ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ισραήλ: Τρίτη παρουσίαση στο ΓΕΕΘΑ – Πιο κοντά στους δολοφόνους Spike NLOS η Ελλάδα

Ήδη οι ισραηλινοί προσφέρουν συμπαραγωγή του συστήματος στην Πολωνία κι εμφανίζονται εξαιρετικά θετικοί για την σύναψη ανάλογης συμφωνίας και με την Ελλάδα.
Ισραήλ: Τρίτη παρουσίαση στο ΓΕΕΘΑ – Πιο κοντά στους δολοφόνους Spike NLOS η Ελλάδα

Ισραήλ: Απόλυτα ικανοποιημένη άφησε την ελληνική ηγεσία η τρίτη παρουσίαση στο ΓΕΕΘΑ των ισραηλινών Spike NLOS.

Το ισραηλινό Spike-NLOS για αποστάσεις έως τα 25.000 μέτρα εξετάζεται θερμά από το ΓΕΣ.

Ελληνοτουρκικά: Θέμα στην Τουρκία το ελληνικό οπλισμένο drone ταχύπλοο

Ήδη οι ισραηλινοί προσφέρουν συμπαραγωγή του συστήματος στην Πολωνία κι εμφανίζονται εξαιρετικά θετικοί για την σύναψη ανάλογης συμφωνίας και με την Ελλάδα.

Τα βλήματα αυτά μπορούν να είναι φορητά σε οχήματα, επιθετικά ελικόπτερα, ταχύπλοα, ενώ διαθέτουν ηλεκτροπτικό σύστημα καθοδήγησης (E/O) ή σύστημα καθοδήγησης οπτικών ινών (F/O) και μπορούν να βάλουν κατά αρμάτων και κατά στόχων επιφανείας.

Spike NLOS ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Oι ισραηλινοί πύραυλοι Spike NLOS θα αποτελέσουν «κίνδυνο-θάνατο» για τα σχέδια των Τούρκων στον Έβρο.

Οι Τούρκοι διαφημίζουν ιδιαίτερα τo αμφίβιο όχημα ZAHA το οποίο, όπως λένε, κινείται σε νερό και στεριά και μεταφέρει στρατιώτες παντού.

Σύμβουλος Ερντογάν: Δύο τάγματα να στείλουμε στην Αλεξανδρούπολη τέλος οι Αμερικάνοι

ο Zaha MAV μπορεί να επανδρωθεί από πλήρωμα τριών μελών και να μεταφέρει έως 18 στρατιώτες, ενώ οι Τούρκοι σκοπεύουν να το αναπτύξουν και στον Έβρο.

Η ύπαρξη των συγκεκριμένων οχημάτων κάνει απαραίτητη την αγορά από την Ελλάδα των Spike NLOS.

ΟΙ ΥΠΕΡ-ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ S-400 ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Στο σημείο αυτό να βάλουμε στο κάδρο και τις ισραηλινές υπερηχητικές ρουκέτες Rampage, οι οποίες βρίσκονται ψηλά στις σημειώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων που σχεδιάζουν τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις αγορές οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα χαμηλού κόστους stand off όπλο, με μεγάλη ταχύτητα (υπερηχητική) που κάνει την αναχαίτιση του από δύσκολη ως αδύνατη.

S-500: Έτοιμο το νέο υπέρ αντιπυραυλικό που ρίχνει F-35 – Το θέλει η Τουρκία

Οι ισραηλινές ρουκέτες κατευθύνονται προς το στόχο με GPS και έχουν εμβέλεια για εκτόξευση από το έδαφος τα 150 χιλιόμετρα.

Εκτοξευόμενο από ένα F 16 (σ.σ. κάθε αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει τέσσερα) το βλήμα Rampage μπορεί να φτάσει πολύ μακρύτερα, χωρίς οι Ισραηλινοί να αποκαλύπτουν την πλήρη εμβέλεια του όπλου.

Ισραήλ: Οι ρουκέτες αυτές είναι δυνατό να πλήξουν αν χρειαστεί τις συστοιχίες των τουρκικών S-400, αφού είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν από τα συστήματα αυτοπροστασίας των Τούρκων.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά