ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Eλληνοτουρκικά: Η Τουρκία έβγαλε τους S-400 για να προστατεύσει την Άγκυρα – Φοβήθηκαν τις δηλώσεις Εγκολφόπουλου

Φυσικά και όπως γίνεται αντιληπτό, οι Τούρκοι θορυβήθηκαν από τις δηλώσεις του αντιναύαρχου ε.α. Γιάννη Εγκολφόπουλου.
Eλληνοτουρκικά: Η Τουρκία έβγαλε τους S-400 για να προστατεύσει την Άγκυρα – Φοβήθηκαν τις δηλώσεις Εγκολφόπουλου

Eλληνοτουρκικά: Η Τουρκία έβγαλε τους S-400 για να προστατεύσει την Άγκυρα αφού οι Τούρκοι, σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, φοβήθηκαν τις δηλώσεις Εγκολφόπουλου.

«Τα ρωσικά S-400 που παραδόθηκαν στην Τουρκία προστατεύουν τώρα την Άγκυρα από τα ελληνικά πλήγματα», σημειώνει το πρακτορείο Avia.pro ενώ περιλαμβάνεται και φωτογραφικό υλικό που το αποδεικνύει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, «αφού η Ελλάδα απείλησε να εξαπολύσει τακτικές πυραυλικές επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος, η Άγκυρα αποφάσισε να αναπτύξει επειγόντως αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς S-400 που είχαν αγοραστεί προηγουμένως από τη Ρωσία στην περιοχή της τουρκικής πρωτεύουσας».

«Τα συγκροτήματα αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Myurted κοντά στην Άγκυρα. Και, προφανώς, το τελευταίο εμφανίστηκε εδώ πριν από μερικές εβδομάδες, αφού η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι είχε τη δυνατότητα να χτυπήσει τον Βόσπορο και, πιθανώς, άλλες περιοχές της Τουρκίας, με τη βοήθεια των τακτικών πυραύλων κρουζ», σημειώνεται.

Φυσικά και όπως γίνεται αντιληπτό, οι Τούρκοι θορυβήθηκαν από τις δηλώσεις του αντιναύαρχου ε.α. Γιάννη Εγκολφόπουλου.

Ο Γιάννης Εγκολφόπουλος είχε υποστηρίξει ότι «πρώτα τα αεροπλάνα μας (σ.σ. ελληνικά) θα καταστρέψουν τις γέφυρες στην Κωνσταντινούπολη, θα εκτοξευθούν 3 πύραυλοι SCALP».

«Ο Γιάννης Εγολφόπουλος έκανε αλαζονικές δηλώσεις λέγοντας “γράψε με κεφαλαία. Όχι, δεν φοβόμαστε, δεν μας ενδιαφέρει. Ας κάνουν μια κίνηση, γιατί δεν ξέρουν τι θα τους γίνει. Φοβίζουν και μετά φεύγουν. Αυτά είναι Τούρκοι», ανέφεραν οι Τούρκοι.

«”Πρώτα, τα αεροπλάνα μας θα καταστρέψουν τις γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, θα εκτοξευθούν τρεις πύραυλοι SCALP και μετά θα τους πούμε «μπορείτε να έρθετε τώρα”. Συνέχισε τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του», σημείωνε τότε η τουρκική εφημερίδα Μilliyet.

Σε δορυφορική εικόνα που παρουσιάζεται, μπορείτε να δείτε το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400 που αναπτύσσεται στο έδαφος της αεροπορικής βάσης Myurted.

Eλληνοτουρκικά: Η Τουρκία έβγαλε τους S-400 για να προστατεύσει την Άγκυρα - Φοβήθηκαν τις δηλώσεις Εγκολφόπουλου

Eλληνοτουρκικά: Η Τουρκία έβγαλε τους S-400 για να προστατεύσει την Άγκυρα – Φοβήθηκαν τις δηλώσεις Εγκολφόπουλου

Eλληνοτουρκικά: Η Τουρκία έβγαλε τους S-400 για να προστατεύσει την Άγκυρα - Φοβήθηκαν τις δηλώσεις Εγκολφόπουλου

Eλληνοτουρκικά: Η Τουρκία έβγαλε τους S-400 για να προστατεύσει την Άγκυρα – Φοβήθηκαν τις δηλώσεις Εγκολφόπουλου

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που αυτά τα συστήματα αεράμυνας εμφανίζονται σε δορυφορικές εικόνες.

«Προφανώς, η Τουρκία ανησυχεί εξαιρετικά», σημειώνεται.

«Η προστασία της τουρκικής πρωτεύουσας έπρεπε να ανατεθεί σε ρωσικά συστήματα, τα οποία είναι ικανά να παρέχουν εξαιρετικά αποτελεσματική αναχαίτιση οποιωνδήποτε στόχων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων κρουζ, σε αποστάσεις έως και 400 χιλιομέτρων», υπογραμμίζεται.

Διαβάστε επίσης:

F-35: Eπίσημα τα ζήτησε η Ελλάδα και τινάζει στον αέρα τα τουρκικά σχέδια στο Αιγαίο

Τουρκία: Μίνι τουρκικά αποβατικά υποβρύχια έβαλαν στόχο τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο – Το λένε πια ξεκαθαρα

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά