ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Οι Έλληνες παίρνουν τα Rafale με την καθοδηγούμενη με λέιζερ έκδοση του Safran AASM

Οι Τούρκοι αναφέρονται στο γνωστό Hammer.
Τούρκοι: Οι Έλληνες παίρνουν τα Rafale με την καθοδηγούμενη με λέιζερ έκδοση του Safran AASM

Τούρκοι: Οι Έλληνες παίρνουν τα Rafale με την καθοδηγούμενη με λέιζερ έκδοση του Safran AASM και συστήματα διαλειτουργικότητας.

Iδιαίτερη αναφορά κάνουν οι Τούρκοι σε κάποια χαρακτηριστικά των νέων ελληνικών μαχητικών Rafale, με αφορμή την επίσημη παραλαβή από την Ελλάδα των πρώτων έξι γαλλικών μαχητικών.

Σύμφωνα με το τουρκικό αμυντικό σάιτ defenceturk.net η έκδοση των Dassault Rafale F3R της Ελλάδας «μπορεί να εξοπλιστεί με την καθοδηγούμενη με λέιζερ έκδοση του Safran AASM (Armement Air-Sol Modulaire – Air-to-Land Modular Ammunition) που παράγεται από την Safran Electronics & Defense.

Οι Τούρκοι αναφέρονται στο γνωστό Hammer, το γαλλικό πυρομαχικό με καθοδήγηση ακριβείας που αναπτύχθηκε από τη Safran Electronics & Defense.

Το AASM (deux-ASM στα γαλλικά) περιλαμβάνει κιτ μετωπικής καθοδήγησης και κιτ επέκτασης εμβέλειας που μπορεί να ενσωματωθεί σε διαφορετικούς τύπους μονάδων καθοδήγησης και διαφορετικούς τύπους βομβών.

Το λειτουργικό εύρος του AASM είναι από 50 χλμ (31 νμ)- 60 χλμ (37 νμ) σε μεγάλο υψόμετρο και 15 χλμ (9 νμ) σε χαμηλό υψόμετρο.

Το κόστος μονάδας είναι τα 164.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι τονίζουν πως η αναβάθμιση των F3R περιλαμβάνει επίσης αισθητήρες και «συστήματα διαλειτουργικότητας των πολεμικών αεροσκαφών Rafale».

Δηλαδή ενώ στα παλαιότερα αεροσκάφη, αν το ραντάρ ήταν κλειδωμένο σε έναν στόχο, «μόνο αυτό το ραντάρ ήταν κλειδωμένο σε αυτόν», στην περίπτωση των Rafale όμως το «ένα αεροσκάφος μπορεί να δώσει πληροφορίες σε ένα άλλο», αναφέρει στο aviationa2z.com ο πιλότος Θεόδωρος Χριστοδούλου.

Τούρκοι: Οι Έλληνες παίρνουν τα Rafale με την καθοδηγούμενη με λέιζερ έκδοση του Safran AASM

Για άλλη μία φορά, ένα τουρκικό αμυντικό σάιτ όπως το defenceturk.net στέκεται στα νέα ελληνικα μαχητικά, χωρίς όμως να γίνεται καμία αναφορά στους πυραύλους Meteor που αυτά θα φέρουν.

Αν δεν ήταν γνωστό πως τα Rafale έρχονται στην Ελλάδα με όλο τον οπλισμό τους, θα έλεγε κανείς πως η Ελλάδα τα παίρνει χωρίς Meteor.

Οι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στους συγκεκριμένους πυραύλους, αφού γνωρίζουν πως οι δυνατότητες που έχουν (σ.σ. για κάποιους η εμβέλειά τους φτάνει ακόμα και τα 150 χλμ) κάνει αδύνατο στα τουρκικά μαχητικά να βγουν στο Αιγαίο.

Εντύπωση προκαλεί πως ενώ οι Τούρκοι αναφέρονται στα επιπλέον 400 εκατ. ευρώ που θα καταβάλει η Ελλάδα «για τον σχετικό εξοπλισμό και τa πυρομαχικά» των Rafale, η λέξη «Meteor» λείπει για άλλη μία φορά από τα τουρκικά ρεπορτάζ.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση της Τουρκίας με το Oruc Reis στο Αιγαίο!

