ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι αγόρασαν την ελληνική εταιρεία «Καλλιμάνης»

Οι Τούρκοι αγόρασαν την μέχρι πρότινος ελληνική εταιρεία «Καλλιμάνης»!
Τούρκοι αγόρασαν την ελληνική εταιρεία «Καλλιμάνης»

Οι Τούρκοι αγόρασαν την μέχρι πρότινος ελληνική εταιρεία «Καλλιμάνης»!

Οι Τούρκοι και πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εταιρεία Dardanel αγόρασε και τυπικά την (πρώην πλέον) ελληνική εταιρεία κατεψυγμένων θαλασσινών «Καλλιμάνης», σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση.

Σχετική απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας από την Τουρκία, Dardanel. Η εταιρεία, όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, συμφώνησε με τις τράπεζες να πληρώσει 6 εκατ. ευρώ για δάνεια 62,3 εκατ. ευρώ που έχει η ελληνική εταιρεία.

Οι πιστωτές αυτοί όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση της Dardanel για να τους θυμόμαστε ήταν οι εξής : NBG, Alpha Bank, Cairo No.3 (Eurobank), Metexelixis (Quant), Piraeus Bank και ABC Factors.

H Dardanel είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την είσοδο στις αγορές στην Ελλάδα και την εταιρεία Καλλιμάνης πριν από μια διετία, ενώ για την ελληνική εταιρεία φέρεται να είχαν ενδιαφερθεί και άλλοι επενδυτές όπως το fund του Νίκου Καραμούζη, η Impala του Δημήτρη Βιντζηλαίου, κ.ά.

Η Καλλιμάνης, μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1956 αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της το 2016, είχε εμφανίσει πωλήσεις 31,9 εκατ. ευρώ και ζημιές 4,149 εκατ. ευρώ.

Η τουρκική Dardanel ιδρύθηκε το 1984 από τον Niyazi Önen.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Ξεκίνησε ο πόλεμος των υποβρυχίων στο Αιγαίο

Ξάνθη: Εμπλοκή σε σκάνδαλο 200 εκατ. δολαρίων για τον Μπιλ Πάπας σύμφωνα με τους Αυστραλούς!

Χρυσή Αυγή – Παππάς: Αυτή είναι η Ελληνοουκρανή που τον έκρυβε επί εννέα μήνες (pic)

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Στον τουρκικό τύπο, οι δηλώσεις του Σπύρου Κονιδάρη παρουσιάζονται ως επιβεβαίωση της ορθότητας της στρατηγικής της Άγκυρας..

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Η Τουρκία να μιλά για κρίσιμο σχέδιο της Ελλάδας και του Ισραήλ, για την ανάπτυξη «μυστικών», όπως χαρακτηρίζονται, όπλων στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το SAFE αλλά τελικά έκαναν λάθος – Χάρηκαν γιατί δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα τα PULS;

Οι Τούρκοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το SAFE αλλά τελικά έκαναν λάθος – Χάρηκαν γιατί δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα τα PULS;

Η Αθήνα ετοιμάζει νέο πακέτο, προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότηση ενώ οι τουρκικές ανησυχίες πηγάζουν και στο γεγονός ότι με τα κονδύλια του SAFE η Ελλάδα θα πάρει τα τρομερά ισραηλινά συστήματα PULS.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έστειλαν άνθρωπο στην Τανάγρα: Τα ελληνικά F-16 σε πλήρη συμβατότητα με Rafale και F-35

Οι Τούρκοι έστειλαν άνθρωπο στην Τανάγρα: Τα ελληνικά F-16 σε πλήρη συμβατότητα με Rafale και F-35

Τα ελληνικά Viper μετατρέπονται σε πολλαπλασιαστές ισχύος και οι Τούρκοι βλέπουν ότι η ΠΑ αποκτά για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη, διαλειτουργική δομή που δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες: Τελικά σωστά πήραμε τις τέσσερις Belharra ή καλύτερα να παίρναμε καμιά 10ρια κορβέτες;

Φρεγάτες: Τελικά σωστά πήραμε τις τέσσερις Belharra ή καλύτερα να παίρναμε καμιά 10ρια κορβέτες;

Πλέον οι Τούρκοι βλέπουν πως έχουν σοβαρό αντίπαλο στην περιοχή, εκτός του Ισραήλ και γι αυτό αντιδρούν - Ποιο προβλέψιμοι από το ότι το SDNA θα γράψει κατά του Ολυμπιακού.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να μην πάρει LORA η Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να μην πάρει LORA η Ελλάδα

Η Άγκυρα αντιλαμβάνεται πως πρέπει πλέον να παίξει το... χαρτί του καλού παιδιού, ώστε να πιέσουν οι ΗΠΑ την Αθήνα να μην πάρει τους LORA από το Ισραήλ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η μικροσκοπική βόμβα GBU-39 SDB των ελληνικών F-35 προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η μικροσκοπική βόμβα GBU-39 SDB των ελληνικών F-35 προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην Τουρκία

Ο εκτοξευτής BRU-61/A μπορεί να μεταφέρει τέσσερις βόμβες ταυτόχρονα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Είναι πιθανό μία σύγκρουση που θα επηρεάσει τον εφοδιασμό από τη Γαλλία, να οδηγήσει ολόκληρο τον ελληνικό στόλο Rafale στο έδαφος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Προσέξτε τώρα. Ο εμφανείς λόγος είναι οι S-400. Ένας ακόμα λόγος υπάρχει που οι Τούρκοι βγήκαν από το πρόγραμμα των F-35.

Ελληνοτουρκικά