ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Πανωλεθρία των Αμερικανών στη σύσκεψη των Ελλήνων ναυάρχων;

Πανωλεθρία των Αμερικανών στη σύσκεψη των Ελλήνων ναυάρχων βλέπει το militaire.gr - Mόνο τρεις τις θέλουν
Φρεγάτες: Πανωλεθρία των Αμερικανών στη σύσκεψη των Ελλήνων ναυάρχων;

Φρεγάτες: Πανωλεθρία των Αμερικανών στη σύσκεψη των Ελλήνων ναυάρχων βλέπει το militaire.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του militaire.gr (σ.σ. έχει καλό ρεπορτάζ) μόνο τρεις από τους 16 ναυάρχους του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ)συζητούν ακόμη το ενδεχόμενο των αμερικανικών φρεγατών.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζεατι, η πλειοψηφία των ναυάρχων έχει «ξεκάθαρη αρνητική άποψη» και έχει καταλήξει στην «κατάταξη των υποψηφίων».

Σύμφωνα με τα όσα είναι σε θέση να γνωρίζει το Sportime η ολλανδική πρόταση έχει συγκεντρώσει πολλούς υποστηρικτές ενώ δεν πρέπει να αφήνουμε εκτός κάδρου τόσο την βρετανική πρόταση όσο και τις προτάσεις της Ισπανίας και της Γερμανίας.

Η όποια απόφαση για τις φρεγάτες θα είναι στο τέλος πολιτική, όμως το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει προτείνει την λίστα με τις δικές του προσεγγίσεις.

Η λίστα αυτή θα είναι, όπως σημειώνεται ανεπίσημα, λίστα με στρογγυλεμένη προσέγγιση, στην οποία θα καταγράφονται τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης.

Στο Πολεμικό Ναυτικό είναι σίγουρο πως θα γίνει η καλύτερη δυνατή προσέγγιση των προτάσεων.

Από εκεί και πέρα θα είναι πολιτικό ζήτημα για την επιλογή της απόφασης, η οποία στο τέλος της ημέρας θα εξυπηρετεί καλύτερα το γενικότερο ελληνικό συμφέρον.

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί στην κυβέρνηση που θεωρούν πως η Ελλάδα δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν για την πρόταση η οποία θα προκριθεί, αφού θεωρεί πως στη βάση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που τρέχουν και θα τρέξουν, στο «τέλος της ημέρας» όλες οι πλευρές θα ικανοποιηθούν (Rafale από την Γαλλία, υποβρύχια από την Γερμανία, F-16 Viper από τις ΗΠΑ κ.ο.κ.).

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Και όμως υπάρχει σενάριο για μόνο πλοία ενδιάμεσης λύσης

Ελληνοτουρκικά: Για αυτό έχασαν τον ύπνο τους οι Τούρκοι στην Κύπρο

Φρεγάτες: Πανωλεθρία των Αμερικανών στη σύσκεψη των Ελλήνων ναυάρχων;

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Η Αθήνα και το Ριάντ συζητούν τον εκσυγχρονισμό συστήματος Patriot που επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία από το 2021.

Ελληνοτουρκικά