ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AstraZeneca: Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο όρος για τις τιμές των εμβολίων

Σε συμφωνία κατέληξαν AstraZeneca και Κομισιόν για τις τιμές των εμβολίων σε περίπτωση καθυστερήσεων.
AstraZeneca: Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο όρος για τις τιμές των εμβολίων

Η συνεργασία ανάμεσα σε AstraZeneca και Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζεται κανονικά με την δεύτερη να αναμένει νέες παραλαβές εμβολίων από την πρώτη.

Η Κομισιόν έχει ανακοινώσει πως  βάση του διακανονισμού στον οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές, η AstraZeneca αναμένεται να παραδώσει 135 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2021 (60 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 3ου τριμήνου και 75 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 4ου τριμήνου) και τις υπόλοιπες δόσεις (65 εκατομμύρια) έως το τέλος Μαρτίου 2022.

Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα ο συνολικός αριθμός δόσεων θα ανέλθει συνολικά στις 300 εκατομμύρια δόσεις (στο δεύτερο τρίμηνο παραδόθηκαν περίπου 100 εκατομμύρια δόσεις). Τα κράτη μέλη θα λαμβάνουν τακτικά χρονοδιαγράμματα παράδοσης.

Σε συμφωνία όμως κατέληξαν και για τις περιπτώσεις καθυστέρησης στην παράδοση των εμβολίων κατά του Κορονοϊού. Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Στεφάν Ντε Κερσμέκερ, ανακοίνωσε ότι ο νέος διακανονισμός θα επιφέρει εκπτώσεις στις τιμές για κάθε δόση που παραδίδεται εκτός χρονοδιαγράμματος. Αναλυτικά, όπως εξήγησε, για κάθε καθυστερημένη δόση η έκπτωση θα αντιστοιχεί σε 10% για έναν μήνα καθυστέρηση, 25% για δύο μήνες καθυστέρησης και σε 40% για τρεις μήνες καθυστέρηση ή περισσότερο.

Η μόνη περίπτωση στην οποία δεν θα ισχύσει η έκπτωση θα είναι αν η καθυστέρηση δεν οφείλεται από την ίδια την εταιρεία. Σε αυτή την περίπτωση όμως η AstraZeneca θα κληθεί να το αποδείξει ότι δεν ήταν υπεύθυνη για την καθυστέρηση.

 

Διαβάστε Επίσης:

Κορονοϊός Εμβόλια: Η ραδιοφωνική παραγωγός του BBC πέθανε από επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca

Κορονοϊός – Εμβόλια: Ο Πλεύρης απειλεί ξανά – «Έρχονται κυρώσεις για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς»

Ελληνοτουρκικά: Ενίσχυση για την Πολεμική Αεροπορία – Έρχεται και το δεύτερο Rafale!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «AstraZeneca: Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο όρος για τις τιμές των εμβολίων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.