ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη «αβάντα» του CDC προς τις φαρμακευτικές: «Δεν παραχωρούμε στοιχεία για την 3η δόση για να μην παρερμηνευτούν»!

Έξαλλοι οι επιστήμονες με το CDC, που αρνείται να δημοσιεύσει δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης, επειδή... «δεν είναι έτοιμα να παίξουν στην prime time» ζώνη!
Απίστευτη «αβάντα» του CDC προς τις φαρμακευτικές: «Δεν παραχωρούμε στοιχεία για την 3η δόση για να μην παρερμηνευτούν»!

Ένα απίστευτο ζήτημα επιστημονικής μεροληψίας και αδιαφάνειας εξελίσσεται στο κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC), όπου σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail, υπάρχει απροθυμία (!) εκ μέρους του φορέα στο να δημοσιευτούν τα νέα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης εμβολίου!

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) δημοσίευσαν πριν δύο εβδομάδες περίπου, τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ενισχυτικής δόσης εμβολίου για τους πολίτες κάτω των 65 ετών. Άλλα για κάποιον… αυθαίρετο λόγο δεν δημοσίευσαν τα συγκεντρωμένα και πλήρη στοιχεία για τις ηλικίες από 18 ως 49 ετών, οι οποίοι ούτως ή άλλως φαίνεται πως έχουν το μικρότερο όφελος από την τρίτη δόση.

Αυτή η εξόφθαλμη παράλειψη προκάλεσε την οργή πολλών επιστημόνων στις ΗΠΑ, οι οποίοι απαίτησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα – σημαντικά για την καταπολέμηση της πανδημίας – στοιχεία, και ζήτησαν να μάθουν για ποιον λόγο αποκρύπτονται αυτά.

CDC: «Δεν δημοσιεύουμε στοιχεία για να μην… παρερμηνευθούν»

Ο πραγματικά απίστευτος λόγος για την άρνηση δημοσίευσης των στοιχείων, ήρθε από το στόμα της Κρίστεν Νόρντλουντ, εκπροσώπου του CDC, η οποία είπε πως η αργή και επιλεκτική δημοσιοποίηση των δεδομένων γίνεται επειδή – αν δημοσιεύονταν τώρα –  θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν από το κοινό!

Και με χαρακτηριστική κυνικότητα η εκπρόσωπος είπε πως «στο τέλος της ημέρας, δεν είναι ακόμα έτοιμα τα στοιχεία για την prime time ζώνη (!)» και πως είναι απρόθυμοι να δημοσιεύσουν τα δεδομένα επειδή αφορούν μόνο το 10 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ (δηλαδή 33 εκατομμύρια ανθρώπους). Ωστόσο πρόκειται για το ίδιο μέγεθος δείγματος που χρησιμοποιούσε για χρόνια το CDC, για την παρακολούθηση της γρίπης!

Σύμφωνα με την Dailymail, to CDC αρνείται επίσης να δημοσιεύσει στοιχεία που σχετίζονται με τα ποσοστά νοσηλείας παιδιών και τις συννοσηρότητες.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως έχουμε να κάνουμε με μια καραμπινάτη απόκρυψη (ή επιλεκτική διαχείριση) στοιχείων προς όφελος της κερδοφορίας των «Big pharma», αφού είναι αυτονόητο πως αν το CDC είχε στέρεα δεδομένα για τη χρησιμότητα της τρίτης δόσης στις ηλικίες 18 – 49, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να μην δημοσιευτούν.

Ένας από τους μεγαλύτερους υγειονομικούς οργανισμούς του κόσμου, κάνει διαλογή σε – ζωτικής σημασίας – επιστημονικές πληροφορίες και αποφασίζει για το ποιες θα «κουκουλωθούν», ποιες θα διαρρεύσουν, και ποιες είναι έτοιμες να παίξουν στο… «prime time»! Δηλαδή δεν μιλάμε για φορέα κοινής ωφέλειας για τη δημόσια υγεία, άλλα για μια κανονική εταιρία συμφερόντων, που ασκεί επικοινωνιακή πολιτική προς όφελος των ολιγαρχών.

Δικαίως, μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας στις ΗΠΑ, στηλιτεύει την απαράδεκτη στάση του CDC, και δηλώνει πως πάντα είναι προτιμότερο να δημοσιεύονται τα (όποια) δεδομένα προς διάθεση των επιστημόνων, παρά να παρακρατούνται.

Εκατομμύρια πολιτών εκτίθενται σε ενισχυτικές δόσεις χημικών σκευασμάτων, χωρίς να γνωρίζουν αν υπάρχει σοβαρός λόγος να το κάνουν, μόνο και μόνο επειδή ένας φορέας λειτουργεί προστατευτικά προς τον πλουτισμό των φαρμακευτικών. Η προστασία της δημόσιας υγείας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αφού οι «έχοντες» τα στοιχεία κρίνουν αν αυτά πρέπει να δημοσιευτούν και αν υπάρχει κίνδυνος να… παρερμηνευτούν!

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία