ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Toύρκοι: Έρχονται τα drones που θα επιτίθενται σε κοπάδι – Συναγερμός στην Ελλάδα

Έρχονται τα drones που θα επιτήθενται σε κοπάδι, υποστήριξαν αρμόδιοί σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την STM ThinkTech.
Toύρκοι: Έρχονται τα drones που θα επιτίθενται σε κοπάδι – Συναγερμός στην Ελλάδα

Toύρκοι: Έρχονται τα drones που θα επιτίθενται σε κοπάδι, υποστήριξαν αρμόδιοί σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την STM ThinkTech, την πρώτη δεξαμενή σκέψης στην Τουρκία, που ασχολείται με τα «Αυτόνομα συστήματα ως πολλαπλασιαστή δυνάμεων».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα (IDA), τα μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα (UGA), η τεχνολογία σμήνων μη επανδρωμένων συστημάτων, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στα μη επανδρωμένα συστήματα και ο ηλεκτρονικός πόλεμος.

Υπογραμμίστηκε, σύμφωνα με το defenceandtechnology.com, ότι τα αυτόνομα συστήματα χρησιμοποιούνται όλο και πιο ενεργά.

Τονίστηκε ότι, όπως φαίνεται από τον τελευταίο πόλεμο του Καραμπάχ, «τα UAV είναι απαραίτητα στοιχεία όσον αφορά τους πολέμους νέας γενιάς».

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι τα τουρκικά αυτόνομα συστήματα «εκτελούν τα καθήκοντά τους υπό τον έλεγχο χειριστή (ανθρώπινο παράγοντα), ενώ αναφέρθηκε ότι τα «έξυπνα σμήνη UAV θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα».

Η Ελλάδα παρακολουθεί της εξελίξεις στο πεδίο των drones και σύντομα αναμένεται να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων που έχουν εκπονηθεί για την αντιμετώπισή τους.

Μεταξύ των σχεδίων αυτών είναι και ο οπλισμός των 20 ελληνικών T-6A Texan II για την αντιμετώπιση των τουρκικών drones.

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, τα Τ-6Α είναι πιο γρήγορα από τα Bayraktar και θα βάλουν δύσκολα στην Άγκυρα.

Στο θέμα επέστρεψε ξανά και ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να εξοπλίσει 20 T6 ώστε να αντιμετωπίσει τα Bayraktar.

«Η Ελλάδα εξοπλίζει 20 Τ6 για να ρίχνει τα τουρκικά drones. Υπάρχουν 45 T6 στην Ελλάδα και ετοιμάζονται ώστε να καταρρίπτουν τα SİHA μας», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Καρακούς τα T6 είναι τρεις φορές πιο γρήγορα από τα τουρκικα drones, ενώ με τα ισραηλινά ραντάρ τους θα βρίσκουν και θα καταρρίπτουν τα Bayraktar.

Oι Τούρκοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού για να αντιμετωπίσουν τα Bayraktar τα T6 πρέπει να οπλιστούν περισσότερο, άρα να γίνουν πιο βαριά, με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο χρόνος πτήσης τους σε μόνο 2-3 ώρες.

Για να αντέξουν επιπλέον βάρος πρέπει να αλλάξει ο κινητήρας τους, άρα τινάζεται στον αέρα όλο το πρόγραμμα παραγωγής των τουρκικών drones.

Τονίστηκε ότι οι δυνατότητες που αποκτήθηκαν από την τεχνολογία σμήνους UAV θα μεταφερθούν στο UAV και στο UAV στο μέλλον και ότι αυτές οι πλατφόρμες μπορούν να αποκτήσουν την ικανότητα να πολεμούν σε μονάδες ή ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Νότια της Κρήτης οι Ινδοί – Μήνυμα στην Άγκυρα

Φρεγάτες: Οι «μνηστήρες» των φρεγατών έχουν γίνει πλέον μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών

Toύρκοι: Έρχονται τα drones που θα επιτήθενται σε κοπάδι – Συναγερμός στην Ελλάδα

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά