ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τα ελληνικά Mirage τους άφησαν με ανοιχτό το στόμα – Φαντάσου τι θα γίνεται με τα Rafale

Τα τρία Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας έσκιαν τους αιθέρες των Εμιράτων στη διακρατική συνεκπαίδευση ATLC στην αεροπορική βάση στην περιοχή Al Dhafra.
Τα ελληνικά Mirage τους άφησαν με ανοιχτό το στόμα – Φαντάσου τι θα γίνεται με τα Rafale

Μπορεί προσφάτως οι Τούρκοι να…. πανηγύριζαν για την εγκατάσταση των ελληνικών Rafale και Mirage στην Τανάγρα και την Σκύρο, τα πρώτα δείγματα πάντως δείχνουν ακριβώς το αντίθετο!

Ως γνωστόν η συμμαχία της Ελλάδας με τα ΗΑΕ… πληγώνει την Τουρκία και ισχυροποιεί τη θέση της, κάτι που αποδείχθηκε και στη διακρατική συνεκπαίδευση «Advanced Tactical Leadership Course No 32 UAE».

Όπως αναφέρει το cnn.gr και ο δημοσιογράφος Σταύρος Ιωαννίδης οι ιπτάμενοι και τεχνικοί της 331 Πολεμικής Μοίρας «Θησέας» κέρδισαν τις εντυπώσεις στην 32η διακρατική συνεκπαίδευση , η οποία διεξήχθη από 10 Οκτωβρίου έως 25 Νοεμβρίου, στο «Air Warfare and Missile Air Defense Centre» στην αεροπορική βάση στην περιοχή Al Dhafra του Abu Dhabi.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λοιπόν, ολοκλήρωσαν με «άριστα» τη συμμετοχή τους σε όλα τα αντικείμενα αποδεικνύοντας πως τα ελληνικά Mirage 2000-5 παραμένουν το «υπερόπλο» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, συμμετείχαν με 3 Μαχητικά Α/Φ Μ2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και προσωπικό υποστήριξης από την 114 ΠΜ σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια διαρκώς αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας, που κάλυψαν όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων και πολλαπλών απειλών, ως ακολούθως:

  • Επιθέσεις Επιφανείας (Surface Attack).
  •  Αμυντικές Αεροπορικές Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης (Defensive Counter Air – DCA).
  • Στοχοποίηση Χρονοευαίσθητων Στόχων (Time Sensitive Targeting – TST).
  • Έρευνα και Διάσωση Μάχης (Combat Search and Rescue – CSAR).

Όλα αυτά την ώρα που η 332 Μοίρα ετοιμάζεται να παραλάβει ακόμη τέσσερα Rafale, τα οποία αναμένεται να προσγειωθούν στην Τανάγρα στις αρχές του 2023.

Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο, με τους Τούρκους να βλέπουν για πρώτη φορά μπροστά τους τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας.

Να σημειωθεί πως το Rafale είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών και αποτελεί ότι πιο σύγχρονο και αξιόμαχο διαθέτει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει τα ειδικά όπλα που ήδη υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο, χωρίς να είναι αναγκαίες νέες επενδύσεις σε υποδομές και τεχνικές δυνατότητες.

Περίεργα πράγματα με το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο – Κάτι φοβάται η Ελλάδα; 

Είναι κουραστικός ο Αλέξης Σπυρόπουλος στις μεταδόσεις του;

Δεν πίστευαν στον Ολυμπιακό όσα έδειξε η ζυγαριά για τον Μαρσέλο

Δείτε επίσης

 

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Είναι πιθανό μία σύγκρουση που θα επηρεάσει τον εφοδιασμό από τη Γαλλία, να οδηγήσει ολόκληρο τον ελληνικό στόλο Rafale στο έδαφος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Προσέξτε τώρα. Ο εμφανείς λόγος είναι οι S-400. Ένας ακόμα λόγος υπάρχει που οι Τούρκοι βγήκαν από το πρόγραμμα των F-35.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Μάλιστα στην τουρκική Hurriyet το σχετικό δημοσίευμα τιτλοφορείται «Η Ελλάδα εξοπλίζεται: Χρήματα από την Ευρώπη, πύραυλοι από το Ισραήλ».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Οι LORA έχουν δυνατότητα μεταφορά σε εμπορευματοκιβώτια, κάνοντας αδύνατη για την Τουρκία την αντιμετώπισή τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Η θέση της Αθήνας είναι πως η ενίσχυση της ελληνικής Άμυνας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου αλλά αποσκοπεί στη σταθερότητα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Ήταν η πρώτη... δικαίωση των Rafale σε μάχη, με τα διεθνή φώτα επάνω τους και η απόλυτη δικαίωση για τους Γάλλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

«Η Ελλάδα, με τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ, προετοιμάζεται γρήγορα για τις απειλές του μέλλοντος», λένε.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Όλα τα προηγμένα ελληνικά μαχητικά σε κάποια χρόνια, θα διαθέτουν και τους Meteor, ανάγοντας τους γαλλικούς υπερπυραύλους σε κάτι σαν... εθνικούς πυραύλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Νομοτελειακά η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πορεία των Ινδών, αφού η εξέλιξη προχωρά ήδη προς το Rafale F4 και μελλοντικά προς το Rafale F5.

Ελληνοτουρκικά