ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Ερντογάν, από υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, έφτασε να έχει περιουσία ύψους 1 δις δολάρια!

Από πάμφτωχος κουλουράς, λεμονάς και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής… στο ολόχρυσο παλάτι των 1150 δωματίων – Η πορεία του Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν, από υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, έφτασε να έχει περιουσία ύψους 1 δις δολάρια!

Όπως φαίνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν «πεθαίνει» ποτέ και ετοιμάζεται να πάει για τρίτη στη σερί προεδρική θητεία στην Τουρκία, μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο επί του Κεμάλ Κιλντσντάρογλου. Ποια είναι όμως η πορεία του Ερντογάν από το ξεκίνημα ως εδώ;

Σύμφωνα με το Mega Channel, ο 70χρονος πολιτικός προέρχεται από φτωχή οικογένεια και στα 13 του πωλούσε λεμονάδες και κουλούρια για να τη βοηθήσει οικονομικά. Μάλιστα ασχολήθηκε σοβαρά με το ποδόσφαιρο, όμως παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις από επαγγελματικές ομάδες, αναγκάστηκε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 26 ετών, καθώς ο πατέρας του, τού απαγόρευσε να συνεχίσει το ποδόσφαιρο.

Όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπήκε στην πολιτική διέθετε πολύ μικρή περιουσία, ωστόσο σήμερα, η ευρύτερη οικογένεια του Τούρκου προέδρου, διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας δεκάδων εκατομμυρίων σε υπερπόντια καταπιστεύματα στη Νήσο Μαν.

Πλέον ο Ερντογάν θεωρείται ένας από τους πιο καλά αμειβόμενους πολιτικούς του κόσμου και η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται στα 950 εκατ. δολάρια!

Πέρα από το πολυτελές παλάτι, για το οποίο πολλές φορές έχει κατηγορηθεί, αλλά και τις εξοχικές κατοικίες, όπως αυτήν στη Μαρμαρίδα που έκανε έξω φρενών τους πολίτες, διαθέτει και ένα ισάξιο σε πολυτέλεια αεροσκάφος, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Να αναφέρουμε ότι το ιπτάμενο παλάτι διαθέτει από αίθουσες συνεδριάσεων μέχρι σαλόνια, πολυτελή κρεβατοκάμαρα αλλά και δικό του νοσοκομείο!

Ο πλούτος του Τούρκου προέδρου  προϊόν ανεξέλεγκτης διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων του τουρκικού κράτους από το 2003 που το ΑΚΠ ανέλαβε την εξουσία.

Πιο χαρακτηριστικά και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνητικής Συνεργασίας (EIC) και τον αρθρογράφο Michael Rubin, μόνιμος μελετητής στο American Enterprise Institute:

«Το 2011 και το 2012, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός, μετέφερε τουλάχιστον 15 εκατομμύρια δολάρια σε υπεράκτια καταπιστεύματα ενώ οι εξηγήσεις που έχει δώσει κατά καιρούς για τον νεοαποκτηθέντα πλούτο του έχουν πολλά κενά».

Σύμφωνα επίσης με άρθρο του Nordic Monitor που επικαλείται μαρτυρίες ο Ερντογάν διαθέτει κρυμμένα πολλά μετρητά και χρυσό:

«Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει κρύψει μέρος του πλούτου του σε μετρητά και χρυσό σε πολλαπλά θησαυροφυλάκια που είχε κατασκευάσει κατά παραγγελία για το υπόγειο μιας βίλας στο οικογενειακό του συγκρότημα στην Κωνσταντινούπολη».

