ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Toυρκία: Πάνε για 500 FIRTINA-II – Θέλουν να διαλύσουν τα ελληνικά πάντσερ

Το T-155 FIRTINA Howitzer συγκαταλέγεται στα πιο στρατηγικά οχήματα υποστήριξης πυροδότησης των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων ενώ οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι θα παράξουν άλλα 150 FIRTINA.
Toυρκία: Πάνε για 500 FIRTINA-II – Θέλουν να διαλύσουν τα ελληνικά πάντσερ

Toυρκία: Το τουρκικό New Generation FIRTINA (FIRTINA-II) μπαίνει στη μαζική παραγωγή, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χούλουσι ΑΚΑΡ στη Γενική Συνέλευση της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του 2021 του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Ακάρ, «τον Ιανουάριο του 2021, θα παραδοθεί το 3 Storm Howitzer».

Τουρκικά υποβρύχια: Οι θανάσιμες παγίδες που έχουν στήσει οι Έλληνες στο Αιγαίο

Τα γερμανικά «πάντσερ» που διαθέτει η Ελλάδα στον Έβρο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Τούρκους.

Το PzH-2000 ή Panzerhaubitze 2000 είναι γερμανικό αυτοκινούμενο πυροβόλο των 155 χιλ. το οποίο κατασκευάζεται από τις εταιρείες Krauss-Maffei και Rheinmetall στην Γερμανία και είναι από τα καλύτερα συμβατικά όπλα στον κόσμο.

Το γερμανικό «πάντσερ» το είχε ζητήσει η Τουρκία από τους Γερμανούς να το κάνουν συμπαραγωγή, όταν όμως το Βερολίνο αρνήθηκαν τότε ή Άγκυρα στράφηκε στην παραγωγή του T-155 FIRTINA.

Το PzH μπορεί να εφοδιαστεί μέσω του συστήματος επανεφοδιασμού πυρομαχικών έως και 60 βλήματα με την βοήθεια των γεμιστών, σε 12 λεπτά. Το μέγιστο βεληνεκές που μπορεί να εκτοξεύσει με απλό πυροσωλήνα είναι 30.000 μ. (30 χλμ), ενώ με πυρομαχικά HERA, μπορεί να φτάσει έως και τα 40.000 μ (40 χλμ).

Τα ελληνικά PzH-2000 είναι εφοδιασμένα με σύστημα ενδοεπικοινωνίας WISPR και σταθμούς ασυρμάτου ΤRC-9300 της Intracοm, βελτίωση που δεν έχουν ούτε τα γερμανικά.

Toυρκία: Στην πραγματικότητα, το τουρκικό T-155 FIRTINA είναι αντίγραφο του κορεατικού K-9 SPH.

Τουρκικά drone: Το σχέδιο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την καταστροφή τους

Το FIRTINA είναι κατώτερο όσον αφορά στην δύναμη πυρός, την κίνηση εκτός δρόμου ενώ έχει σημαντικά χαμηλότερη προμήθεια πυρομαχικών.

Το PzH επιτυγχάνει δώδεκα βολές σε ένα λεπτό και 20 γύρους σε περίπου δύο λεπτά, ενώ το FIRTINA επιτυγχάνει 2-4 γύρους σε δύο λεπτά. Το FIRTINA είναι κατώτερο όσον αφορά στην δύναμη πυρός, την κίνηση εκτός δρόμου ενώ έχει σημαντικά χαμηλότερη προμήθεια πυρομαχικών.

ΠΑΝΕ ΓΙΑ 500 FIRTINA ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Το μεγάλο πλεονέκτημα των Τούρκων είναι ότι διατηρούν στον τουρκικό στρατό 336 T-155 FIRTINA σε υπηρεσία ενώ ο Ελληνικός Στρατός Ξηράς διαθέτει 24 πυροβόλα PzH-2000 τα οποία χειρίζονται δύο Μοίρες Βαρέως Πυροβολικού.

Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ένα PzH έχει την αποτελεσματικότητα… 10 T-155 FIRTINA οπότε η αριθμητική διαφορά Ελλάδας – Τουρκίας κάπως… μετριάζεται.

Η αλήθεια είναι πως σε κάθε περίπτωση η δεξιότητα των χειριστών και η εκπαίδευσή τους είναι αυτή που θα φέρει την διαφορά, με τους Έλληνες να είναι πολύ καλύτερα εκπαιδευμένοι από τους Τούρκους.

Eπίσης, σύμφωνα με πληροφορίες τα τουρκικά FIRTINA έχουν αρκετά προβλήματα στο αυτόματο σύστημα επανεφοδιασμού (σ.σ. πολλές φορές γίνεται χειροκίνητα) καθώς και στην επικοινωνία του πληρώματος.

Toυρκικά υποβρύχια: Το μοιραίο λάθος των Τούρκων με τα 214 που θα τους κοστίσει

Σύμφωνα με τους Τούρκους το T-155 FIRTINA Howitzers μπορεί να πυροδοτήσει έως και 40+ χιλιόμετρα χάρη στο πυροβόλο και τα πυρομαχικά που αναπτύχθηκαν από το MKE Institution και τη μονάδα βαθιάς καύσης (DYU) που αναπτύχθηκε από τη Roketsan.

Toυρκία: Το T-155 FIRTINA Howitzer συγκαταλέγεται στα πιο στρατηγικά οχήματα υποστήριξης πυροδότησης των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων ενώ οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι θα παράξουν άλλα 150 FIRTINA.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Οι LORA έχουν δυνατότητα μεταφορά σε εμπορευματοκιβώτια, κάνοντας αδύνατη για την Τουρκία την αντιμετώπισή τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Η θέση της Αθήνας είναι πως η ενίσχυση της ελληνικής Άμυνας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου αλλά αποσκοπεί στη σταθερότητα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Ήταν η πρώτη... δικαίωση των Rafale σε μάχη, με τα διεθνή φώτα επάνω τους και η απόλυτη δικαίωση για τους Γάλλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

«Η Ελλάδα, με τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ, προετοιμάζεται γρήγορα για τις απειλές του μέλλοντος», λένε.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Όλα τα προηγμένα ελληνικά μαχητικά σε κάποια χρόνια, θα διαθέτουν και τους Meteor, ανάγοντας τους γαλλικούς υπερπυραύλους σε κάτι σαν... εθνικούς πυραύλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Νομοτελειακά η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πορεία των Ινδών, αφού η εξέλιξη προχωρά ήδη προς το Rafale F4 και μελλοντικά προς το Rafale F5.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Μάλιστα ο Τουράν Ογούζ υπογραμμίζει πως πλέον η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και από το μέτωπο της Λιβύης άρα η Αθήνα έχει πολλαπλάσιο θαλάσσιο χώρο να προστατεύσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Σε πλήρη ανάπτυξη η ελληνική Ασπίδα, σε βάθος 10ετίας, θα παρέχει αεράμυνα τεσσάρων επιπέδων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα δεν διαθέτει το βασικό στοιχείο που κερδίζει τους πολέμους αλλά ούτε και αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις

Η Ελλάδα δεν διαθέτει το βασικό στοιχείο που κερδίζει τους πολέμους αλλά ούτε και αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις

Οι σύγχρονοι πόλεμοι ανέδειξαν νέες μεθόδους μάχης και πληγμάτων οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση μίας πολεμικής σύρραξης.

Ελληνοτουρκικά