EXTRATIME

Γιατί το Wagyu μπορεί να είναι A5, C1, B3 και τέλος πάντων τι είναι το Wagyu και γιατί είναι τόσο ακριβό;

Το Wagyu δεν είναι απλώς κρέας – είναι εμπειρία. Μάθε γιατί το ιαπωνικό μοσχάρι είναι τόσο ακριβό, τι σημαίνουν οι κατηγορίες A5, C1, B3
Γιατί το Wagyu μπορεί να είναι A5, C1, B3 και τέλος πάντων τι είναι το Wagyu και γιατί είναι τόσο ακριβό;

Το Wagyu είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος. Είναι ένα σύμβολο πολυτέλειας, μια εμπειρία γεύσης που προκαλεί δέος ακόμα και στους πιο έμπειρους γευσιγνώστες. Αλλά τι σημαίνουν οι κωδικοί A5, C1, B3 που συνοδεύουν το όνομά του και γιατί αυτό το κρέας κοστίζει μια περιουσία;

Το Wagyu προέρχεται από τέσσερις συγκεκριμένες ιαπωνικές ράτσες βοοειδών, οι οποίες εκτρέφονται με αυστηρούς κανονισμούς που διασφαλίζουν το μοναδικό τους προφίλ. Ο όρος σημαίνει κυριολεκτικά “Ιαπωνικό Βόδι”, αλλά η αξία του δεν βρίσκεται απλώς στην καταγωγή του. Το Wagyu είναι διάσημο για την εξαιρετική του μαρμαρότητα, δηλαδή τις λεπτές φλέβες λίπους που διατρέχουν το κρέας, προσφέροντας αξεπέραστη τρυφερότητα και γεύση.

Η κατηγοριοποίηση του Wagyu βασίζεται σε ένα διψήφιο σύστημα αξιολόγησης. Το πρώτο γράμμα (A, B ή C) αναφέρεται στην απόδοση του κρέατος από το ζώο – δηλαδή πόσο κρέας μπορεί να εξαχθεί από το σφάγιο. Το A είναι το υψηλότερο επίπεδο, που σημαίνει την καλύτερη δυνατή απόδοση. Το δεύτερο νούμερο (1 έως 5) αφορά την ποιότητα του κρέατος, η οποία κρίνεται από τη μαρμαρότητα, το χρώμα, τη σύσταση και τη συνοχή του λίπους. Το A5 είναι η υψηλότερη κατηγορία, με το κρέας να λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα.

Η εξαιρετική τιμή του Wagyu οφείλεται στη σχολαστική εκτροφή του. Τα βοοειδή μεγαλώνουν με ειδικές δίαιτες που περιλαμβάνουν καλαμπόκι, σιτάρι και ακόμα και σάκε, ενώ ζουν σε ελεγχόμενο περιβάλλον με χαμηλό στρες για να διατηρούν τη μαρμαρότητά τους. Κάποιοι παραγωγοί ισχυρίζονται ότι κάνουν ακόμα και μασάζ στα ζώα ή τους παίζουν μουσική, ενισχύοντας έτσι την ποιότητα του κρέατος.

Η διαφορά στην τιμή μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών του Wagyu μπορεί να είναι τεράστια. Ένα A5 Wagyu από την περιοχή Kobe μπορεί να πωλείται για εκατοντάδες ευρώ το κιλό, ενώ ένα C1, που έχει χαμηλότερη απόδοση και ποιότητα, είναι σημαντικά φθηνότερο.

Αυτό που κάνει το Wagyu τόσο ιδιαίτερο δεν είναι απλώς η τιμή του, αλλά η μοναδική εμπειρία που προσφέρει. Κάθε μπουκιά είναι μια γευστική αποκάλυψη, ένας συνδυασμός τρυφερότητας και πλούσιας, βουτυράτης γεύσης που δεν συναντάται σε κανένα άλλο κρέας στον κόσμο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: Η πιο σκοτεινή τοιχογραφία της Ελλάδας βρίσκεται σε ένα μικρό ναό στη Λάρισα του 16ου αιώνα

Η πιο σκοτεινή τοιχογραφία της Ελλάδας βρίσκεται σε ένα μικρό ναό στη Λάρισα του 16ου αιώνα

Μια τοιχογραφία του 16ου αιώνα στη Λάρισα δείχνει τον Χριστό, τον Χρόνο και τον θάνατο να παρακολουθούν τον κύκλο της ζωής

ExtraTime
ExtraTime: Οι πολεμιστές επιχειρηματίες που έκαναν το αίμα επάγγελμα

Οι πολεμιστές επιχειρηματίες που έκαναν το αίμα επάγγελμα

Δεν πολεμούσαν για πατρίδα, αλλά για πληρωμή.

ExtraTime
ExtraTime: Το ζώο με IQ πιο κοντά στο δικό μας απ’ όσο νομίζεις. Βλέπει πίσω του, αναγνωρίζει 50 πρόσωπα και μπορεί να σε βρει από τη μυρωδιά.

Το ζώο με IQ πιο κοντά στο δικό μας απ’ όσο νομίζεις. Βλέπει πίσω του, αναγνωρίζει 50 πρόσωπα και μπορεί να σε βρει από τη μυρωδιά.

Το πρόβατο δεν είναι απλώς ένα ζώο της υπαίθρου. Είναι μια μικρή νοητική μηχανή που βλέπει πίσω του, θυμάται ποιος είσαι και αναγνωρίζει πρόσωπα όπως ο άνθρωπος.

ExtraTime
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ομαδικός βιασμός 14χρονης από Ρομά: Τι άλλο θα ακούσουμε; – Έγινε η φρίκη συνήθειά μας;

Ομαδικός βιασμός 14χρονης από Ρομά: Τι άλλο θα ακούσουμε; – Έγινε η φρίκη συνήθειά μας;

Η ασύδοτη δράση των Ρομά, η εγκληματική αμέλεια των γονιών, η σεξουαλικοποίηση της νεολαίας, η ανοχή του κράτους - Ένα μίγμα απόλυτου εφιάλτη

Ελευθέριος Ανδρώνης
ExtraTime: Παρίστανε τον τυφλό στην Αθήνα για να επαιτεί και έλαβε μέρος σε αγώνες δρόμου

Παρίστανε τον τυφλό στην Αθήνα για να επαιτεί και έλαβε μέρος σε αγώνες δρόμου

Δεν ήταν διεθνείς. Δεν ήταν τέλειοι. Ήταν όμως οι πρώτοι. Και σε αυτούς έτρεξε ένας αστυνομικός, ένας εργάτης και ένας «τυφλός» ζητιάνος που ξαφνικά είδε το φως του.

ExtraTime
ExtraTime: Για κάθε έναν στρατιώτη που τραυματιζόταν, σκότωναν 100 άμαχους για αντίποινα.

Για κάθε έναν στρατιώτη που τραυματιζόταν, σκότωναν 100 άμαχους για αντίποινα.

Υπέγραψε εντολή να σκοτώνονται 100 άμαχοι για κάθε Γερμανό στρατιώτη που τραυματιζόταν.

ExtraTime
ExtraTime: O Μάνος Χατζιδάκις εξηγεί τι σημαίνει «Μεγάλος Ερωτικός»

O Μάνος Χατζιδάκις εξηγεί τι σημαίνει «Μεγάλος Ερωτικός»

Ο σπουδαίος δημιουργός για ένα από τα εμβληματικά έργα του

ExtraTime
ExtraTime: Πάριος: Έτσι έγραψα το «Τα πήρες όλα και έφυγες»

Πάριος: Έτσι έγραψα το «Τα πήρες όλα και έφυγες»

Ο ερμηνευτής και δημιουργός εξομολογείται τις «συνθήκες» που γέννησαν μια τεράστια επιτυχία.

ExtraTime
Κοινωνία: Ούτε στην Ουγκάντα! – Γιώργος Φλωρίδης «κερνάει» – Βασίλης Φλωρίδης «πίνει» στη Δικαιοσύνη – Σόι πάει το Βασίλειο!

Ούτε στην Ουγκάντα! – Γιώργος Φλωρίδης «κερνάει» – Βασίλης Φλωρίδης «πίνει» στη Δικαιοσύνη – Σόι πάει το Βασίλειο!

Ούτε τα προσχήματα πια ! - Ο αδερφός του υπουργού Δικαιοσύνης «για τα μπάζα» Γιώργου Φλωρίδη, φαβορί για Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου!

Κοινωνία