ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Toυρκία: Τούρκοι διπλωμάτες στην Ελβετία κατηγορούνται για κατασκοπία

Τουρκία: Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποίησε διπλωμάτες της στην Ελβετία για να καταγράφει τους αντιπάλους του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με αυτούς. Εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι τοπικών ενώσεων, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες που ζούσαν στην Ελβετία είχαν περάσει από… το κόσκινο των Τούρκων διπλωματών. Σύμφωνα με το nordicmonitor.com, το 2018, Ελβετός γενικός...
Toυρκία: Τούρκοι διπλωμάτες στην Ελβετία κατηγορούνται για κατασκοπία

Τουρκία: Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποίησε διπλωμάτες της στην Ελβετία για να καταγράφει τους αντιπάλους του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με αυτούς.

Εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι τοπικών ενώσεων, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες που ζούσαν στην Ελβετία είχαν περάσει από… το κόσκινο των Τούρκων διπλωματών.

Σύμφωνα με το nordicmonitor.com, το 2018, Ελβετός γενικός εισαγγελέας ξεκίνησε ποινική έρευνα για την κατασκοπεία της τουρκικής κοινότητας της Ελβετίας από Τούρκους διπλωμάτες.

Bayraktar: Βρήκαν τον μάστορά τους – Ρωσικό όπλο τα διαλύει

Το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι κατηγορίες που περιγράφονται στην ποινική διαδικασία δεν ήταν στα διπλωματικά τους καθήκοντα.

Όπως αναφέρεται, η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε ξεχωριστή έρευνα (αρ. 2018/27915) για 96 Τούρκους και Ελβετούς υπηκόους που είχαν καταχωριθεί σε αρχεία που έστειλαν Τούρκοι διπλωμάτες στη χώρα.

Ρώσοι: Έριξαν 9 Bayraktar σε 48 ώρες – Tο Krasukha πετσοκόβει τους Τούρκους

Οι Τούρκοι διπλωμάτες κατηγορήθηκαν συγκεκριμένα ότι συγκέντρωσαν πολιτικές πληροφορίες για άλλο κράτος και ότι προσπάθησαν να απαγάγουν Ελβετό επιχειρηματία με τουρκικές ρίζες.

Τουρκία: Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποίησε διπλωμάτες της στην Ελβετία για να καταγράφει τους αντιπάλους του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με αυτούς.

Επιπλέον, η Nordic Monitor αποκάλυψε πώς η MIT διείσδυσε σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα για να κατασκοπεύσει τους αντιπάλους που αναγκάστηκαν να φύγουν στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από μια άνευ προηγουμένου καταστολή στη γειτονική Τουρκία.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Η Αθήνα και το Ριάντ συζητούν τον εκσυγχρονισμό συστήματος Patriot που επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία από το 2021.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκοελληνική προσέγγιση ή καθυστερημένη ένταση

Τουρκοελληνική προσέγγιση ή καθυστερημένη ένταση

Η ύφεση δύο ετών δείχνει πραγματική στο πεδίο όμως το υπόβαθρο μένει άθικτο και μπορεί να ξαναφουντώσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το Ναυτικό παίρνει Spike από το Ισραήλ και αλλάζει ισορροπίες

Το Ναυτικό παίρνει Spike από το Ισραήλ και αλλάζει ισορροπίες

Οι πρώτες παραλαβές Spike φέρνουν στο Ναυτικό δυνατότητες για χτυπήματα ακριβείας πέρα από τον ορίζοντα και ανεβάζουν τις ελληνικές δυνατότητες αποτροπής στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Kızılelma: Το κόλπο των τουρκικών σμηνών αλλάζει την αερομαχία

Kızılelma: Το κόλπο των τουρκικών σμηνών αλλάζει την αερομαχία

Η ιδέα είναι απλή και τρομακτική για όποιον την αντιμετωπίζει. Ένα drone πέφτει στο στόχαστρο και ένα άλλο κρατά τον πύραυλο ζωντανό.

Ελληνοτουρκικά