ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαν σήμερα: 15 χρόνια από την κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι (vid)

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 15 χρόνια ο Ζινεντίν Ζιντάν στη τελευταία του ποδοσφαιρική παράσταση γκρεμίζει τον Μάρκο Ματεράτσι στην αξέχαστη κουτουλιά του Μουντιάλ του 2006.
Σαν σήμερα: 15 χρόνια από την κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι (vid)

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 15 χρόνια ο Ζινεντίν Ζιντάν στη τελευταία του ποδοσφαιρική παράσταση γκρεμίζει τον Μάρκο Ματεράτσι στην αξέχαστη κουτουλιά του Μουντιάλ του 2006.

Σαν σήμερα: Το ημερολόγιο έγραφε, 9 Ιουλίου του 2006 όταν Γαλλία και Ιταλία είχαν δώσει ραντεβού με την ιστορία στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία.

Στον τελικό της διοργάνωσης Ιταλία και Γαλλία έμειναν ισόπαλες 1-1 και κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Εκεί, στο 110ο λεπτό έλαβε χώρα ένα ιστορικό ποδοσφαιρικό γεγονός όταν ο Ζινεντίν Ζιντάν σε ανύποπτη φάση έδωσε μια δυνατή κουτουλιά στον θώρακα του Ιταλού κεντρικού αμυντικού, Μάρκο Ματεράτσι.

Ο Γάλλος άσσος να αποβληθεί από την αναμέτρηση, η οποία ήταν και η τελευταία του με την φανέλα των «Τρικολόρ».

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί οι Ιταλοί εμφανίστηκαν περισσότερο ψύχραιμοι – εύστοχοι και με σκορ 5-3 πανηγύρισαν την κατάκτηση του 3ου Μουντιάλ στην ιστορία τους.

Διαβάστε επίσης:

Euro 2020 – Αυτό έχει ως μεγαλύτερο όπλο η Ιταλία προκειμένου να κάνει την Αγγλία να… κλαίει

Εμβόλια Pfizer – Moderna: Ποιες οι πιθανότητες να κολλήσετε κορονοϊό μετά τη 2η δόση

Ήρα Κελεσίδου: Έτσι γιόρτασε τα γενέθλιά της

 

Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ατζέντα: Τρίτη 10 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Το εορτολόγιο της ημέρας φέρνει μορφές πίστης και αντοχής που θυμίζουν πως η δύναμη φαίνεται στη σιωπή στη διάρκεια και στην επιμονή ζωής.

Ατζέντα
Ατζέντα: Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Το εορτολόγιο θυμίζει πρόσωπα πίστης και αντοχής,μια ήσυχη υπενθύμιση να ευχηθείς, να σταθείς λίγο, να συνεχίσεις πιο δυνατός με καθαρή καρδιά

Ατζέντα
Ατζέντα: Κυριακή 8 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η Κυριακή του Ασώτου φέρνει μηνύματα επιστροφής και ελπίδας, μαζί με μνήμες αγίων που στάθηκαν όρθιοι με πίστη και καρδιά σε κάθε δοκιμασία.

Ατζέντα
Ατζέντα: Σάββατο 7 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Παρθένιος, Λουκάς και οι μάρτυρες της ημέρας θυμίζουν πως η πίστη χτίζεται αθόρυβα, με συνέπεια, άσκηση, καρτερία και κοινή αντοχή.

Ατζέντα
Ατζέντα: Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σημερινή ημέρα με ξεχωριστές μνήμες στο εορτολόγιο, μορφές πίστης, προσφοράς, αγάπης, προσήλωσης και πνευματικής συνέπειας.

Ατζέντα
Ατζέντα: Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η μνήμη της Αγίας Αγάθης και των οσίων θυμίζει πως η πίστη αντέχει, καθοδηγεί και παρηγορεί, όταν ο άνθρωπος μένει σταθερός μέσα πάντα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η μνήμη τιμά τον Όσιο Ισίδωρο τον Πηλουσιώτη και πλήθος αγίων, θυμίζοντας ότι η πίστη είναι αντοχή, σιωπή και διάρκεια.

Ατζέντα
Ατζέντα: Τρίτη 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα τιμώνται ο Δίκαιος Συμεών και η Άννα η Προφήτιδα μαζί με μάρτυρες και οσίους που κρατούν ζωντανή την ελπίδα.

Ατζέντα
Ατζέντα: Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα τιμάται η Υπαπαντή του Κυρίου, μαζί με αγίους και συνάξεις της Παναγίας, μια μέρα πίστης, μνήμης, προσμονής, ελπίδας, προσευχής.

Ατζέντα