ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πανηγυρίζουν για το Στεφανοβίκειο οι Τούρκοι: «Βυθίστηκαν ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού – Θα αποσυρθούν λόγω φθοράς;»

Μάλιστα στις τουρκικές αναρτήσεις υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Πανηγυρίζουν για το Στεφανοβίκειο οι Τούρκοι: «Βυθίστηκαν ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού – Θα αποσυρθούν λόγω φθοράς;»

Τούρκοι: Βυθίστηκαν ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, επικαλούμενα ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους «πλημμύρισε και η αεροπορική βάση Στεφανοβίκειο, που βρίσκεται μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης».

«Στο νερό βυθίστηκαν και ελικόπτερα στη βάση όπου βρισκόταν η Ταξιαρχία Αεροπορίας της 1ης Ελληνικής Διοίκησης Στρατού», σημειώνει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Τούρκοι: Βυθίστηκαν ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού – Θα αποσυρθούν λόγω φθοράς; – Τι λέει η Ελλάδα

«Από την άλλη, είναι γνωστό ότι η εν λόγω βάση φιλοξενεί και επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache», αναφέρουν οι Τούρκοι οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι «πλημμύρισαν και τα AH-64 Apache που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κρουστικής δύναμης της Ελληνικής Χερσαίας Αεροπορίας».

Μάλιστα στις τουρκικές αναρτήσεις υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

«Είναι γνωστό ότι η επαφή με το νερό, ειδικά για αεροσκάφη, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη από άποψη βραχυκυκλώματος και διάβρωσης. Τα αεροσκάφη που έρχονται σε επαφή με νερό πάνω από ένα ορισμένο ποσό γενικά αποσύρονται λόγω υψηλού και επικίνδυνου κόστους επισκευής», σημειώνει το τουρκικό DefenseSanayiST.com.

Σε ανακοίνωση του το ΓΕΣ ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχουν μεταφερθει ενώ τονίζεται ότι όσα εμφανίζονται στις φωτογραφίες είανι ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών).

Πηγή geostratigika.gr

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία εμποδίζει επιστημονική αποστολή στην ψευτό – Γαλάζια Πατρίδα – Νέο επεισόδιο έντασης με την Κυπριακή Δημοκρατία – Έβγαλαν πολεμικά οι Τούρκοι

Η Τουρκία εμποδίζει επιστημονική αποστολή στην ψευτό – Γαλάζια Πατρίδα – Νέο επεισόδιο έντασης με την Κυπριακή Δημοκρατία – Έβγαλαν πολεμικά οι Τούρκοι

Η Τουρκία απέτρεψε ερευνητική αποστολή σκάφους με σημαία Γιβραλτάρ σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που θεωρεί τουρκική υφαλοκρηπίδα, προκαλώντας νέα ένταση με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Centauros: Το ελληνικό αντίδοτο στα τουρκικά drones που αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο

Centauros: Το ελληνικό αντίδοτο στα τουρκικά drones που αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο

Η Τουρκία παρακολουθεί με προσοχή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η αθέατη νίκη του Πακιστάν επί των Rafale και το ερώτημα για την τουρκική «kill chain»

Η αθέατη νίκη του Πακιστάν επί των Rafale και το ερώτημα για την τουρκική «kill chain»

Για να μην αιφνιδιαστεί η Αθήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το νέο Eurofighter ενώνει Βρετανία και Τουρκία σε μια στρατηγική συμμαχία αιχμής

Το νέο Eurofighter ενώνει Βρετανία και Τουρκία σε μια στρατηγική συμμαχία αιχμής

Η στρατηγική αυτή σύμπραξη αντικατοπτρίζει όχι μόνο τα γεωπολιτικά δεδομένα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Άλλο ένα τρένο που χάνει η Ελλάδα η οποία αρνείται ή δεν της επιτρέπουν να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία

Άλλο ένα τρένο που χάνει η Ελλάδα η οποία αρνείται ή δεν της επιτρέπουν να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία

Παραμένει αδύναμος κρίκος. Είτε επειδή δεν της επιτρέπεται από «συμμάχους» είτε επειδή αρνείται η ίδια να τολμήσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ξεμένει από μαχητικά και η Τουρκία: Η επόμενη δεκαετία φέρνει κενό ισχύος

Ξεμένει από μαχητικά και η Τουρκία: Η επόμενη δεκαετία φέρνει κενό ισχύος

Το κενό μαχητικών που διαμορφώνεται είναι δομικό και δεν αντιμετωπίζεται εύκολα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι λένε… σχεδόν ότι θα χρησιμοποιήσουν τους Meteor και κατά της Ελλάδας και οι Άγγλοι τους δίνουν στην Άγκυρα;

Οι Τούρκοι λένε… σχεδόν ότι θα χρησιμοποιήσουν τους Meteor και κατά της Ελλάδας και οι Άγγλοι τους δίνουν στην Άγκυρα;

«Its radar systems and long-range Meteor missiles will give Türkiye strong interception capabilities, especially against threats far beyond its own airspace»

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η αθέατη αποστολή του ΚΑΝΑΡΗΣ – Παρακολουθούσε το Kemal Reis μέχρι την «καρδιά» της Ανατολικής Μεσογείου και οι Τούρκοι δεν… κατάλαβαν τίποτα;

Ελληνοτουρκικά: Η αθέατη αποστολή του ΚΑΝΑΡΗΣ – Παρακολουθούσε το Kemal Reis μέχρι την «καρδιά» της Ανατολικής Μεσογείου και οι Τούρκοι δεν… κατάλαβαν τίποτα;

Το ΚΑΝΑΡΗΣ έπλεε για μέρες πίσω από την Kemal Reis.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Τρελή απόφαση του Βελγίου – Συμμετέχει στο νέο ευρωπαϊκό μαχητικό 6ης γενιάς και παραγγέλνει… F-35 – Mας… δουλεύουν οι Βέλγοι, λένε οι Γάλλοι

Rafale: Τρελή απόφαση του Βελγίου – Συμμετέχει στο νέο ευρωπαϊκό μαχητικό 6ης γενιάς και παραγγέλνει… F-35 – Mας… δουλεύουν οι Βέλγοι, λένε οι Γάλλοι

Η Dassault καλείται να επιβιώσει μεταξύ πολιτικών πιέσεων και διεθνούς ανταγωνισμού.

Ελληνοτουρκικά