ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παρακαλά τους Αμερικανούς η Άγκυρα – Δεν έχει κινητήρα για το εθνικό μαχητικό της

Οι Τούρκοι δεν έχουν κινητήρα για το εθνικό μαχητικό τους αφού έκλεισαν... αμερικανικό.
Παρακαλά τους Αμερικανούς η Άγκυρα – Δεν έχει κινητήρα για το εθνικό μαχητικό της

Παρακαλά τους Αμερικανούς η Άγκυρα αφού οι Τούρκοι δεν έχουν κινητήρα για το εθνικό μαχητικό τους και έχουν μείνει με έναν στόλο γερασμενων F-16.

Η Άγκυρα βλέπει την επιθυμία της να παίξει… μπάλα σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα καθώς και τις προσδοκίες της για φιλόδοξα αμυντικά προγράμματα να «συγκρούονται» με την «πραγματικότητα των διεθνών σχέσεων», γράφει το γαλλικό meta-deffense.fr.

O διευθυντής της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε στις 4 Δεκεμβρίου ότι το νέο εθνικό μαχητικό της Τουρκίας θα διαθέτει τον κινητήρα F-110 της αμερικανικής General Electric, στην έκδοση του κινητήρα των F-16 και F-15E.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Γάλλους, είναι απίθανο η Ουάσιγκτον και συγκεκριμένα το Κογκρέσο των ΗΠΑ, να εγκρίνουν μία τέτοια συμφωνία μεταξύ της General Electric και των τουρκικών αρχών.

«Να σημειωθεί πως ήδη υπάρχει άρνηση των ΗΠΑ για την πώληση στην Τουρκία νέων F-16 καθώς και των κιτ εκσυγρονισμού των τουρκικών μαχητικών», σημειώνουν οι Γάλλοι.

Θυμίζουμε πως η Τουρκία αποβλήθηκε από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 αμερικανικών F 35, εξαιτίας της αγοράς από την Άγκυρα των ρωσικών S-400.

Oι Τούρκοι λόγω της αποβολής τους από το πρόγραμμα των F-35 έχουν μείνει χωρίς μαχητικά νέας γενιάς.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα έχει προσθέσει στο οπλοστάσιό της τα γαλλικά Rafale, εκσυγρονίζει τα F-16 της σε επίπεδο Viper, ενώ ανεμένεται να πάρει και 24 αμερικανικά F-35.

H διαπραγμάτευση της Αθήνας με την Ουάσιγκτον για τα F-35 έχει φτάσει, σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνει στο Sportime, στον τρόπο αποπληρωμής από την Ελλάδα των αμερικανικών στελθ μαχητικών.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι πιλότοι διαμαρτύρονται – Οι Έλληνες μας παίρνουν τις δουλειές

Bayraktar: Δεν μπορούν να πετάξουν – Δέχονται επίθεση άγνωστου όπλου ηλεκτρονικού πολέμου

Παρακαλά τους Αμερικανούς η Άγκυρα – Δεν έχει κινητήρα για το εθνικό μαχητικό της

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά