ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Νέο ντελίριο Ερντογάν – «Έρχονται οι τρελοί Τούρκοι, ο Tayfun θα έχει εμβέλεια 1.000 χλμ»

Στην τακτική των εμπρηστικών δηλώσεων και των προκλήσεων κατά της Αθήνας συνεχίζει ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ελληνοτουρκικά: Νέο ντελίριο Ερντογάν – «Έρχονται οι τρελοί Τούρκοι, ο Tayfun θα έχει εμβέλεια 1.000 χλμ»

Ελληνοτουρκικά: Απτόητος συνεχίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προκαλεί την Ελλάδα, προχωρώντας σε νέες απειλές!

Περίπου μια εβδομάδα μετά τις απίστευτες δηλώσεις στις οποίες απείλησε ωμά και ευθέως με εκτόξευση πυραύλων, το… σκηνικό επαναλήφθηκε, αυτή τη φορά σε ομιλία του σε εκδήλωση στο νοτιοανατολική περιοχή Μαρντίν.

«Πώς μας λένε; Τουρκία. Τι λένε για εμάς; Πως οι τρελοί οι Τούρκοι έρχονται. Ειδικά για τον πύραυλο Τayfun, μας ανακοίνωσαν πως η εμβέλειά του φτάνει στα 560 χιλιόμετρα. Όμως τα 560 χιλιόμετρα δεν τα θεωρούμε αρκετά.

Είχαμε σχετική συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα. ‘Ποια είναι η τελική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε;’, ρώτησα. Θα φτάσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα. «Mακάρι κύριε πρόεδρε! Αυτό ακούει ο Έλληνας και πώς να μην χοροπηδάει;».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Έλληνες λέγοντας πως «πάλι έκαναν τρέλες στο Αιγαίο. Είπα στους συνεργάτες μου ‘αν χρειαστεί, να κάνετε αυτό που πρέπει’».

«Μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» επανέλαβε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερντογάν: «Χθές ή σήμερα στο Αιγαίο και πάλι έκαναν κάποιες τρέλες. Βέβαια και οι δικοί μας έκαναν αυτό που πρέπει. E, μην το κάνεις. Κάτσε ήσυχα. Μην τα βάζεις με μας. Εμείς δεν έχουμε μέλημα να έχουμε εμπλοκή μαζί σας στο Αιγαίο. Κάποτε αυτές τιςε εμπλοκές τις αποκαλούσαν ‘dog fights’. Εἰπα στους συνεργάτες μου, αυτή η ορολογία είναι άσχημη, όμως τους είπα αν χρειαστεί θα κάνετε αυτό που πρέπει».

«Όπως έχετε πει πρόεδρε! Ξαφνικά μια νύχτα!» είπε ο δημοσιογράφος.

«Ακριβώς. Δείτε! Εκπαιδεύεται ο νεαρός μας! Δείτε τι λέει! Μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά! Με νέους σαν κι εσένα, εμείς δείξαμε και θα δείξουμε σε κάποιους πως ήρθαμε και θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά!».

Ελληνοτουρκικά: Νέο ντελίριο Ερντογάν – «Έρχονται οι τρελοί Τούρκοι, ο Tayfun θα έχει εμβέλεια 1.000 χλμ»

 

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Πακιστανικά ΜΜΕ αναλύουν γιατί το Ισραήλ αντιδρά στα τουρκικά F-35 αλλά όχι στη Σαουδική Αραβία εστιάζοντας στην τεχνολογία και την αυτονομία χρήσης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η  πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο μετά την άφιξη της φρεγάτας Κίμων, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Το 2025, οι αιτήσεις για την ελληνική Χρυσή Βίζα από την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 153%

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος ρωσικής προέλευσης τύπου Orlan συνετρίβη στο Κοτζαελί με τις τουρκικές αρχές να ερευνούν το περιστατικό

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ ενισχύουν τον άξονα 3+1 και τον ρόλο τους στον διάδρομο IMEC που ενώνει Ινδία, Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει τέσσερις τορπιλοσωλήνες 650 χιλιοστών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εικασίες για δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.

Ελληνοτουρκικά