ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Toυρκία: Ο κατασκευαστής των Bayraktar ανακοίνωσε νέο drone μαχητικό και οι Τούρκοι τον κράζουν

Ο κατασκευαστής των Bayraktar ανακοίνωσε νέο drone μαχητικό και οι Τούρκοι τον κράζουν αφού όπως λένε θα είναι έτοιμο σε 40 χρόνια.
Toυρκία: Ο κατασκευαστής των Bayraktar ανακοίνωσε νέο drone μαχητικό και οι Τούρκοι τον κράζουν

Toυρκία: Ο κατασκευαστής των Bayraktar ανακοίνωσε νέο drone μαχητικό και οι Τούρκοι τον κράζουν αφού όπως λένε θα είναι έτοιμο σε 40 χρόνια ενώ η Ελλάδα θα κυριαρχεί στον αέρα με τα Rafale και τα F-16 Viper.

Δεν πάνε και τόσο καλά τα πράγματα για τους Τούρκους αναφορικά με την Πολεμική Αεροπορία τους, αφού η αποβολή της χώρας από το πρόγραμμα των αμερικανικών F-35 άφησε την Άγκυρα χωρίς μαχητικό νέας γενιάς για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια.

Στην διάρκεια αυτών των 10 ετών η Ελλάδα θα έχει παραλάβει έως και 40 Rafale ενώ θα έχει εκσυχγρονήσει πάνω από 100 F-16.

Αντίστοιχα η τουρκική Πολεμική Αεροπορία βλέπει τον στόλο των F-16 της να γερνά, με πάνω από το 80% των τουρκικών μαχητικών να έχει συμπληρώσει τις προδιαγραφόμενες ώρες πτήσεις.

Οι Τούρκοι βλέπουν απάντηση στην ελληνική υπεροχή στον αέρα στα τουρκικά drones. Μάλιστα η Baykar, η τουρκική εταιρεία που κατασκευάζει τα τουρκικά drones Bayraktar, ανακοίνωσε μόλις την Τρίτη τα σχέδιά της για την δημιουργία ενός τουρκικού μη επανδρωμένου μαχητικού.

Υπό κανονικές συνθήκες η είδηση θα προκαλούσε κύμα πανυγηρισμών στους Τούρκους χρήστες του διαδικτύου, όμως γνωρίζοντας πια η τουρκική κοινή γνώμη την κατάσταση στην τουρκική πολεμική Αεροπορία οι πανηγυρισμοί έδωσαν την θέση τους στον προβληματισμό.

Χρήστες του διαδικτύου απαντούν στην Baykar πως το νέο μη επανδρωμένο τουρκικό μαχητικό θα είναι έτοιμο σε… τουλάχιστον 40 χρόνια ενώ τονίζουν πως μόνο τα τουρκικά drones δεν φτάνουν για να ισορροπήσουν την κατάσταση στον αέρα, σε σχέση με την Ελλάδα.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι χρήστες του διαδικτύου που υπογραμμίζουν πως η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 στο τέλος θα αποδειχτεί καλή για την Άγκυρα, αφού η Τουρκία θα αναγκαστεί να δημιουργήσει δική της τεχνολογία και κάποια στιγμή να φτιάξει δικό της μαχητικό νέας γενιάς.

Όμως όλοι συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως η Τουρκία τα επόμενα χρόνια δίνει την κυριαρχία των αιθέρων στους Έλληνες.

Toυρκία: Ο κατασκευαστής των Bayraktar ανακοίνωσε νέο drone μαχητικό και οι Τούρκοι τον κράζουν αφού όπως λένε θα είναι έτοιμο σε 40 χρόνια ενώ η Ελλάδα θα κυραρχεί στον αέρα με τα Rafale και τα F-16 Viper

Διαβάστε επίσης:

Ρώσοι: Έτσι μαζεύουν οι Τούρκοι πληροφορίες για την ελληνική αεράμυνα στο Αιγαίο και Κύπρο

Ισραήλ: Γιατί οι Spike NLOS στα ελληνικά ελικόπτερα θα διαλύσουν και τα τουρκικά πλοία

Iσραήλ: Παρουσίασε το Drone Dome στην Ελλάδα – Δεν πετά Bayraktar στα 60 χιλιόμετρα

Toυρκία: Ο κατασκευαστής των Bayraktar ανακοίνωσε νέο drone μαχητικό και οι Τούρκοι τον κράζουν

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία περνά στη λέιζερ εποχή της αεράμυνας

Η Τουρκία περνά στη λέιζερ εποχή της αεράμυνας

τεχνολογία αυτή τοποθετεί την Τουρκία σε μια επίλεκτη λίστα κρατών με ικανότητα ενεργητικών αμυντικών μέσων λέιζερ.

Ελληνοτουρκικά
Featured: Sniper ATP: Το «μάτι» που χρειάζεται άμεσα η Πολεμική Αεροπορία – Πώς απαντά η Τουρκία με 40 νέα F-16 Viper

Sniper ATP: Το «μάτι» που χρειάζεται άμεσα η Πολεμική Αεροπορία – Πώς απαντά η Τουρκία με 40 νέα F-16 Viper

Η Τουρκία εξοπλίζεται με 40 νέα F-16 Viper και πακέτο αναβάθμισης για άλλα 80, αποκτώντας πλεονέκτημα στον αέρα. Η Πολεμική Αεροπορία πρέπει να απαντήσει, και το Sniper ATP είναι το κρίσιμο κομμάτι του παζλ.

Featured
Ελληνοτουρκικά: Rafale F5: Το απόλυτο μαχητικό και ο ρόλος – κλειδί της Ελλάδας

Rafale F5: Το απόλυτο μαχητικό και ο ρόλος – κλειδί της Ελλάδας

Απογείωση ισχύος: Η Ελλάδα και το Rafale F5 φέρνουν νέα εποχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το Αιγαίο έχει νέο αφεντικό: ΚΙΜΩΝ F-601, η φρεγάτα που δεν συγχωρεί

Το Αιγαίο έχει νέο αφεντικό: ΚΙΜΩΝ F-601, η φρεγάτα που δεν συγχωρεί

Με το υπερσύγχρονο ραντάρ SeaFire, το προηγμένο σύστημα μάχης και τα πυραυλικά της συστήματα Aster, αποτελεί τον ορισμό της θαλάσσιας υπεροχής.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Velos Rotors: Τα drones της ελληνικής startup που διεκδικούν ρόλο-κλειδί στην άμυνα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής

Velos Rotors: Τα drones της ελληνικής startup που διεκδικούν ρόλο-κλειδί στην άμυνα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής

Με νέα έκδοση του ηλεκτρικού της ελικοπτέρου προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου, η ελληνική Velos Rotors γίνεται σημείο αναφοράς σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, από την Ελλάδα έως τον Περσικό Κόλπο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ανατροπή στη Σουηδία: Οι ελληνικές Belharra «σαρώνουν» το Luleå – Σκέψεις για ακύρωση του προγράμματος της Saab

Ανατροπή στη Σουηδία: Οι ελληνικές Belharra «σαρώνουν» το Luleå – Σκέψεις για ακύρωση του προγράμματος της Saab

Το σουηδικό πρόγραμμα Ytstridsfartyg 2030 (YSF2030), με αρχικό στόχο την ανάπτυξη τεσσάρων βαρέων κορβετών με εγχώρια τεχνογνωσία, πλέον επανεξετάζεται.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Eurofighter στον αέρα: Το Κατάρ άνοιξε δρόμο για την Τουρκία, αλλά οι γραμμές παραγωγής σβήνουν

Eurofighter στον αέρα: Το Κατάρ άνοιξε δρόμο για την Τουρκία, αλλά οι γραμμές παραγωγής σβήνουν

Η Άγκυρα βλέπει και αυτή την προοπτική προμήθειας να απομακρύνεται, όχι λόγω εμπάργκο... αλλά λόγω έλλειψης αεροσκαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το Geostratigika έριξε… βόμβα και εξόργισε την Άγκυρα: Δίκιο για Rafale και διαρροή τεχνολογίας;

Το Geostratigika έριξε… βόμβα και εξόργισε την Άγκυρα: Δίκιο για Rafale και διαρροή τεχνολογίας;

Το δημοσίευμα προκάλεσε νευρικότητα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ευρώπη εξοπλίζει την Τουρκία – Όταν το κέρδος βάζει φαρδιά υπογραφή στα τουρκικά drones

Η Ευρώπη εξοπλίζει την Τουρκία – Όταν το κέρδος βάζει φαρδιά υπογραφή στα τουρκικά drones

Από την Ιταλία μέχρι τη Βρετανία και τη Γαλλία, ευρωπαϊκές εταιρείες συνεχίζουν να ενισχύουν με κρίσιμη τεχνογνωσία και εξαρτήματα τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας – Την ώρα που η Άγκυρα απειλεί την Ελλάδα, η Ευρώπη… πουλάει.

Ελληνοτουρκικά