Το 2018, ο Ερντογάν διόρισε τον εαυτό του επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Τουρκίας ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ το 2011 και το 2012, αμερικανικά τηλεγραφήματα ανέφεραν ότι μετέφερε τουλάχιστον 15 εκατομμύρια δολάρια σε υπεράκτια καταπιστεύματα ενώ οι εξηγήσεις που έχει δώσει κατά καιρούς για τον νεοαποκτηθέντα πλούτο του έχουν πολλά κενά.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Θα αφήσει άραγε το Ισραήλ τον Ερντογάν να κάνει την Τουρκία νέο Ιράν με τους τουρκικους πυραύλους;

Θα αφήσει άραγε το Ισραήλ τον Ερντογάν να κάνει την Τουρκία νέο Ιράν με τους τουρκικους πυραύλους;

Προβληματισμός στο Ισραήλ και ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω εντάσεις στην περιοχή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η ανάρτηση που «καίει» την Τουρκία – Κύπρος και Ινδία χτίζουν στρατηγική σχέση

Η ανάρτηση που «καίει» την Τουρκία – Κύπρος και Ινδία χτίζουν στρατηγική σχέση

Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς γίνεται σε μια περίοδο που η Τουρκία επιδιώκει να εμφανιστεί ως κόμβος στην ευρύτερη περιοχή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ευρώπη ανοίγει την αγκαλιά της στον Ερντογάν αδιαφορώντας για Ελλάδα και Κύπρο

Η Ευρώπη ανοίγει την αγκαλιά της στον Ερντογάν αδιαφορώντας για Ελλάδα και Κύπρο

Η Ευρώπη ανοίγει την αγκαλιά της στον Ερντογάν αδιαφορώντας για Ελλάδα και Κύπρο. Κι αυτό την ώρα που η Τουρκία απειλεί συνεχώς την Ελλάδα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ιράν Vs Ισραήλ: Η σύγκριση των στρατών τους και ποιος υπερέχει – Τι γίνεται με τα πυρηνικά όπλα

Ιράν Vs Ισραήλ: Η σύγκριση των στρατών τους και ποιος υπερέχει – Τι γίνεται με τα πυρηνικά όπλα

Υπεροχή στους «αιθέρες» για τον στρατό του Ισραήλ, υπεροχή στο έδαφος για το Ιράν - Η σύγκριση των ενόπλων δυνάμεών τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Σκληρό μήνυμα με φόντο τα Eurofighter: Η Ελλάδα κοιτάζει Γαλλία για τα υποβρύχια

Σκληρό μήνυμα με φόντο τα Eurofighter: Η Ελλάδα κοιτάζει Γαλλία για τα υποβρύχια

Η Αθήνα προειδοποιεί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα «οπλίζεται» για το μέλλον: Οι 8 φρεγάτες που προκαλούν… εφιάλτες στην Άγκυρα

Η Ελλάδα «οπλίζεται» για το μέλλον: Οι 8 φρεγάτες που προκαλούν… εφιάλτες στην Άγκυρα

Στον στόλο παραμένουν και οι τέσσερις ΜΕΚΟ αλλά εκσυγχρονισμένες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το 2027 τα πρώτα UH-60M Black Hawk στην Αεροπορία Στρατού

Το 2027 τα πρώτα UH-60M Black Hawk στην Αεροπορία Στρατού

Ξεκίνησε η κατασκευή των μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk που έχει παραγγείλει η Ελλάδα. Η παράδοση ξεκινά το 2027, ενώ οι πρώτοι Έλληνες πιλότοι θα εκπαιδευτούν στις ΗΠΑ το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μυστικό όπλο των αιθέρων: Οι δεξαμενές που κάνουν τα Rafale ασταμάτητα

Μυστικό όπλο των αιθέρων: Οι δεξαμενές που κάνουν τα Rafale ασταμάτητα

Οι Γάλλοι εμφάνισαν την ιδανική επιλογή για την Ελλάδα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Κατέρρευσε ο θρύλος : Πτώση τουρκικού Seahawk που έκρυβαν για μήνες

Κατέρρευσε ο θρύλος : Πτώση τουρκικού Seahawk που έκρυβαν για μήνες

Στις 13 Απριλίου, ένα τουρκικό ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο S-70 Seahawk συνετρίβη στην Αττάλεια. Η Άγκυρα αποσιώπησε το περιστατικό, όμως οι διαρροές επιβεβαίωσαν την απώλεια ενός ακόμη κρίσιμου μέσου του τουρκικού Ναυτικού.

Ελληνοτουρκικά