EXTRATIME

Κοιμόταν σε κούνια, έπινε τσάι στην Ιαπωνία και πήγαινε τουαλέτα με τον Michael Jackson. Ίσως ο πιο χιμπατζής.

Τον έλεγαν Bubbles. Ζούσε με τον Michael Jackson, φορούσε πάνα και κοιμόταν σε κούνια. Ίσως ήταν ο πιο διάσημος χιμπατζής στην ιστορία της ποπ.
Κοιμόταν σε κούνια, έπινε τσάι στην Ιαπωνία και πήγαινε τουαλέτα με τον Michael Jackson. Ίσως ο πιο χιμπατζής.

Τον έλεγαν Bubbles. Γεννήθηκε το 1983 σε ερευνητικό κέντρο στο Τέξας που παρήγαγε πιθήκους για πειράματα. Αντί να καταλήξει σε εργαστήριο, βρέθηκε στην αγκαλιά του πιο διάσημου ανθρώπου στον πλανήτη. Ο Michael Jackson τον υιοθέτησε όταν ήταν μόλις οκτώ μηνών. Από τότε, έγινε ο πιο αναγνωρίσιμος χιμπατζής του 20ού αιώνα.

Στην αρχή ζούσε στο σπίτι των Jacksons στο Λος Άντζελες. Αλλά όταν ο Michael αγόρασε το Neverland Ranch, ο Bubbles μετακόμισε μαζί του. Κοιμόταν σε κούνια μέσα στο υπνοδωμάτιο του τραγουδιστή. Έτρωγε γλυκά στον ιδιωτικό κινηματογράφο. Χρησιμοποιούσε την ίδια τουαλέτα. Και φορούσε πάνα. Για τον Michael, ήταν κάτι παραπάνω από κατοικίδιο. Ήταν σύντροφος, συνοδοιπόρος, ίσως κάτι σαν παιδί.

Ο Jackson τον έπαιρνε παντού. Στην περιοδεία “Bad” κοιμούνταν μαζί στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου. Στην Οσάκα της Ιαπωνίας ήπιαν μαζί τσάι με τον δήμαρχο της πόλης. Ο Bubbles κάθισε ήσυχα δίπλα του, σαν πραγματικός πρέσβης της φιλίας τους. Ο Michael τον πήγε και στο σπίτι της Elizabeth Taylor για τσάι. Εκείνη δεν παραξενεύτηκε. Ήταν όλοι μέρος του ίδιου φανταστικού κόσμου.

Ο χιμπατζής εμφανίστηκε στο βιντεοκλίπ του “Liberian Girl”, πήγε στα στούντιο ηχογράφησης, και λέγεται πως είχε ακόμα και δικό του πράκτορα. Ο φωτογράφος Kenny Rogers τράβηξε μια διάσημη φωτογραφία όπου ο Michael κρατά τον Bubbles στην αγκαλιά του. Ο γιος του φωτογράφου θυμόταν με δέος τη στιγμή που ο Bubbles άνοιξε το ψυγείο και του έδωσε μια μπανάνα με φυσικότητα που τρόμαξε τους πάντες.

Όμως η φύση δεν ξεχνά. Καθώς ο Bubbles μεγάλωνε, έγινε δύστροπος, βαρύς και απρόβλεπτος. Όπως όλοι οι χιμπατζήδες, έγινε ακατάλληλος για οικιακή συνύπαρξη. Ο Michael αναγκάστηκε να τον απομακρύνει, αλλά ένιωθε τύψεις. Ο Bubbles κατέληξε σε ειδικό καταφύγιο στη Φλόριντα, όπου ζει ακόμα. Κάθε χρόνο, χρειάζεται περίπου 17.000 δολάρια για τη φροντίδα του. Τα έξοδα καλύπτονται από το ίδρυμα Jackson.

Μετά τον θάνατο του Michael, οι φροντιστές του Bubbles είπαν πως εκείνος τον θυμόταν. Οι χιμπατζήδες έχουν ισχυρή μνήμη. Τον επισκέφθηκε η La Toya. Σήμερα, κάθεται ήρεμα στα δέντρα, παρέα με άλλους χιμπατζήδες. Ακούει μουσική, ζωγραφίζει, και μερικές φορές απλώς χαζεύει τον ήλιο.

