ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Oruc Reis: Μπήκε στην περιοχή της παράνομης NAVTEX!

Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας εισήλθε πριν από λίγο εντός της δεσμευμένης περιοχής νοτιοδυτικά του Καστελλορίζου
Oruc Reis: Μπήκε στην περιοχή της παράνομης NAVTEX!

Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας εισήλθε πριν από λίγο εντός της δεσμευμένης περιοχής νοτιοδυτικά του Καστελλορίζου!

Το Oruc Reis κινείται με 5 κόμβους νότια, νοτιοδυτικά της δεσμευμένης, από την παράνομη NAVTEX, περιοχής, εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Συνοδεύεται από πολεμικά πλοία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει τον πομπό του κλειστό και δεν υπάρχει επικοινωνία με τα ελληνικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή…

Διπλωματικός πυρετός στην Αθήνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες νοτίως του Καστελόριζου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον κ. Μισέλ ότι θα θέσει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης-16ης Οκτωβρίου τη νέα αυτή μονομερή ενέργεια, που αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας.

Σαφή θέση εναντίον των τουρκικών κινήσεων έχει πάρει μέχρι στιγμής το Βερολίνο, το Παρίσι καθώς και ο Ζοζέπ Μπρέλ με δήλωσή του.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Η Αθήνα και το Ριάντ συζητούν τον εκσυγχρονισμό συστήματος Patriot που επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία από το 2021.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκοελληνική προσέγγιση ή καθυστερημένη ένταση

Τουρκοελληνική προσέγγιση ή καθυστερημένη ένταση

Η ύφεση δύο ετών δείχνει πραγματική στο πεδίο όμως το υπόβαθρο μένει άθικτο και μπορεί να ξαναφουντώσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το Ναυτικό παίρνει Spike από το Ισραήλ και αλλάζει ισορροπίες

Το Ναυτικό παίρνει Spike από το Ισραήλ και αλλάζει ισορροπίες

Οι πρώτες παραλαβές Spike φέρνουν στο Ναυτικό δυνατότητες για χτυπήματα ακριβείας πέρα από τον ορίζοντα και ανεβάζουν τις ελληνικές δυνατότητες αποτροπής στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Kızılelma: Το κόλπο των τουρκικών σμηνών αλλάζει την αερομαχία

Kızılelma: Το κόλπο των τουρκικών σμηνών αλλάζει την αερομαχία

Η ιδέα είναι απλή και τρομακτική για όποιον την αντιμετωπίζει. Ένα drone πέφτει στο στόχαστρο και ένα άλλο κρατά τον πύραυλο ζωντανό.

Ελληνοτουρκικά