ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτό είναι το πιο κοινό φαγητό στον κόσμο, που τρώμε όλοι οι άνθρωποι φτωχοί και πλούσιοι, μικροί και μεγάλοι

Αυτό το φαγητό είναι το πιο κοινό στον κόσμο, καταναλώνεται από όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης ή ηλικίας.
Αυτό είναι το πιο κοινό φαγητό στον κόσμο, που τρώμε όλοι οι άνθρωποι φτωχοί και πλούσιοι, μικροί και μεγάλοι

Όταν σκεφτόμαστε το πιο κοινό φαγητό στον κόσμο, ίσως να μην φανταζόμαστε κάτι ιδιαίτερο ή εξωτικό. Αλλά αν το αναλύσουμε καλύτερα, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένα φαγητό που ενώνει τις κουλτούρες, τις ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις. Αυτό το φαγητό είναι το ρύζι. Από τις πιο φτωχές γειτονιές μέχρι τα πλουσιότερα τραπέζια, το ρύζι καταναλώνεται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους.

Το ρύζι δεν είναι απλώς ένα απλό συστατικό. Αντίθετα, αποτελεί μια βάση για αμέτρητα πιάτα σε κάθε γωνιά του κόσμου. Στην Ασία, για παράδειγμα, το ρύζι είναι το κύριο πιάτο σε κάθε γεύμα, ενώ σε άλλες περιοχές το βρίσκουμε σε πληθώρα συνταγών, από σαλάτες μέχρι σούπες και επιδόρπια.

Αυτό το αγαπημένο υλικό έχει καταφέρει να συνδέσει ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, με διαφορετικές κουλτούρες και γεύσεις, κάνοντάς το πραγματικά το πιο κοινό φαγητό παγκοσμίως. Παράλληλα, το ρύζι είναι εξαιρετικά θρεπτικό, και για πολλές χώρες αποτελεί την κύρια πηγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών. Ενώ σε άλλες χώρες μπορεί να είναι ένα πολυτελές συστατικό, σε άλλες είναι καθημερινή συνήθεια.

Με την ευρεία κατανάλωσή του και την προσφορά του σε ενέργεια και γεύση, το ρύζι είναι το φαγητό που ενώνει τους ανθρώπους – είτε είναι πλούσιοι, είτε φτωχοί, είτε μικροί είτε μεγάλοι.

Διαβάστε ακόμα:

Με ποιά σημερινά αντικείμενα και gadgets θα σε είχαν για Μάγο στο Μεσαίωνα;

Ο Αχιλλέας και η χελώνα, το παράδοξο που σου μουδιάζει το μυαλό

Ο πανέξυπνος τρόπος που οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες έστελναν κρυφά μηνύματα

Η τρομακτική αυθεντική ιστορία του Πινόκιο που μαλάκωσε για να γίνει το παραμύθι που όλοι ξέρουμε

#Tags

Γρηγόρης Κεντητός

Γράφω για πράγματα που με συναρπάζουν, αλλά φροντίζω πάντα να τα ερευνώ σαν να τα μελετούσα για πρώτη φορά. Αναζητώ τη σύνδεση ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, το ανθρώπινο μέσα στο ακαδημαϊκό, και τη γνώση που μπορεί να μεταφερθεί με τρόπο απλό, ακριβή και ζωντανό. Είτε πρόκειται για έναν αρχαίο πόλεμο είτε για ένα φαινόμενο της εποχής μας, στηρίζομαι πάντα σε πρωτογενές υλικό, πραγματικές πηγές και σοβαρή τεκμηρίωση. Θέλω κάθε κείμενο να αξίζει τον χρόνο του αναγνώστη — και τον δικό μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Υγεία: Γιατί το να πίνεις ζάχαρη είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να τη τρως

Γιατί το να πίνεις ζάχαρη είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να τη τρως

Φρουτοχυμοί, αναψυκτικά και άλλα γλυκά ποτά κρύβουν μια «αόρατη» απειλή για την υγεία σου — και δεν έχει καμία σχέση με τις θερμίδες.