Η ελληνική στρατιωτική μονάδα που έκανε το ΝΑΤΟ να τρίβουν τα μάτια τους

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και FREMM: Το «δίχτυ» που θα βλέπει τα πάντα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Οι ελληνικές Belharra και FREMM: Το «δίχτυ» που θα βλέπει τα πάντα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία, παρά τις φιλοδοξίες της, δεν διαθέτει ακόμα αντίστοιχο συνδυασμό πλοίων, αισθητήρων και όπλων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το Πολεμικό Ναυτικό θωρακίζεται με Mk45 και OTO Melara

Το Πολεμικό Ναυτικό θωρακίζεται με Mk45 και OTO Melara

Σε έναν ναυτικό πόλεμο τα χιλιοστά μετρούν. Τα πυροβόλα Mk45 και OTO Melara αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας του ΠΝ σε απειλές κορεσμού, drones και ταχύπλοα σκάφη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Η ιστορική… ανοησία της Ελλάδας για τη Γενοκτονία των Ποντίων πρέπει να τελειώσει – Ανακοίνωση όλο… θετική ατζέντα από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Τούρκοι: Η ιστορική… ανοησία της Ελλάδας για τη Γενοκτονία των Ποντίων πρέπει να τελειώσει – Ανακοίνωση όλο… θετική ατζέντα από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Να σταματήσει άμεσα ζητά από την Ελλάδα η Τουρκία, να κάνει αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale ή Typhoon; Η αερομαχία της Ευρώπης με φόντο Αυστρία, Ελλάδα και Τουρκία

Rafale ή Typhoon; Η αερομαχία της Ευρώπης με φόντο Αυστρία, Ελλάδα και Τουρκία

Η επιλογή Rafale θα έφερνε την Αυστρία πιο κοντά σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Κροατία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Στρατηγική σύμπραξη: Η FIGEAC AÉRO αναλαμβάνει κρίσιμο εξάρτημα του κινητήρα του Rafale

Στρατηγική σύμπραξη: Η FIGEAC AÉRO αναλαμβάνει κρίσιμο εξάρτημα του κινητήρα του Rafale

Εξάρτημα, κατασκευασμένο από υπερκράματα νικελίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Harop, Heron και τεχνητή νοημοσύνη: Στην επιχείρηση Sindoor η Ινδία ακολουθεί το τουρκικό μοντέλο πολέμου με drones

Harop, Heron και τεχνητή νοημοσύνη: Στην επιχείρηση Sindoor η Ινδία ακολουθεί το τουρκικό μοντέλο πολέμου με drones

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: «Οι Γάλλοι μας φοβούνται, γι’ αυτό κρατούν τους κωδικούς»: Η τουρκική αφήγηση πίσω από το μπλόκο στους Rafale

«Οι Γάλλοι μας φοβούνται, γι’ αυτό κρατούν τους κωδικούς»: Η τουρκική αφήγηση πίσω από το μπλόκο στους Rafale

Γιατί η Γαλλία δεν έδωσε τους κωδικούς των Rafale στην Ινδία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: BrahMos: Το ινδικό υπερόπλο που δοκιμάστηκε στο πεδίο και διεκδικεί την κορυφή στην αγορά των πυραύλων cruise

BrahMos: Το ινδικό υπερόπλο που δοκιμάστηκε στο πεδίο και διεκδικεί την κορυφή στην αγορά των πυραύλων cruise

Η ζήτηση για τον πύραυλο BrahMos αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Διάστημα σε θέση μάχης: Πώς οι Τούρκοι στήνουν δορυφορικά «ραντάρ» πάνω από Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Διάστημα σε θέση μάχης: Πώς οι Τούρκοι στήνουν δορυφορικά «ραντάρ» πάνω από Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Η αξιοποίηση των δορυφόρων από τον στρατό είναι ένα κρίσιμο εργαλείο ισχύος.

Ελληνοτουρκικά