ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Οι Belharra θα έχουν 300 χλμ καλώδια για ηλεκτρονικό πόλεμο

Το νούμερο σίγουρα εντυπωσιάζει, όμως είναι ενδεικτικό της επένδυσης που γίνεται από τους Γάλλους.
Φρεγάτες: Οι Belharra θα έχουν 300 χλμ καλώδια για ηλεκτρονικό πόλεμο

Φρεγάτες: Οι Belharra θα έχουν 300 χλμ καλώδια για ηλεκτρονικό πόλεμο αφού η Ελλάδα επέμενε να είναι εφοδιασμένες με στοχεία κατά του ηλεκτρονικού πολέμου.

Πλήρως εφοδιασμένες με δυνατότητες κατά ηλεκτρονικού πολέμου θα είναι οι νέες ελληνικές φρεγάτες Behlarra, μετά από απαίτηση της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό της δουλειάς που πρόκειται να γίνει από τους Γάλλους, στο συγκεκριμένο πεδίο, είναι ότι οι τρεις γαλλικές φρεγάτες θα χρειαστούν 300 χλμ (!) καλωδίων, ώστε να εγκατασταθούν τα απαραίτητα συστήματα.

Το νούμερο σίγουρα εντυπωσιάζει, όμως είναι ενδεικτικό της επένδυσης που γίνεται από τους Γάλλους.

Μάλιστα στην διαδικασία κατασκευής των νέων ελληνικών φρεγατών, πρόκειται να εμπλακούν και τρία ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι νέες ελληνικές φρεγάτες, εκτος των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που συμφωνήθηκε με τους Γάλλους, θα διαθέτουν ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Μεταξύ άλλων οι ελληνικές Belharra θα περιλαμβάνουν 32 Aster 30 Β1 (σ.σ. πρόκειται για την τελευταία έκδοση των δολοφονικών πυραύλων, οκτώ Exocet block 3, RAM 21, τορπίλες ΜU90, Sonar Captas 4 της Thales Group, Sonar γάστρας, καθώς και το υπέρ ραντάρ SEA FIRE 500.

Ο Aster 30 Β1 είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός πύραυλος, ενώ το ραντάρ SEA FIRE 500 προσδίδει απίστευτες δυνατότητες στα νέα ελληνικά πλοία του Π.Ν..

Οι Aster 30 B1 NT θα επιτρέτουν στα ελληνικά πλοία να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τους τουρκικούς Bora και J-600T Yildirim, οι οποίοι σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχουν καμία ελπίδα.

Οι τρεις νέες φρεγάτες του ελληνικού Π.Ν. θα φέρουν συνολικά 96 Aster 30 B1, μάλιστα προτιμήθηκε το 3+1 από την αγορά τεσσάρων φρεγατών απευθείας, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για τον οπλισμό των τριών φρεγατών.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες: Σοφοι οι Έλληνες ναύαρχοι που τώρα φαίνεται πως έκαναν τρομερή δουλειά με τις Belharra

Φρεγάτες: Σοφοι οι Έλληνες ναύαρχοι που τώρα φαίνεται πως έκαναν τρομερή δουλειά με τις Belharra

Οι ναύαρχοι έκαναν τρομερή δουλειά με τις Belharra.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: LANTIRN: Το παρωχημένο ατρακτίδιο που πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από την Πολεμική Αεροπορία

LANTIRN: Το παρωχημένο ατρακτίδιο που πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από την Πολεμική Αεροπορία

Για δεκαετίες στήριξε κρίσιμες αποστολές της Πολεμικής Αεροπορίας, όμως η εποχή του LANTIRN έχει τελειώσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: SNIPER ADVANCED TARGETING POD: Η επόμενη κίνηση για τα μαχητικά της ΠΑ

SNIPER ADVANCED TARGETING POD: Η επόμενη κίνηση για τα μαχητικά της ΠΑ

Η Πολεμική Αεροπορία καλείται να δώσει απάντηση: το Sniper ATP αναδεικνύεται σε κρίσιμο κρίκο της επόμενης μέρας για την ελληνική ισχύ στον αέρα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα 61 ατρακτίδια της Πολεμικής Αεροπορίας: Τι διαθέτουμε και τι πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα

Τα 61 ατρακτίδια της Πολεμικής Αεροπορίας: Τι διαθέτουμε και τι πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα

Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει σήμερα 61 ατρακτίδια στόχευσης και ναυτιλίας, ωστόσο μεγάλο μέρος αυτών θεωρείται τεχνολογικά απαρχαιωμένο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά τη δυνατότητα στρατηγικού πλήγματος από υποβρύχια.

Με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά τη δυνατότητα στρατηγικού πλήγματος από υποβρύχια.

Με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά τη δυνατότητα στρατηγικού πλήγματος από υποβρύχια.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πρόταση-φωτιά από την Ινδία: Πύραυλοι BrahMos στην Κύπρο, στο «κόκκινο» η Άγκυρα

Πρόταση-φωτιά από την Ινδία: Πύραυλοι BrahMos στην Κύπρο, στο «κόκκινο» η Άγκυρα

Οι BrahMos είναι υπερηχητικοί πύραυλοι ακριβείας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: LANTIRN: Το «μάτι» των ελληνικών F-16 για νυχτερινές επιχειρήσεις και χαμηλές πτήσεις

LANTIRN: Το «μάτι» των ελληνικών F-16 για νυχτερινές επιχειρήσεις και χαμηλές πτήσεις

Το προηγμένο σύστημα LANTIRN αποτελεί κρίσιμο πολλαπλασιαστή ισχύος για την Πολεμική Αεροπορία, επιτρέποντας στα ελληνικά μαχητικά να επιχειρούν με ακρίβεια σε χαμηλό ύψος, ημέρα και νύχτα, κάτω από κάθε καιρική συνθήκη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία περνά στη λέιζερ εποχή της αεράμυνας

Η Τουρκία περνά στη λέιζερ εποχή της αεράμυνας

τεχνολογία αυτή τοποθετεί την Τουρκία σε μια επίλεκτη λίστα κρατών με ικανότητα ενεργητικών αμυντικών μέσων λέιζερ.

Ελληνοτουρκικά
Featured: Sniper ATP: Το «μάτι» που χρειάζεται άμεσα η Πολεμική Αεροπορία – Πώς απαντά η Τουρκία με 40 νέα F-16 Viper

Sniper ATP: Το «μάτι» που χρειάζεται άμεσα η Πολεμική Αεροπορία – Πώς απαντά η Τουρκία με 40 νέα F-16 Viper

Η Τουρκία εξοπλίζεται με 40 νέα F-16 Viper και πακέτο αναβάθμισης για άλλα 80, αποκτώντας πλεονέκτημα στον αέρα. Η Πολεμική Αεροπορία πρέπει να απαντήσει, και το Sniper ATP είναι το κρίσιμο κομμάτι του παζλ.

Featured