ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πως να φτιάξεις νηστίσιμη ομελέτα που να μοιάζει με κανονική

Μάθε πως να φτιάξεις μια νηστίσιμη ομελέτα που μοιάζει και γεύεται σαν κανονική.
Πως να φτιάξεις νηστίσιμη ομελέτα που να μοιάζει με κανονική

Η περίοδος της νηστείας συχνά φέρνει την πρόκληση να βρούμε εναλλακτικές για τα αγαπημένα μας πιάτα. Αν σου λείπει η κλασική ομελέτα, υπάρχει τρόπος να φτιάξεις μια νηστίσιμη εκδοχή που μοιάζει εξαιρετικά με την κανονική. Το μυστικό βρίσκεται σε απλά υλικά που αντικαθιστούν το αυγό και δίνουν την ίδια γεύση και υφή.

Για τη βάση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι ρεβιθιού ή και tofu για πιο αφράτη υφή. Το αλεύρι ρεβιθιού έχει ελαφριά γεύση, ενώ είναι γεμάτο πρωτεΐνη. Ανακατεύοντας το με νερό, λίγο χυμό λεμονιού και καρυκεύματα, αποκτάς μια κρεμώδη βάση. Πρόσθεσε κουρκουμά για χρώμα, καθώς δίνει αυτή την αυθεντική “ομελετένια” εμφάνιση.

Για να προσθέσεις επιπλέον γεύση, ψιλόκοψε λαχανικά όπως πιπεριές, ντομάτες ή μανιτάρια. Σοτάρισε τα πρώτα, ώστε να απελευθερώσουν τα αρώματά τους, και πρόσθεσέ τα στη βάση σου. Μαγείρεψε την “ομελέτα” σου σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αφήνοντάς τη να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.

Το αποτέλεσμα; Μια πλούσια, χορταστική ομελέτα που μπορείς να απολαύσεις σε οποιαδήποτε νηστίσιμη περίοδο, αλλά και ως μια υγιεινή επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας

Ειδήσεις σήμερα

Κάποτε η ελλάδα είχε λιοντάρια, σήμερα γιατί εξαφανίστηκαν;

Ξέρεις πως ξεκίνησε το ροζ για κοριτσάκια και γαλάζιο για αγοράκια;

Τι περνάει στο υποσυνειδητό σου αν κοιμάσαι με ανοιχτή τηλεόραση

Που έκρυψε η Ελλάδα το χρυσό αξίας 1 δισεκατομμυρίου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;

Γρηγόρης Κεντητός

Γράφω για πράγματα που με συναρπάζουν, αλλά φροντίζω πάντα να τα ερευνώ σαν να τα μελετούσα για πρώτη φορά. Αναζητώ τη σύνδεση ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, το ανθρώπινο μέσα στο ακαδημαϊκό, και τη γνώση που μπορεί να μεταφερθεί με τρόπο απλό, ακριβή και ζωντανό. Είτε πρόκειται για έναν αρχαίο πόλεμο είτε για ένα φαινόμενο της εποχής μας, στηρίζομαι πάντα σε πρωτογενές υλικό, πραγματικές πηγές και σοβαρή τεκμηρίωση. Θέλω κάθε κείμενο να αξίζει τον χρόνο του αναγνώστη — και τον δικό μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διατροφή: Ομελέτα με βρώμη και γιαούρτι, το πρωινό που σε κρατάει χορτάτο και γεμάτο ενέργεια όλη μέρα

Ομελέτα με βρώμη και γιαούρτι, το πρωινό που σε κρατάει χορτάτο και γεμάτο ενέργεια όλη μέρα

Η ομελέτα με βρώμη και γιαούρτι είναι το πρωινό που συνδυάζει ενέργεια, γεύση και σωστή διατροφή Φτιάχνεται σε λίγα λεπτά και κρατάει χορτάτο για ώρες Ιδανική επιλογή πριν ή μετά την προπόνηση

Διατροφή
Υγεία: Γιατί το να πίνεις ζάχαρη είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να τη τρως

Γιατί το να πίνεις ζάχαρη είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να τη τρως

Φρουτοχυμοί, αναψυκτικά και άλλα γλυκά ποτά κρύβουν μια «αόρατη» απειλή για την υγεία σου — και δεν έχει καμία σχέση με τις θερμίδες.

