ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

FIRTINA: Έμειναν από κινητήρα τα τουρκικά πυροβόλα που ήθελαν να διαλύσουν τον Έβρο

FIRTINA: Μόνο τα τρία πρώτα νέα Storm II θα έχουν γερμανικούς κινητήρες ενώ για τα υπόλοιπα οι Τούρκοι… ψάχνονται για λύση. Σκοπός των Τούρκων ήταν να αναβαθμιστούν 140 πυροβόλα μέχρι το 2025, όμως τώρα ψάχνουν να βρουν αξιόπιστο κινητήρα να τους φορέσουν. Toυρκία: Πάνε για 500 FIRTINA-II – Θέλουν να διαλύσουν τα ελληνικά πάντσερ Σύμφωνα...
FIRTINA: Έμειναν από κινητήρα τα τουρκικά πυροβόλα που ήθελαν να διαλύσουν τον Έβρο

FIRTINA: Μόνο τα τρία πρώτα νέα Storm II θα έχουν γερμανικούς κινητήρες ενώ για τα υπόλοιπα οι Τούρκοι… ψάχνονται για λύση.

Σκοπός των Τούρκων ήταν να αναβαθμιστούν 140 πυροβόλα μέχρι το 2025, όμως τώρα ψάχνουν να βρουν αξιόπιστο κινητήρα να τους φορέσουν.

Toυρκία: Πάνε για 500 FIRTINA-II – Θέλουν να διαλύσουν τα ελληνικά πάντσερ

Σύμφωνα με τους Τούρκους για τα υπόλοιπα 137 Storm II «υπάρχουν δύο διαφορετικές λύσεις που προωθούνται» αναφορικά με τον κινητήρα τους.

Mία από τις σκέψεις τους είναι να στραφούν στους κινητήρες των αμερικανικών M60 τα οποία διαθέτουν οι Τούρκοι στην ισραηλινή έκδοση των M60T.

Η Τουρκία διαθέτει 170 M60T.

TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΤΣΕΡ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Τα γερμανικά «πάντσερ» που διαθέτει η Ελλάδα στον Έβρο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Τούρκους.

Το PzH-2000 ή Panzerhaubitze 2000 είναι γερμανικό αυτοκινούμενο πυροβόλο των 155 χιλ. το οποίο κατασκευάζεται από τις εταιρείες Krauss-Maffei και Rheinmetall στην Γερμανία και είναι από τα καλύτερα συμβατικά όπλα στον κόσμο.
Το γερμανικό «πάντσερ» το είχε ζητήσει η Τουρκία από τους Γερμανούς να το κάνουν συμπαραγωγή, όταν όμως το Βερολίνο αρνήθηκαν τότε ή Άγκυρα στράφηκε στην παραγωγή του T-155 FIRTINA.

Φρεγάτες: Δεν δίνουν οι Αμερικανοί τα Arleigh Burke – Αλλάζουν τα πάντα

Το PzH μπορεί να εφοδιαστεί μέσω του συστήματος επανεφοδιασμού πυρομαχικών έως και 60 βλήματα με την βοήθεια των γεμιστών, σε 12 λεπτά. Το μέγιστο βεληνεκές που μπορεί να εκτοξεύσει με απλό πυροσωλήνα είναι 30.000 μ. (30 χλμ), ενώ με πυρομαχικά HERA, μπορεί να φτάσει έως και τα 40.000 μ (40 χλμ).

Τα ελληνικά PzH-2000 είναι εφοδιασμένα με σύστημα ενδοεπικοινωνίας WISPR και σταθμούς ασυρμάτου ΤRC-9300 της Intracοm, βελτίωση που δεν έχουν ούτε τα γερμανικά.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΑ FIRTINA

Το FIRTINA είναι κατώτερο όσον αφορά στην δύναμη πυρός, την κίνηση εκτός δρόμου ενώ έχει σημαντικά χαμηλότερη προμήθεια πυρομαχικών.

Το PzH επιτυγχάνει δώδεκα βολές σε ένα λεπτό και 20 γύρους σε περίπου δύο λεπτά, ενώ το FIRTINA επιτυγχάνει 2-4 γύρους σε δύο λεπτά. Το FIRTINA είναι κατώτερο όσον αφορά στην δύναμη πυρός, την κίνηση εκτός δρόμου ενώ έχει σημαντικά χαμηλότερη προμήθεια πυρομαχικών.

Ελληνικά υποβρύχια: Όπλισαν με τορπίλες οι Τούρκοι τα P-72 – Θέλουν να βυθίσουν τα 214

Eπίσης, σύμφωνα με πληροφορίες τα τουρκικά FIRTINA έχουν αρκετά προβλήματα στο αυτόματο σύστημα επανεφοδιασμού (σ.σ. πολλές φορές γίνεται χειροκίνητα) καθώς και στην επικοινωνία του πληρώματος.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά