ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ελληνικές κανονιοφόροι με Spike NLOS για να κλειδώσει η υπεροχή

Ελληνικές κανονιοφόροι με Spike NLOS.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικές κανονιοφόροι με Spike NLOS για να κλειδώσει η υπεροχή

Ελληνοτουρκικά: Ελληνικές κανονιοφόροι με Spike NLOS γίνονται τα μεγάλα πλοία που αποσύρει η αμερικανική ακτοφυλακή;

Η Αθήνα θέλει να αντλήσει ως μεταχειρισμένα τα μεγάλα πλοία που αποσύρει η αμερικανική Ακτοφυλακή και να τα χρησιμοποιεί ως παράκτια περιπολικά και κανονιοφόρους.

Μάλιστα, στο ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνεται και ο εξοπλισμός των νέων (σ.σ. μεταχειρισμένων από τις ΗΠΑ) κανονιοφόρων με Spike NLOS.

Η συγκεκριμένη ενέργεια θα λειτουργήσει πως πολλαπλασιαστής ισχύος για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και θα προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στους Τούρκους.

Οι Spike NLOS, με εμβέλεια 32 χιλιομέτρων ήδη τοποθετούνται σε πλοία ασιατικής χώρας (σ.σ. δεν διέρρευσε το όνομά της) από τους Ισραηλινούς.

Νaval Spike NLOS έχουν τη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ στόχων κατά τη διάρκεια της πτήσης, καθώς και ακύρωσης της αποστολής τους εάν κριθεί απαραίτητο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το τουρκικό A Haber η πρώτη παράδοση των πυραύλων «οι οποίοι μπορούν να πυροδοτηθούν από το έδαφος, την θαλάσσα ή από επιθετικά ελικόπτερα, θα είναι στο τέλος του 2021 ή τον Ιανουάριο του 2022».

Να σημειωθεί πως το Πολεμικό Ναυτικό σκοπεύει να τοποθετήσει Spike NLOS (στην έκδοση των Spike ER με δραστικό βεληνεκές 8.000 μέτρων) και στα τέσσερα αμερικανικά Mark V που έχει πάρει από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Ξεκίνησε ο πόλεμος των drone – Άρχισαν να τα ρίχνουν οι Ρώσοι;

Τουρκία: Αδιανόητο! Η Ελλάδα θέλει τα Osprey V22 από τις ΗΠΑ

Ελληνοτουρκικά: Ελληνικές κανονιοφόροι με Spike NLOS για να κλειδώσει η υπεροχή

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά