Αγρότες: Με «όπλο» την απόγνωση κλιμακώνουν τα μπλόκα – Με ξύλο και χημικά απαντά η κυβέρνηση
Σκηνές ντροπής με αλόγιστη αστυνομική βία - Το Μαξίμου φοβάται τον αντίκτυπο των κινητοποιήσεων - Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι αγρότες
Ο πρωτογενής τομέας έχει πάρει «φωτιά» που δεν προβλέπεται να σβήσει σύντομα. Από τη μία πλευρά η ακραία απόγνωση του αγροτικού κόσμου που αποτυπώθηκε σε έναν αγρότη που φώναζε «χρωστάω παντού» την ώρα που τον χτυπούσαν αλύπητα τα ΜΑΤ. Από την άλλη μια αυταρχική κυβέρνηση που ακολουθεί την τακτική του μαστίγιου και του καρότου. Τάζουν συνεχώς ενισχύσεις και ταυτόχρονα επιβάλλουν άγρια καταστολή, αντί να απολογηθούν για το γαλάζιο πάρτι του ΟΠΕΚΕΠΕ που σάρωσε τις επιδοτήσεις της πραγματικής Αγροτιάς.
Οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους, αναπτύσσοντας μπλόκα σε νευραλγικούς άξονες τη χώρα και έχοντας ως κίνητρο την πιο μη διαχειρίσιμη ορμή που μπορεί να έχει πολίτης, δηλαδή την απόγνωση. Στα μπλόκα συμμετέχουν κυρίως αγρότες από Λάρισα -Φάρσαλα, Τύρναβο, Ελασσόνα, Νίκαια, Πλατύκαμπο, Καρδίτσα και Μαγνησία. Ενώ έχουν προγραμματιστεί πολλά ακόμα για τις επόμενες μέρες, όπως στην Κοζάνη, τα Γρεβενά, την Εύβοια, την Κρήτη.
Η απάντηση της κυβέρνησης προς τη δίκαια οργή των αγροτών, είναι κλούβες με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά. Οι εικόνες ντροπής αναπαράγονται σε πλήθος βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και το μόνο που καταφέρνουν είναι να πεισμώνουν ακόμα περισσότερο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι δεν έχουν τίποτε πια να χάσουν, γιατί – όπως λένε – ήδη τα έχουν χάσει όλα.
Τα έκτροπα των αστυνομικών δυνάμεων έβαλαν και επίσημα τέλος στην υποτιθέμενη «κατανόηση» που έδειχνε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα. Το ξέσπασμα βίας έδειξε ότι το Μαξίμου φοβάται την επέκταση που μπορεί να λάβει ο αγώνας των αγροτών σε επικοινωνιακό επίπεδο, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Χαρακτηριστικό του πόσο ανησυχεί από τις κινητοποιήσεις το Μαξίμου, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ματαίωσε τα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής που θα γίνονταν στις 10 Δεκέμβρη στο Ηράκλειο, αφού οι αγρότες της Κρήτης σκόπευαν να δώσουν βροντερό παρών διαμαρτυρίας για να χαλάσουν την προκλητική φιέστα του πρωθυπουργού. Το Μαξίμου δεν θέλει με τίποτα να επαναληφθούν νέα περιστατικά όπως έγινε με την ταπεινωτική «απόδραση» του κ. Μητσοτάκη από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.
Από την πλευρά του, ο Παύλος Μαρινάκης ζήτησε και τα ρέστα από τους πτωχευμένους και δαρμένους αγρότες, λέγοντας σήμερα ότι «δεν μπορεί να κλείνει κανένας δρόμος, όποιο και αν είναι το αίτημα» και ότι «οι δρόμοι ανήκουν σε όλους αυτούς που πληρώνουν με φόρους και διόδια αυτούς τους δρόμους».
Μόνο που «ξέχασε» ότι και οι αγρότες πλήρωναν φόρους και με τη σειρά τους περίμεναν από το κράτος να τους δώσει τις επιδοτήσεις που εδικαιούντο, αλλά αυτές «φαγώθηκαν» από γαλάζιες «ακρίδες». Άλλωστε οι Έλληνες στη μεγάλη τους πλειοψηφία στέκονται δίπλα στον αγώνα των αγροτών, γιατί ο πρωτογενής τομέας είναι υπόθεση που αφορά όλον τον ελληνικό λαό.
Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες, γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουν περισσότερη βία, καταστολή και φίμωση. Όμως – όπως λένε – είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν ούτε χιλιοστό από τις διεκδικήσεις τους σε αυτήν την έσχατη μάχη επιβίωσης.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.