάτων

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατήρησε το πριγκιπικό του στέμμα γράφοντας μια νέα συναρπαστική ιστορία στα τερέν του Μόντε Κάρλο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν είναι άδικα στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης. Το χώμα είναι η επιφάνειά του και το απέδειξε ακόμα μια φορά, πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό τουρνουά.

Ειδικά ο τελικός του Μόντε Κάρλο, απέναντι στον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα ήταν ό,τι ακριβώς έπρεπε να δει ο φίλαθλος κόσμος του τένις για να διαπιστώσει ότι ο «Tsitsifast» θα βρίσκεται στην ελίτ του αθλήματος για πολλά χρόνια.

Και δεν είναι τόσο το 2-0 απέναντι στον Ισπανό, αλλά αυτό που το περικλείει. Ας γυρίσουμε λίγο πίσω το ρολόι του αγώνα και πάμε στην αρχή του δευτέρου σετ.

Μετά την επικράτηση με 6-3 στο πρώτο σετ, ο Στέφανος έκανε το 2-0 στο δεύτερο, με το χρονόμετρο του αγώνα να δείχνει μόλις 40 λεπτά. Τότε, οι κερκίδες του Μόντε Κάρλο μετατράπηκαν σε ψυχολογικό μπουστάρισμα στον αντίπαλό του, ο οποίος έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έκανε το Μόντε Κάρλο σπίτι του

Παράλληλα, άρχισαν και τα γιουχαΐσματα, όταν ο Τσιτσιπάς καθυστερούσε στο σερβίς του ή όταν έκανε κάποιο λάθος. Και πως να μη γίνει αυτό άλλωστε; Τα τελευταία 20 χρόνια, το τουρνουά Masters του Monte Carlo αποτελεί πέρα από πρόβα τζενεράλε για το Grand Slam του Roland Garros και «προπύργιο» των Ισπανών.

Με δεκατρείς κατακτήσεις στις 18 τελευταίες διοργανώσεις Monte Carlo Masters, οι Ίβηρες είναι λογικό να θεωρούν το Μόντε Κάρλο τενιστικό τους «σπίτι».

Κι όμως, εδώ και δύο χρόνια, ένας Έλληνας έχει βαλθεί να κρατήσει υψωμένη την ελληνική σημαία μπροστά από την ισπανική.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του, παρότι ένιωσε για λίγο την πίεση του Φοκίνα, ο οποίος όμως αποδείχθηκε αγωνιστικά αφελής και συνάμα αλαζόνας. Του βγήκαν κάποια χτυπήματα, ενώ και η τύχη έμοιασε προς στιγμήν να πηγαίνει ολοκληρωτικά με το μέρος του Φοκίνα.

Ωστόσο, ακόμα και στο υπέρ του 6-5, ο Ισπανός δεν εξέπεμπε εμπιστοσύνη. Και φάνηκε στο tie break, όπου ο Τσιτσιπάς προσέφερε με μεγαλοπρεπή τρόπο ένα… σφηνάκι των τενιστικών του δυνατοτήτων. Ανεβάσματα στο φιλέ, βαθιά και διαγώνια χτυπήματα με ακρίβεια χιλιοστού έγειραν την πλάστιγγα οριστικά προς την πλευρά του Έλληνα τενίστα. Όπως έγινε και με τους Σβάρτσμαν και Σβέρεφ.

Η τρίτη φορά που αντιμετώπισε τον μαθητή του Χόρχε Αγκίρε είχε την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες δύο (3-0 στο σύνολο των μεταξύ τους αναμετρήσεων) και ένα από τα πιο φημισμένα χωμάτινα τουρνουά βάφτηκε ξανά με γαλανόλευκα χρώματα.




 

Το γνωστό ερώτημα

Η νέα τάξη πραγμάτων που έχει φέρει εδώ και δύο χρόνια ο Στέφανος στο χώμα, αρχίζει να αποδίδει και το ερώτημα που προκύπτει δεν είναι τόσο η παρουσία του σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Ρώμη.

Ο μεγάλος στόχος θα πρέπει να είναι το Grand Slam του Roland Garros. Πέρυσι, του γλίστρησε μέσα από τα χέρια ο τίτλος. Φέτος, έτσι όπως δείχνει ο Έλληνας πρωταθλητής, ίσως να είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.




Αθλητικές ειδήσεις

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στην 1η καλή ομάδα – Ο Ολυμπιακός ψάχνει δικαιολογίες

ΑΕΚ: Αυτός είναι ο προπονητής του θέλει

Λεβαντόφσκι: Η γυναίκα του «πρόδωσε» τη νέα του ομάδα!

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
World Football: Σαουδική Αραβία: Η νέα ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας

Σαουδική Αραβία: Η νέα ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας

Το Sportime.gr αναλύει τους λόγους για τους οποίους η Σαουδική Αραβία μπορεί να γίνει ο απόλυτος ποδοσφαιρικός προορισμός τα επόμενα χρόνια

World Football
Μπάσκετ: Euroleague: Επτά τελικοί έξι τρόπαια ο Παναθηναϊκός, μόλις έναν στους τρεις ο Ολυμπιακός

Euroleague: Επτά τελικοί έξι τρόπαια ο Παναθηναϊκός, μόλις έναν στους τρεις ο Ολυμπιακός

Περί χαμένων τελικών...

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Πελέ: Το «μαύρο διαμάντι» που μας δίδαξε τι θα πει «G.O.A.T»

Πελέ: Το «μαύρο διαμάντι» που μας δίδαξε τι θα πει «G.O.A.T»

Πριν ξεκινήσουν τα debate για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία, ο Πελέ είχε ήδη κερδίσει επάξια αυτόν τον χαρακτηρισμό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει λύση με τους ξένους – Εκτός Αγκιμπού και Ντε Λα Φουέντε;

Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει λύση με τους ξένους – Εκτός Αγκιμπού και Ντε Λα Φουέντε;

Οι δύο παίκτες που... ξέμειναν και ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει επανειλημμένα το πρόβλημα της δημιουργίας

Ποδόσφαιρο
Σπύρος Γιαννόπουλος: O Λεονάρντο Σπινατσόλα δεν έχει αχίλλειο πτέρνα

O Λεονάρντο Σπινατσόλα δεν έχει αχίλλειο πτέρνα

Ο Ιταλός μπακ επέστρεψε από τραυματισμό – μαμούθ και απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος από ατσάλι

Σπύρος Γιαννόπουλος
Specials: Κρίστοφερ Ενκουνκού: Το απόλυτο επιθετικό υβρίδιο της νέας εποχής

Κρίστοφερ Ενκουνκού: Το απόλυτο επιθετικό υβρίδιο της νέας εποχής

Η break-out σεζόν, η προσωπική δικαίωση, το χαμηλό «ταβάνι» της Λειψίας και ο επόμενος σταθμός που πλησιάζει για τον 24χρονο πολυδιάστατο Γάλλο

Specials
Σπύρος Γιαννόπουλος: Μπαρτσελόνα: Μήπως το παρακάνει με τις ρήτρες;

Μπαρτσελόνα: Μήπως το παρακάνει με τις ρήτρες;

Μετά τους Φάτι και Πέδρι, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είναι αποφασισμένη να «δέσει» με ανορθόδοξο τρόπο και τον Ρόναλντ Αραούχο

Σπύρος Γιαννόπουλος
Σπύρος Γιαννόπουλος: Εθνική Ιταλίας: Το γυαλί ράγισε, αλλά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα το κολλήσει ξανά

Εθνική Ιταλίας: Το γυαλί ράγισε, αλλά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα το κολλήσει ξανά

Η αναγέννηση της «Σκουάντρα ατζούρα» από τις ίδιες στάχτες, η στελέχωση του μέλλοντος και οι νέοι Τότι - Ντελ Πιέρο που «αγνοούνται».

Σπύρος Γιαννόπουλος
Specials: Γιόχαν Κρόιφ: Όταν το ποδόσφαιρο παντρεύτηκε την ποίηση

Γιόχαν Κρόιφ: Όταν το ποδόσφαιρο παντρεύτηκε την ποίηση

Μια ωδή στον μυθικό Ολλανδό που άλλαξε την ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον πλανήτη

Specials