ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Eλληνοτουρκικά: 100 drone και αντι-drone τεχνολογία παίρνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ελληνοτουρκικά: Φρούριο κάνει η Ελλάδα το Αιγαίο και τον Έβρο, με τα ελληνικά μάτια να φτάνουν έως και 35 χλμ εντός της Τουρκιας.
Eλληνοτουρκικά: 100 drone και αντι-drone τεχνολογία παίρνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ελληνοτουρκικά: Φρούριο κάνει η Ελλάδα το Αιγαίο και τον Έβρο, με τα ελληνικά μάτια να φτάνουν έως και 35 χλμ εντός της τουρκικής επικράτειας.

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και άλλα νησιά πέριξ της Κρήτης απέκτησαν συστήματα αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε διάφορα σημεία ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να «βλέπουν» μέσα στο έδαφος της Τουρκίας και άρα να αντιλαμβάνονται εγκαίρως απόπειρες μετακινήσεως πληθυσμών.

Ένοπλες Δυνάμεις: Το ΓΕΕΘΑ μελετά την απόκτηση μίνι ελληνικού αεροπλανοφόρου

Στο ελληνικό έργο βασικός παράγοντας είναι τα 100 drone και αντί-drone που προμηθεύτηκε-προμηθεύεται ο Στρατός, γράφει το newsbreak.gr.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν σκέψεις για το ισραηλινό UAV «Hunter» με τεράστια ποικιλία εξοπλισμού, ως απάντηση στα τουρκικά Bayraktar.

Η Israel Aerospace Industries (IAI) προχωρά στην μεταφορά τεχνολογίας στην Βραζιλία και την Avionics Services, έτσι ώστε να μπορέσουν οι Βραζιλιάνοι να αναπτύξουν ένα νέο μεσαίου και μεγάλου εύρους UAV , με το όνομα «Κυνηγός» (Hunter).

Ο «Κυνηγός» είναι ένα UAV που προέρχεται από το γνωστό «Heron» της IAI, αλλά προσαρμόζεται στις ανάγκες των μελλοντικών χρηστών της κάθε χώρας αγοράς του.
Το Hunter θα είναι εξοπλισμένο με ένα αυτόματο σύστημα απογείωσης και προσγείωσης και θα μπορεί να εξοπλιστεί με τεράστια ποικιλία εξοπλισμού, σύμφωνα με τις αποστολές του.

Toύρκοι: Παραδοχή – Η Ελλάδα σε δύο χρόνια θα έχει κατακτήσει το Αιγαίο

Αυτό το νέο UAV θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Avionics Service (σ.σ. αντίστοιχα θα μπορεί το ελληνικό να κατασκευάζεται στην ΕΑΒ).

Το σύστημα “Hunter” UAV, το οποίο θα βασίζεται στο «Heron», λειτουργεί ήδη στη Βραζιλία και χρησιμοποιείται από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία από το 2010.

Οι Τούρκοι πάντως φοβούνται τα ισραηλινά drone και ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα για να μην τα πάρει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το τουρκικό defenceturk.net, η Ελλάδα σχεδιάζει να προμηθευτεί μη επανδρωμένα οχήματα από το Ισραήλ για να τα αναπτύξει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ελληνοτουρκικά:

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά