ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τα 7 «υπερ-όπλα» της Ελλάδας που τρέμουν οι Τούρκοι

Το Πολεμικό Ναυτικό δυναμώνει και οι Τούρκοι τρέμουν
Τα 7 «υπερ-όπλα» της Ελλάδας που τρέμουν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις αδιανόητες προκλήσεις τους στα ελληνοτουρκικά, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει μέχρι και τις εκλογές στη γειτονική χώρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να συνεχίσει τα επικοινωνιακά του παιχνίδια όπως και ο Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που συνέχισε την κλάψα για τις ΗΠΑ.

Αμφότεροι όμως γνωρίζουν πως η Ελλάδα έχει πάρει το πάνω χέρι στα ελληνοτουρκικά, ενισχύεται και αλλάζει τις ισορροπίες.

Τα 7 «υπερ-όπλα» της Ελλάδας που τρέμουν οι Τούρκοι

Το πολεμικό Ναυτικό της χώρας έχει αποκτήσει πλέον ισχυρή δύναμη και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της RealNews από τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζανίτη, υπάρχουν 7 «υπερ-όπλα» τα οποία τρέμουν οι Τούρκοι.

Πιο συγκεκριμένα, το πολεμικό Ναυτικό κινείται για την απόκτηση νέων καταδρομικών σκαφών και επιταχύνει την υλοποίηση των ήδη συμφωνημένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Έτσι, ετοιμάζεται να προσθέσει στο δυναμικό του, τα θηριώδη αμερικανικά καταδρομικά Ticonderoga, υποβρύχια TYPE-214, ελικόπτερα MH 60R ή Romeo που αποτελούν τους φονιάδες των υποβρυχίων, τορπίλες βαρέως τύπου, τις πασίγνωστες πλέον φρεγάτες Belharra αλλά και τις MEKO ενώ στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται και η απόκτηση κορβετών με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

 

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά