ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Toύρκοι: Έρχονται τα drones που θα επιτίθενται σε κοπάδι – Συναγερμός στην Ελλάδα

Έρχονται τα drones που θα επιτήθενται σε κοπάδι, υποστήριξαν αρμόδιοί σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την STM ThinkTech.
Toύρκοι: Έρχονται τα drones που θα επιτίθενται σε κοπάδι – Συναγερμός στην Ελλάδα

Toύρκοι: Έρχονται τα drones που θα επιτίθενται σε κοπάδι, υποστήριξαν αρμόδιοί σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την STM ThinkTech, την πρώτη δεξαμενή σκέψης στην Τουρκία, που ασχολείται με τα «Αυτόνομα συστήματα ως πολλαπλασιαστή δυνάμεων».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα (IDA), τα μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα (UGA), η τεχνολογία σμήνων μη επανδρωμένων συστημάτων, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στα μη επανδρωμένα συστήματα και ο ηλεκτρονικός πόλεμος.

Υπογραμμίστηκε, σύμφωνα με το defenceandtechnology.com, ότι τα αυτόνομα συστήματα χρησιμοποιούνται όλο και πιο ενεργά.

Τονίστηκε ότι, όπως φαίνεται από τον τελευταίο πόλεμο του Καραμπάχ, «τα UAV είναι απαραίτητα στοιχεία όσον αφορά τους πολέμους νέας γενιάς».

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι τα τουρκικά αυτόνομα συστήματα «εκτελούν τα καθήκοντά τους υπό τον έλεγχο χειριστή (ανθρώπινο παράγοντα), ενώ αναφέρθηκε ότι τα «έξυπνα σμήνη UAV θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα».

Η Ελλάδα παρακολουθεί της εξελίξεις στο πεδίο των drones και σύντομα αναμένεται να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων που έχουν εκπονηθεί για την αντιμετώπισή τους.

Μεταξύ των σχεδίων αυτών είναι και ο οπλισμός των 20 ελληνικών T-6A Texan II για την αντιμετώπιση των τουρκικών drones.

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, τα Τ-6Α είναι πιο γρήγορα από τα Bayraktar και θα βάλουν δύσκολα στην Άγκυρα.

Στο θέμα επέστρεψε ξανά και ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να εξοπλίσει 20 T6 ώστε να αντιμετωπίσει τα Bayraktar.

«Η Ελλάδα εξοπλίζει 20 Τ6 για να ρίχνει τα τουρκικά drones. Υπάρχουν 45 T6 στην Ελλάδα και ετοιμάζονται ώστε να καταρρίπτουν τα SİHA μας», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Καρακούς τα T6 είναι τρεις φορές πιο γρήγορα από τα τουρκικα drones, ενώ με τα ισραηλινά ραντάρ τους θα βρίσκουν και θα καταρρίπτουν τα Bayraktar.

Oι Τούρκοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού για να αντιμετωπίσουν τα Bayraktar τα T6 πρέπει να οπλιστούν περισσότερο, άρα να γίνουν πιο βαριά, με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο χρόνος πτήσης τους σε μόνο 2-3 ώρες.

Για να αντέξουν επιπλέον βάρος πρέπει να αλλάξει ο κινητήρας τους, άρα τινάζεται στον αέρα όλο το πρόγραμμα παραγωγής των τουρκικών drones.

Τονίστηκε ότι οι δυνατότητες που αποκτήθηκαν από την τεχνολογία σμήνους UAV θα μεταφερθούν στο UAV και στο UAV στο μέλλον και ότι αυτές οι πλατφόρμες μπορούν να αποκτήσουν την ικανότητα να πολεμούν σε μονάδες ή ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Νότια της Κρήτης οι Ινδοί – Μήνυμα στην Άγκυρα

Φρεγάτες: Οι «μνηστήρες» των φρεγατών έχουν γίνει πλέον μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών

Toύρκοι: Έρχονται τα drones που θα επιτήθενται σε κοπάδι – Συναγερμός στην Ελλάδα

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Πακιστανικά ΜΜΕ αναλύουν γιατί το Ισραήλ αντιδρά στα τουρκικά F-35 αλλά όχι στη Σαουδική Αραβία εστιάζοντας στην τεχνολογία και την αυτονομία χρήσης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η  πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο μετά την άφιξη της φρεγάτας Κίμων, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Το 2025, οι αιτήσεις για την ελληνική Χρυσή Βίζα από την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 153%

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος ρωσικής προέλευσης τύπου Orlan συνετρίβη στο Κοτζαελί με τις τουρκικές αρχές να ερευνούν το περιστατικό

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ ενισχύουν τον άξονα 3+1 και τον ρόλο τους στον διάδρομο IMEC που ενώνει Ινδία, Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει τέσσερις τορπιλοσωλήνες 650 χιλιοστών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εικασίες για δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτα και υποβρύχιο από την Ελλάδα, κορβέτα και υποβρύχιο από το Ισραήλ μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτα και υποβρύχιο από την Ελλάδα, κορβέτα και υποβρύχιο από το Ισραήλ μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Σχέδια για κοινή ελληνοϊσραηλινή ναυτική παρουσία με φρεγάτα υποβρύχια και κορβέτα στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο συνεργασίας ταχείας αντίδρασης.

Ελληνοτουρκικά