Υγεία
ExtraTime: Τα πιο κακοποιημένα ζώα σε όλο τον πλανήτη

Τα πιο κακοποιημένα ζώα σε όλο τον πλανήτη

Μια διαφορετική ανάγνωση ενός… καθημερινού ζητήματος.

ExtraTime
Υγεία: Ο οργανισμός σου αυτοθεραπεύεται όταν δεν τρως!

Ο οργανισμός σου αυτοθεραπεύεται όταν δεν τρως!

Ξέρεις τι κάνει το σώμα σου όταν δεν τρως; Ενεργοποιεί τον πιο ισχυρό μηχανισμό αποτοξίνωσης και επιδιόρθωσης – την αυτοφαγία!

Υγεία
Διατροφή: Τι να μαγειρέψω σήμερα; 10 εύκολες και γρήγορες συνταγές για κάθε μέρα

Τι να μαγειρέψω σήμερα; 10 εύκολες και γρήγορες συνταγές για κάθε μέρα

Αναρωτιέστε καθημερινά "τι να μαγειρέψω σήμερα"; Σας έχουμε τη λύση με 10 εύκολες και γρήγορες συνταγές που θα ικανοποιήσουν όλη την οικογένεια.

Διατροφή
Διατροφή: Θα έπινες γάλα κατσαρίδας αν σου έλεγαν ότι είναι το πιο υγιεινό; – Στην Ελλάδα; Ποτέ των ποτών!

Θα έπινες γάλα κατσαρίδας αν σου έλεγαν ότι είναι το πιο υγιεινό; – Στην Ελλάδα; Ποτέ των ποτών!

Μπορεί οι επιστήμονες να το αποκαλούν superfood του μέλλοντος, αλλά στην Ελλάδα... ούτε να το βλέπουμε σε φωτογραφία! Το γάλα κατσαρίδας είναι εδώ – και σοκάρει ακόμα και τους πιο τολμηρούς.

Διατροφή
Διατροφή: Φιστίκια: Πρόβλημα με τους καρπούς στην Αίγινα – Τέλος τα αποθέματα

Φιστίκια: Πρόβλημα με τους καρπούς στην Αίγινα – Τέλος τα αποθέματα

Η ζήτηση για το φιστίκι Αιγίνης παραμένει υψηλή, όμως η παραγωγή καταρρέει. Τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και ο εμβληματικός καρπός του νησιού φαίνεται να περνά κρίση που δύσκολα αναστρέφεται.

Διατροφή
Διατροφή: Το ιχνοστοιχείο που χαρίζει χρόνια και ποιότητα ζωής

Το ιχνοστοιχείο που χαρίζει χρόνια και ποιότητα ζωής

Σε ποιες τροφές το βρίσκουμε – Τι δείχνουν οι έρευνες.

Διατροφή
Διατροφή: Η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας απογειώνεται με δύο δυνατές αφίξεις: Το Lucia’s Athens και νέο εστιατόριο στην παραλία του Αστέρα.

Η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας απογειώνεται με δύο δυνατές αφίξεις: Το Lucia’s Athens και νέο εστιατόριο στην παραλία του Αστέρα.

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί δύο ξεχωριστές γαστρονομικές αφίξεις, που φιλοδοξούν να ταράξουν τα νερά της premium εστίασης. Πρώτη και σημαντική είναι η άφιξη του Lucia’s Athens, το οποίο αναμένεται να ανοίξει εντός Μαΐου εντός του Αστέρα Βουλιαγμένης, σε χώρο που έχει αναλάβει η γνωστή εταιρεία 7 Management. Η εταιρεία δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο της...

Διατροφή
Διατροφή: Η σωστή καρμπονάρα τελικά έχει ή δεν έχει κρέμα γάλακτος;

Η σωστή καρμπονάρα τελικά έχει ή δεν έχει κρέμα γάλακτος;

Η μάχη για την καρμπονάρα

Διατροφή