ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Με «όπλο» την απόγνωση κλιμακώνουν τα μπλόκα – Με ξύλο και χημικά απαντά η κυβέρνηση

Σκηνές ντροπής με αλόγιστη αστυνομική βία - Το Μαξίμου φοβάται τον αντίκτυπο των κινητοποιήσεων - Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι αγρότες
Αγρότες: Με «όπλο» την απόγνωση κλιμακώνουν τα μπλόκα – Με ξύλο και χημικά απαντά η κυβέρνηση

Ο πρωτογενής τομέας έχει πάρει «φωτιά» που δεν προβλέπεται να σβήσει σύντομα. Από τη μία πλευρά η ακραία απόγνωση του αγροτικού κόσμου που αποτυπώθηκε σε έναν αγρότη που φώναζε «χρωστάω παντού» την ώρα που τον χτυπούσαν αλύπητα τα ΜΑΤ. Από την άλλη μια αυταρχική κυβέρνηση που ακολουθεί την τακτική του μαστίγιου και του καρότου. Τάζουν συνεχώς ενισχύσεις και ταυτόχρονα επιβάλλουν άγρια καταστολή, αντί να απολογηθούν για το γαλάζιο πάρτι του ΟΠΕΚΕΠΕ που σάρωσε τις επιδοτήσεις της πραγματικής Αγροτιάς.

Οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους, αναπτύσσοντας μπλόκα σε νευραλγικούς άξονες τη χώρα και έχοντας ως κίνητρο την πιο μη διαχειρίσιμη ορμή που μπορεί να έχει πολίτης, δηλαδή την απόγνωση. Στα μπλόκα συμμετέχουν κυρίως αγρότες από Λάρισα -Φάρσαλα, Τύρναβο, Ελασσόνα, Νίκαια, Πλατύκαμπο, Καρδίτσα και Μαγνησία. Ενώ έχουν προγραμματιστεί πολλά ακόμα για τις επόμενες μέρες, όπως στην Κοζάνη, τα Γρεβενά, την Εύβοια, την Κρήτη.

Η απάντηση της κυβέρνησης προς τη δίκαια οργή των αγροτών, είναι κλούβες με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά. Οι εικόνες ντροπής αναπαράγονται σε πλήθος βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και το μόνο που καταφέρνουν είναι να πεισμώνουν ακόμα περισσότερο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι δεν έχουν τίποτε πια να χάσουν, γιατί – όπως λένε – ήδη τα έχουν χάσει όλα.

Τα έκτροπα των αστυνομικών δυνάμεων έβαλαν και επίσημα τέλος στην υποτιθέμενη «κατανόηση» που έδειχνε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα. Το ξέσπασμα βίας έδειξε ότι το Μαξίμου φοβάται την επέκταση που μπορεί να λάβει ο αγώνας των αγροτών σε επικοινωνιακό επίπεδο, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Χαρακτηριστικό του πόσο ανησυχεί από τις κινητοποιήσεις το Μαξίμου, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ματαίωσε τα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής που θα γίνονταν στις 10 Δεκέμβρη στο Ηράκλειο, αφού οι αγρότες της Κρήτης σκόπευαν να δώσουν βροντερό παρών διαμαρτυρίας για να χαλάσουν την προκλητική φιέστα του πρωθυπουργού. Το Μαξίμου δεν θέλει με τίποτα να επαναληφθούν νέα περιστατικά όπως έγινε με την ταπεινωτική «απόδραση» του κ. Μητσοτάκη από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Μαρινάκης ζήτησε και τα ρέστα από τους πτωχευμένους και δαρμένους αγρότες, λέγοντας σήμερα ότι «δεν μπορεί να κλείνει κανένας δρόμος, όποιο και αν είναι το αίτημα» και ότι «οι δρόμοι ανήκουν σε όλους αυτούς που πληρώνουν με φόρους και διόδια αυτούς τους δρόμους».

Μόνο που «ξέχασε» ότι και οι αγρότες πλήρωναν φόρους και με τη σειρά τους περίμεναν από το κράτος να τους δώσει τις επιδοτήσεις που εδικαιούντο, αλλά αυτές «φαγώθηκαν» από γαλάζιες «ακρίδες». Άλλωστε οι Έλληνες στη μεγάλη τους πλειοψηφία στέκονται δίπλα στον αγώνα των αγροτών, γιατί ο πρωτογενής τομέας είναι υπόθεση που αφορά όλον τον ελληνικό λαό.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες, γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουν περισσότερη βία, καταστολή και φίμωση. Όμως – όπως λένε – είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν ούτε χιλιοστό από τις διεκδικήσεις τους σε αυτήν την έσχατη μάχη επιβίωσης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη in.gr (@in.gr_official)

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Κερδίζει χρόνο η κυβέρνηση - Σε επίπεδο δηλώσεων επιλέγουν την μετριοπάθεια, αλλά στο πεδίο επιβάλλεται άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ

Κοινωνία