ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Συμβόλαια θανάτου δημοσιογράφων από Κυβερνητικούς

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Τουρκία μετά τις αποκαλύψεις του Σεντάτ Πεκέρ για συμβόλαια θανάτου από Κυβερνητικούς!
Τουρκία: Συμβόλαια θανάτου δημοσιογράφων από Κυβερνητικούς

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Τουρκία μετά τις αποκαλύψεις του Σεντάτ Πεκέρ για συμβόλαια θανάτου από Κυβερνητικούς!

Τουρκία: Οι τελευταίες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν φανέρωναν πως ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται σε παράκρουση, γεγονός που πλέον αναμένεται να ενισχυθεί μετά και τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε ο καταδικασμένος για οργανωμένο έγκλημα, Σεντάτ Πεκέρ.

Ο Σεντάτ Πεκέρ αποκάλυψε πως πληρώθηκε συμβόλαιο θανάτου από Κυβερνητικούς προς τον αδερφό του Ατίλα το 1996 προκειμένου να δολοφονήσει τον πολιτικό και δημοσιογράφο, Κουτλού Ανταλί!

Την ίδια στιγμή η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση χθες Κυριακή τον αδελφό του Σεντάτ Πεκέρ, καταδικασμένου αφεντικού συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, μετά την καταγγελία του βαρόνου του υποκόσμου ότι τον είχε στείλει πριν από 25 χρόνια να φέρει σε πέρας μια αποστολή που απέτυχε, να δολοφονήσει τουρκοκύπριο δημοσιογράφο, κατά διαταγή πρώην υπουργού.

Η υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων της τουρκικής αστυνομίας συνέλαβε τον Ατίλα Πεκέρ κι έναν σωματοφύλακά του σε νοικιασμένο σπίτι στην επαρχία Μούλα, που βρέχεται από το Αιγαίο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Μερικές ώρες νωρίτερα ο Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος τελευταία εμφανίζεται σε σειρά βίντεο να κατηγορεί πρώην και νυν αξιωματούχους για διάφορες σκοτεινές υποθέσεις – βίντεο που έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια Τούρκοι –, είπε πως είχε αναθέσει στον αδελφό του το 1996 να δολοφονήσει τον πολιτικό και δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί.

Οι κατηγορίες του Σεντάτ Πεκέρ, που ως εδώ δεν επιβεβαιώνονται από οποιαδήποτε άλλη πηγή, αφορούν υποθέσεις που πάνε δεκαετίες πίσω. Έχουν καθηλώσει πολλούς στην Τουρκία• απειλούν να αμαυρώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ήδη δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, που εν μέρει οφείλονται στην πανδημία του νέου κορονοϊού, αλλά και καθεαυτό την υγειονομική κρίση.

Αντιδρώντας εμμέσως πλην σαφώς στα βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα ο Σεντάτ Πεκέρ, ο αρχηγός του κράτους διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα πως έφερε ειρήνη στην Τουρκία πατάσσοντας τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ένας από τους στόχους του βαρόνου του υποκόσμου, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Σεντάτ Πεκέρ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σ’ ένα από τα βίντεο, ο Σεντάτ Πεκέρ ισχυριζόταν πως ο κ. Σοϊλού τον προστάτευε και τον «ενημέρωσε» έγκαιρα για την έναρξη έρευνας σε βάρος του πέρυσι ώστε να μπορέσει να εγκαταλείψει την Τουρκία προτού συλληφθεί.

Στο πιο πρόσφατο βίντεο που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή μέσω YouTube κι έχει ήδη πάνω από 7 εκατομμύρια θεάσεις, ο Σεντάτ Πεκέρ λέει πως ο αδελφός του δεν μπόρεσε να φέρει σε πέρας την αποστολή να εκτελέσει τον δημοσιογράφο. Ο Κουτλού Ανταλί δολοφονήθηκε λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούλιο του 1996.

Η έρευνα που διενεργήθηκε δεν αποκάλυψε ποιος ήταν υπεύθυνος για τον φόνο του πολιτικού και δημοσιογράφου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέβαλε το 2005 πρόστιμο στην Τουρκία διότι δεν διενήργησε «επαρκή και αποτελεσματική έρευνα για τις περιστάσεις της δολοφονίας».

Σύμφωνα με τον Σεντάτ Πεκέρ, ο ίδιος πρώην υπουργός ο οποίος ήθελε τον Ανταλί νεκρό είναι ο υπεύθυνος για την δολοφονία ακόμη ενός δημοσιογράφου, του Ουγούρ Μουμτζού, καθώς και του συζύγου της Περβίν Μπούλνταν, σημερινής συμπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), που εκφράζει την κουρδική μειονότητα. Ο μαφιόζος αναφέρεται στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Μεμέτ Αγάρ.

Η οικογένεια του Μουμτζού απαίτησε χθες Κυριακή να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς του ανθρώπου του υποκόσμου. Η κυρία Μπούλνταν, από την πλευρά της, τόνισε πως ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από το κράτος και ότι οι υπεύθυνοι αθωώθηκαν, προσθέτοντας πως θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ότι θα δικαστούν ξανά.

Ο 49χρονος Σεντάτ Πεκέρ, μορφή του τουρκικού υποκόσμου, έγινε διαβόητος τη δεκαετία του 1990. Καταδικάστηκε να εκτίσει 14 χρόνια κάθειρξη το 2007, μεταξύ άλλων για σύσταση και συμμορία. Έχει εκτίσει ποινές φυλάκισης στην πατρίδα του. Ο ίδιος ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως το τρέχον διάστημα βρίσκεται στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελληνοτουρκικά: Πέταξαν φωτιές οι ελληνικοί ΠΕΠ RM-70 με τις νέες ρουκέτες

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Η Αθήνα και το Ριάντ συζητούν τον εκσυγχρονισμό συστήματος Patriot που επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία από το 2021.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκοελληνική προσέγγιση ή καθυστερημένη ένταση

Τουρκοελληνική προσέγγιση ή καθυστερημένη ένταση

Η ύφεση δύο ετών δείχνει πραγματική στο πεδίο όμως το υπόβαθρο μένει άθικτο και μπορεί να ξαναφουντώσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το Ναυτικό παίρνει Spike από το Ισραήλ και αλλάζει ισορροπίες

Το Ναυτικό παίρνει Spike από το Ισραήλ και αλλάζει ισορροπίες

Οι πρώτες παραλαβές Spike φέρνουν στο Ναυτικό δυνατότητες για χτυπήματα ακριβείας πέρα από τον ορίζοντα και ανεβάζουν τις ελληνικές δυνατότητες αποτροπής στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Kızılelma: Το κόλπο των τουρκικών σμηνών αλλάζει την αερομαχία

Kızılelma: Το κόλπο των τουρκικών σμηνών αλλάζει την αερομαχία

Η ιδέα είναι απλή και τρομακτική για όποιον την αντιμετωπίζει. Ένα drone πέφτει στο στόχαστρο και ένα άλλο κρατά τον πύραυλο ζωντανό.

Ελληνοτουρκικά