ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

S-400: Γελάνε οι Ρώσοι με τους Τούρκους – Δικαίωση των ΗΠΑ για τους ελληνικούς Patriot

Οι Ρώσοι μηχανικοί είχαν τοποθετήσει ειδικές δικλίδες (χωρίς να γνωρίζουν οι Τούρκοι που τα άνοιξαν) ώστε τα συστήματα των S-400 να μην μπορούν να δεχθούν μη εξουσιοδοτημένη είσοδο από κανέναν.
S-400: Γελάνε οι Ρώσοι με τους Τούρκους – Δικαίωση των ΗΠΑ για τους ελληνικούς Patriot

S-400: Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι οι Τούρκοι μηχανικοί προσπάθησαν να ανοίξουν τους εγκεφάλους των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων με σκοπό να διεξάγουν την αντιγραφή τους, όπως ήθελαν να κάνουν και με τους αμερικανικούς Patriot.

Οι Τούρκοι, γράφει το pentapostagma.gr, ήθελαν επίσης να «πειράξουν» και το σύστημα αναγνώρισης «φίλου/εχθρού» όμως χάλασαν κάποια συστήματα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων, κάνοντας τους Ρώσους μηχανικούς να… «τραβάνε τα μαλλιά» τους.

Ελληνοτουρκικά: Έγινε ρεζίλι η Τουρκία – «Προσπάθησαν να ανοίξουν τους εγκεφάλους των S-400»

Οι Ρώσοι μηχανικοί είχαν τοποθετήσει ειδικές δικλίδες (χωρίς να γνωρίζουν οι Τούρκοι που τα άνοιξαν) ώστε τα συστήματα των S-400 να μην μπορούν να δεχθούν μη εξουσιοδοτημένη είσοδο από κανέναν.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ S-300

Όταν οι Τούρκοι αποφάσισαν να μας εξαπατήσουν όλους, και να αγοράσουν μόνο δύο συστοιχίες των πυραύλων αυτών, το έκαναν για να τους αποσυναρμολογήσουν και να φτιάξουν ένα αντίγραφο, προσπαθώντας να ακολουθήσουν το κινεζικό σχέδιο. Οι Κινέζοι αγόρασαν S-300 και έφτιαξαν ένα αντίγραφο δικό τους το οποίο και πωλούν», δήλωσε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Γιούρι Κούτοφ.

Τουρκικά υποβρύχια: Οι θανάσιμες παγίδες που έχουν στήσει οι Έλληνες στο Αιγαίο

Να θυμίσουμε πως ο λόγος που οι ΗΠΑ δεν έδωσαν το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα στην Τουρκία επειδή οι Τούρκοι ήθελαν στην συμφωνία με τους Αμερικάνους να πάρουν και τους πηγαίους κωδικούς του συστήματος, προφανώς για να τους αντιγράψουν, όπως προσπάθησαν να κάνουν με τους ρωσικούς S-400.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΚ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΥΣ S-400 H TOYΡΚΙΑ

Ήδη από τον Σεπτέμβριο, το sportime.gr, έγραφε πως οι Ρώσοι κρατάνε «επτασφράγιστο μυστικό» τους πηγαίους κώδικες των S-400 που αγόρασε από την Ρωσία η Άγκυρα.

Οι Τούρκοι δυσανασχετούν με την στάση των Ρώσων, αφού πίστευαν ότι θα είχαν την δυνατότητα να χειριστούν με την βοήθεια των Ρώσων ειδικών τους S-400.

Τελικά η Ρωσία δήλωσε κατηγορηματικά πως οι κωδικοί θα παραμείνουν στην κατοχή της (σ.σ. λογικό).

Με λίγα λόγια η Άγκυρα απλά μπορεί να… βλέπει τους S-400 καθώς δεν μπορεί να τους χρησιμοποιήσει ούτε για δοκιμαστική βολή παρά μόνο να χρησιμοποιείται το ραντάρ τους. Mάλιστα υπήρχε η διάθεση Τούρκοι τεχνικοί να επιμορφωθούν από Ρώσους, όμως η εκπαίδευση δεν ολοκληρώθηκε.