Ο Bubbles έγινε μέρος του μύθου. Κάποιοι τον είδαν σαν σύμβολο της παραξενιάς του Michael Jackson. Άλλοι σαν αθώο παιδί μέσα σε σώμα χιμπατζή. Ίσως ήταν απλώς ένας πίθηκος που βρέθηκε, κατά λάθος, στο κέντρο ενός παγκόσμιου θρύλου. Ή ίσως, για λίγα χρόνια, ήταν ο πιο χιμπατζής του πλανήτη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η μεγαλύτερη απειλή της ανεξέλεγκτης χρήσης AI: Γενιές ανθρώπων που χάνουν την ικανότητα να σκέφτονται

Η μεγαλύτερη απειλή της ανεξέλεγκτης χρήσης AI: Γενιές ανθρώπων που χάνουν την ικανότητα να σκέφτονται

O «φωτεινός παντογνώστης» που λέγεται Τεχνητή Νοημοσύνη, απειλεί να δημιουργήσει γενιές διανοητικά «ανάπηρων» ανθρώπων

Ελευθέριος Ανδρώνης
ExtraTime: «Σ’ έχω κάνει Θεό» με βιολί και τσέλο και χωρίς μπουζούκια

«Σ’ έχω κάνει Θεό» με βιολί και τσέλο και χωρίς μπουζούκια

Η Κατερίνα Στανίση σε μια αποκαλυπτική ερμηνεία με τους String Demons.

ExtraTime
ExtraTime: Πόσα τραγούδια ηχογράφησε ο Στράτος Διονυσίου σε μια ημέρα

Πόσα τραγούδια ηχογράφησε ο Στράτος Διονυσίου σε μια ημέρα

Μια απίστευτη αυθεντική μαρτυρία…

ExtraTime
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε ο… «ανακουφισμένος» Βορίδης και 3 υφυπουργοί – Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε ο… «ανακουφισμένος» Βορίδης και 3 υφυπουργοί – Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Ρεκόρ κορυφαίων παραιτήσεων υπό την πίεση των συνταρακτικών αποκαλύψεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Με την πλάτη στον τοίχο το Μαξίμου

Κοινωνία
: Τι συμβαίνει στην Καρδιά όταν κάνουμε βάρη; Οφέλη και κίνδυνοι

Τι συμβαίνει στην Καρδιά όταν κάνουμε βάρη; Οφέλη και κίνδυνοι

Η άσκηση με βάρη αυξάνει άμεσα την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Αυτό είναι φυσιολογικό και βοηθά στην αυξημένη παροχή αίματος στους σκελετικούς μύες.

ExtraTime: Ο Έλληνας ζωγράφος που αγιογράφησε τους σημαντικότερους ναούς της Αττικής, αλλά κανείς δεν ξέρει πού θάφτηκε

Ο Έλληνας ζωγράφος που αγιογράφησε τους σημαντικότερους ναούς της Αττικής, αλλά κανείς δεν ξέρει πού θάφτηκε

Ο Γεώργιος Μάρκου, κορυφαίος Έλληνας αγιογράφος, ζωγράφισε διάσημους ναούς της Αττικής και μετά εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη.

ExtraTime
Κοινωνία: ΟΠΕΚΕΠΕ: Η λέξη «τσίπα» είναι άγνωστη στην κυβέρνηση – Ο Κώστας Τσιάρας είπε ότι τα 415 εκατ. πρόστιμο θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι!

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η λέξη «τσίπα» είναι άγνωστη στην κυβέρνηση – Ο Κώστας Τσιάρας είπε ότι τα 415 εκατ. πρόστιμο θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι!

Χυδαίος κυνισμός από τον Κ.Τσιάρα, την ώρα που οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή των «γαλάζιων» στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι καταιγιστικές

Κοινωνία
ExtraTime: Έδωσε όλη την περιουσία του για την Επανάσταση, κυβέρνησε την Ελλάδα, αλλά παραιτήθηκε για μια πλατεία στην Πάτρα.

Έδωσε όλη την περιουσία του για την Επανάσταση, κυβέρνησε την Ελλάδα, αλλά παραιτήθηκε για μια πλατεία στην Πάτρα.

Ο Μπενιζέλος Ρούφος χρηματοδότησε την Επανάσταση, κυβέρνησε την Ελλάδα, και τελικά παραιτήθηκε για μια πλατεία στην Πάτρα, αποδεικνύοντας πως ακόμα και μικρές λεπτομέρειες είχαν σημασία για εκείνον.

ExtraTime
ExtraTime: Έκλεβε βρέφη, έλεγε στις οικογένειες τους ότι πέθαναν, και τα πουλούσε σε σταρ του Χόλιγουντ

Έκλεβε βρέφη, έλεγε στις οικογένειες τους ότι πέθαναν, και τα πουλούσε σε σταρ του Χόλιγουντ

Μια γυναίκα που θεωρούνταν σωτήρας παιδιών αποδείχθηκε ο εγκέφαλος ενός σκοτεινού κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

ExtraTime