ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Ενθουσιασμός για τη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Tayfun – «Ο Ερντογάν είναι η ελπίδα»

Η Τουρκία πραγματοποίησε δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun και τα τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν τις αναλύσεις.
Τουρκία: Ενθουσιασμός για τη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Tayfun – «Ο Ερντογάν είναι η ελπίδα»

Τουρκία:  Μόλις λίγα 24ωρα έχουν για να να πείσουν τους ψηφοφόρους ενόψει δεύτερου γύρου των εκλογών οι δυο διεκδικητές της προεδρίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τα Τουρκικά ΜΜΕ πάντως να έχουν στρέψει το βλέμμα τους στη δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ sτην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων, ενώ κάνουν αναφορές στην εμβέλεια των 300 χιλιομέτρων, κάτι με το οποίο είχε απειλήσει ο Ερντογάν την Ελλάδα στο παρελθόν, λέγοντας ότι μπορεί να πλήξει ακόμη και την Αθήνα.

Στο ρεπορτάζ του το «CNN Turk» ανέφερε: «Συνεχίζονται οι δοκιμαστικές βολές του εγχώριας κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου Tayfun. Για δεύτερη φορά από το αεροδρόμιο Ριζούντας- Aρτβιν πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση του. Στις 18 Οκτωβρίου του 2022 είχε γίνει η πρώτη δοκιμαστική βολή του πυραύλου Tayfun που κατασκευάζεται σε συνεργασία της Roketsan με την διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας».

Από την πλευρά του το κανάλι «A Haber»: «O εγχώριος βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε για δεύτερη φορά από το αεροδρόμιο της Ριζούντας. Έτσι ολοκληρώθηκε η φάση των τεστ από την περιοχή της Ριζούντας. Οι πύραυλοι που έχουν εμβέλεια 300 χιλιομέτρων χαρακτηρίζονται ως μικρού βεληνεκούς βαλλιστικοί πύραυλοι».

Παράλληλα, η αποθέωση προς το πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζεται. Μετά το τραγούδι-ύμνος που σάρωσε, η τουρκική προεδρία με βίντεο που ανέβασε στα social media, εξυμνεί τον πρόεδρο Ερντογάν, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι η ελπίδα για όλη την ανθρωπότητα».

«Ένας άνθρωπος που έγινε ελπίδα για την ανθρωπότητα. Ένας ηγέτης που ανοίγει τους δρόμους στον λαό του. Ένας αρχιστράτηγος που με τον στρατό του προχωρά σε πολλές νίκες. Βλέπουμε τις προσπάθειες σου, για τον ιδρώτα σου στο μέτωπο που έχεις για κάθε προσπάθεια που κάνεις για τον λαό σου.

Τον κόπο σου για να βάλεις κάθε πετραδάκι. Ξέρουμε πως χτυπά η καρδιά σου για την πατρίδα από την Αδριανούπολη μέχρι και την πόλη του Καρς. Σε γνωρίζουμε από το θάρρος που δείχνεις στο δρόμο τον οποίο προχωράς. Στέκεσαι όρθιος απέναντι στην αδικία.

Σε γνωρίζουμε από τις δοξασίες επειδή στην Αγία Σοφιά τερμάτισες τη νοσταλγία που είχε διάρκεια 100 ετών. Σε βρίσκουμε σε δεκάδες ιδέες που δεν χωρούν σε καλούπια. Στον αγώνα σου που προκαλεί φόβο στους τυράννους. Σε βρίσκουμε στην καρδιά σου που προσφέρει αγάπη στους πονεμένους. Από πίσω σου έχεις εκατομμύρια κόσμου που σε πιστεύει σε εμπιστεύεται», αναφέρει.

Πηγή: geostratigika.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Μυστικό όπλο των αιθέρων: Οι δεξαμενές που κάνουν τα Rafale ασταμάτητα

Μυστικό όπλο των αιθέρων: Οι δεξαμενές που κάνουν τα Rafale ασταμάτητα

Οι Γάλλοι εμφάνισαν την ιδανική επιλογή για την Ελλάδα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Κατέρρευσε ο θρύλος : Πτώση τουρκικού Seahawk που έκρυβαν για μήνες

Κατέρρευσε ο θρύλος : Πτώση τουρκικού Seahawk που έκρυβαν για μήνες

Στις 13 Απριλίου, ένα τουρκικό ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο S-70 Seahawk συνετρίβη στην Αττάλεια. Η Άγκυρα αποσιώπησε το περιστατικό, όμως οι διαρροές επιβεβαίωσαν την απώλεια ενός ακόμη κρίσιμου μέσου του τουρκικού Ναυτικού.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Laser και αντίμετρα στο Altay: Η Τουρκία “ντύνει” το άρμα της με ενεργή άμυνα

Laser και αντίμετρα στο Altay: Η Τουρκία “ντύνει” το άρμα της με ενεργή άμυνα

Η Aselsan ξεκίνησε την εγκατάσταση του ενεργητικού συστήματος προστασίας Akkor-10 στα άρματα Altay. Η Τουρκία φιλοδοξεί να θωρακίσει το εγχώριο άρμα μάχης με αισθητήρες και λέιζερ αντίδρασης, προτού καν παραδοθεί στις μονάδες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μεγάλη ένταση με την Ελλάδα προβλέπουν οι Τούρκοι: «Αιγαίο, πάρκα και τουρκολυβικό μνημόνιο»

Μεγάλη ένταση με την Ελλάδα προβλέπουν οι Τούρκοι: «Αιγαίο, πάρκα και τουρκολυβικό μνημόνιο»

Οι λόγοι που οι Τούρκοι περιμένουν «έντονο» καλοκαίρι με την Ελλάδα σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες με SCALP Naval… χωρίς SCALP; Η παραγωγή σταματά το 2032

Φρεγάτες με SCALP Naval… χωρίς SCALP; Η παραγωγή σταματά το 2032

FDI για το 2040 με πυραύλους που τελειώνουν το 2032.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Καμπανάκι για τη Damen – Στοπ πληρωμών από το Βερολίνο για τις F126

Καμπανάκι για τη Damen – Στοπ πληρωμών από το Βερολίνο για τις F126

Πιέσεις στη Damen: Στον «πάγο» οι πληρωμές για τις φρεγάτες F126 του γερμανικού ναυτικού.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Βροχή οι ελληνικές ιδέες για θαλάσσια drone – Έμειναν άφωνοι στο ΥΠΕΘΑ

Βροχή οι ελληνικές ιδέες για θαλάσσια drone – Έμειναν άφωνοι στο ΥΠΕΘΑ

Οι Έλληνες έτοιμοι να κυριαρχήσουν στη θάλασσα με drone.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: FDI με SCALP Naval και “Κένταυρος” παντού – Το Π.Ν. αλλάζει εποχή

FDI με SCALP Naval και “Κένταυρος” παντού – Το Π.Ν. αλλάζει εποχή

Η Ελλάδα εξοπλίζει τον στόλο με “Κένταυρο” και πυραύλους cruise – Το Αιγαίο σε νέα εποχή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το SMASH αλλάζει τα δεδομένα: Τεχνητή νοημοσύνη για κυνηγούς drone – Θα ακολουθήσει η Ελλάδα;

Το SMASH αλλάζει τα δεδομένα: Τεχνητή νοημοσύνη για κυνηγούς drone – Θα ακολουθήσει η Ελλάδα;

Κάθε στρατιώτης και σκοπευτής κατά drone.

Ελληνοτουρκικά