Υγεία
ExtraTime: Τα πιο κακοποιημένα ζώα σε όλο τον πλανήτη

Τα πιο κακοποιημένα ζώα σε όλο τον πλανήτη

Μια διαφορετική ανάγνωση ενός… καθημερινού ζητήματος.

ExtraTime
Υγεία: Ο οργανισμός σου αυτοθεραπεύεται όταν δεν τρως!

Ο οργανισμός σου αυτοθεραπεύεται όταν δεν τρως!

Ξέρεις τι κάνει το σώμα σου όταν δεν τρως; Ενεργοποιεί τον πιο ισχυρό μηχανισμό αποτοξίνωσης και επιδιόρθωσης – την αυτοφαγία!

Υγεία
Διατροφή: Τι να μαγειρέψω σήμερα; 10 εύκολες και γρήγορες συνταγές για κάθε μέρα

Τι να μαγειρέψω σήμερα; 10 εύκολες και γρήγορες συνταγές για κάθε μέρα

Αναρωτιέστε καθημερινά "τι να μαγειρέψω σήμερα"; Σας έχουμε τη λύση με 10 εύκολες και γρήγορες συνταγές που θα ικανοποιήσουν όλη την οικογένεια.

Διατροφή
Διατροφή: Θα έπινες γάλα κατσαρίδας αν σου έλεγαν ότι είναι το πιο υγιεινό; – Στην Ελλάδα; Ποτέ των ποτών!

Θα έπινες γάλα κατσαρίδας αν σου έλεγαν ότι είναι το πιο υγιεινό; – Στην Ελλάδα; Ποτέ των ποτών!

Μπορεί οι επιστήμονες να το αποκαλούν superfood του μέλλοντος, αλλά στην Ελλάδα... ούτε να το βλέπουμε σε φωτογραφία! Το γάλα κατσαρίδας είναι εδώ – και σοκάρει ακόμα και τους πιο τολμηρούς.

Διατροφή
Διατροφή: Φιστίκια: Πρόβλημα με τους καρπούς στην Αίγινα – Τέλος τα αποθέματα

Φιστίκια: Πρόβλημα με τους καρπούς στην Αίγινα – Τέλος τα αποθέματα

Η ζήτηση για το φιστίκι Αιγίνης παραμένει υψηλή, όμως η παραγωγή καταρρέει. Τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και ο εμβληματικός καρπός του νησιού φαίνεται να περνά κρίση που δύσκολα αναστρέφεται.

Διατροφή
Διατροφή: Το ιχνοστοιχείο που χαρίζει χρόνια και ποιότητα ζωής

Το ιχνοστοιχείο που χαρίζει χρόνια και ποιότητα ζωής

Σε ποιες τροφές το βρίσκουμε – Τι δείχνουν οι έρευνες.

Διατροφή
Διατροφή: Η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας απογειώνεται με δύο δυνατές αφίξεις: Το Lucia’s Athens και νέο εστιατόριο στην παραλία του Αστέρα.

Η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας απογειώνεται με δύο δυνατές αφίξεις: Το Lucia’s Athens και νέο εστιατόριο στην παραλία του Αστέρα.

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί δύο ξεχωριστές γαστρονομικές αφίξεις, που φιλοδοξούν να ταράξουν τα νερά της premium εστίασης. Πρώτη και σημαντική είναι η άφιξη του Lucia’s Athens, το οποίο αναμένεται να ανοίξει εντός Μαΐου εντός του Αστέρα Βουλιαγμένης, σε χώρο που έχει αναλάβει η γνωστή εταιρεία 7 Management. Η εταιρεία δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο της...

Διατροφή