Η Ρωσία δεν έχει εμπιστοσύνη στην Άγκυρα, ειδικά μετά και την εμπλοκή των Κινέζων στα εσωτερικά της χώρας.

Τουρκικά drone: Το σχέδιο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την καταστροφή τους

Εταιρείες όπως οι κινεζικές Huawei και η ΖΤΕ δραστηριοποιούνται στην Τουρκία μετά από εμπορικές συμφωνίες που έχουν συνάψει με την Άγκυρα, όμως ΝΑΤΟ και Ρωσία έχουν υπόνοιες (σ.σ έως και ενδείξεις) πως Κινέζοι χάκερ έχουν προσπαθήσει και σε πολλές περιπτώσεις έχουν επιτύχει να κλέψουν κωδικούς και ευαίσθητες πληροφορίες για τα νατοϊκά και ρωσικά οπλικά συστήματα που διαθέτει η Τουρκία.

Η ΚΙΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

Μάλιστα κατά πολλούς η κρίση στις σχέσεις ΝΑΤΟ και Τουρκίας δεν αφορά στις παράνομες δραστηριότητες της Άγκυρας στην ελληνική και την κυπριακή υφαλοκρηπίδα αλλά στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει ανοίξει την πόρτα στους Κινέζους για να αποκτήσουν ευαίσθητα δεδομένα της Συμμαχίας και ειδικά των Αμερικάνων και των οπλικών συστημάτων τους που διαθέτει η Άγκυρα.

Τέλος δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η Ρωσία έχει δώσει χαλασμένους τους S-400 για να μην «κλέψoυν» τον πηγαίο κωδικό τους Αμερική και Κίνα.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι Αμερικανοί τίναξαν την παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα στον αέρα

Οι Αμερικανοί τίναξαν την παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα στον αέρα

«Η εμπλοκή των ΗΠΑ μέσω της Chevron συνιστά έμμεση επιβεβαίωση ότι η αμερικανική πλευρά δεν αναγνωρίζει τη λογική της τουρκολιβυκής χάραξης».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αντίδραση της Τουρκίας για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης αλλά μέχρι εκεί καθώς εμπλέκονται οι Αμερικάνοι

Αντίδραση της Τουρκίας για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης αλλά μέχρι εκεί καθώς εμπλέκονται οι Αμερικάνοι

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως οι κινήσεις της Ελλάδας στην περιοχή «αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Οι Έλληνες θα μας κλέψουν τον πατσά

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα μας κλέψουν τον πατσά

Τουρκικά μέσα μιλούν για ελληνική πρωτοβουλία σχετικά με τον πατσά και την UNESCO, με τη συζήτηση να φουντώνει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μάζης: Μικρό καλάθι για τα ελληνικά κοιτάσματα, προσοχή σε συνδιαχείριση με Τουρκία

Μάζης: Μικρό καλάθι για τα ελληνικά κοιτάσματα, προσοχή σε συνδιαχείριση με Τουρκία

Ο καθηγητής Γιάννης Μάζης αναλύει τις ενεργειακές εξελίξεις και προειδοποιεί για τις γεωπολιτικές προεκτάσεις τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τουρκοι φτιάχνουν πύραυλο με εκτιμώμενο βεληνεκές έως και 2.000 χιλιόμετρα

Οι Τουρκοι φτιάχνουν πύραυλο με εκτιμώμενο βεληνεκές έως και 2.000 χιλιόμετρα

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες δηλώσεις από τουρκικής πλευράς για τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τεχνικές αξιολογήσεις για το κόστος χρήσης, τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η σύγκριση νέας πλατφόρμας όπως το KAPLAN με εκσυγχρονισμό M113 δεν είναι απλή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά