ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι ιδιώτες πάροχοι κάνουν κουμάντο – «Αυτοί επέβαλαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στη ΔΕΗ»!

Κράτος - μπανανία: Ο βουλευτής ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου ομολόγησε ωμά πως η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι αποτέλεσμα πιέσεων των ιδιωτών παρόχων προς τη ΡΑΕ και τη ΔΕΗ.
Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι ιδιώτες πάροχοι κάνουν κουμάντο – «Αυτοί επέβαλαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στη ΔΕΗ»!

Μια χώρα στην οποία το απόλυτο κουμάντο κάνουν οι ιδιώτες ολιγάρχες περιέγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου, με την ωμή παραδοχή πως η ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής είναι αποτέλεσμα… πιέσεων από τους παρόχους προς τη ΔΕΗ!

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του KONTRA, όπου ρωτήθηκε αν η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) υπέδειξε στην ΔΕΗ την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Ο κυβερνητικός βουλευτής απάντησε πως η λέξη «υπόδειξη» είναι ωραιοποιημένη, και πως ουσιαστικά υπήρξαν άμεσες πιέσεις από την ΡΑΕ. Μια ΡΑΕ που όπως ομολόγησε ο κ. Παπαδημητρίου, πρωτύτερα είχε δεχθεί πιέσεις από τους ιδιώτες παρόχους!

Και τότε τέθηκε το εύλογο ερώτημα προς τον κ. Παπαδημητρίου: «Οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας κυβερνούν τη χώρα;», για να απαντήσει κυνικά εκείνος: «ε, μια επιρροή την έχουν».

Χώρα – έρμαιο στα αρπακτικά της αγοράς ενέργειας

Μια ωμή και εξόχως εξοργιστική αλήθεια παρουσιάζεται στον λαό, και μάλιστα από κυβερνητικά χείλη. Ο κύριος λόγος που νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν γονατίσει από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, είναι η άμεση επιρροή των ιδιωτών προς μία – ανεξάρτητη υποτίθεται – ρυθμιστική αρχή του κράτους!

Η ΔΕΗ μπορούσε κάλλιστα να μην υιοθετήσει την ρήτρα αναπροσαρμογής, άλλα «σύρθηκε» προς την εφαρμογή της, προκειμένου να μην ζημιωθούν οι ιδιώτες στο θέμα του ανταγωνισμού.

Μιλάμε για μια χώρα – έρμαιο των αρπακτικών της αγοράς, που ελέγχουν απόλυτα το ενεργειακό τοπίο και επεκτείνουν τις «υποδείξεις» τους μέχρι το πορτοφόλι του κάθε πολίτη! Και μια κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτό το αντιλαϊκό αίσχος, συμπεριφέρεται σαν διακοσμητικό στοιχείο ή – ακόμα χειρότερα – σαν «τροχονόμος» που διευθετεί την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των «αφεντικών» της ενέργειας!

Την ίδια στιγμή ολόκληρη η χώρα «βράζει» με την καταχρηστική ρήτρα αναπροσαρμογής, και πλήθος συλλογικών αγωγών στρέφονται εναντίον της ΔΕΗ. Μια ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει σημασία να τονίσουμε πως ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις αρχές Αυγούστου του 2021, πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Κι όμως υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη επανειλημμένως δικαιολογούσαν τις αυξήσεις των λογαριασμών, ως συνέπεια του πολέμου.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως η αιτία της ακρίβειας οφείλεται στο Ουκρανικό και πως το πρόβλημα απαιτεί Ευρωπαϊκή λύση.

Και τώρα έχουμε παραδοχή ενός κυβερνητικού βουλευτή, πως ένα μεγάλο κομμάτι των αυξήσεων στους λογαριασμούς δεν είχαν καμία σχέση με τον πόλεμο, άλλα με ένα βρωμερό παρασκήνιο όπου κάποιοι ολιγάρχες επιβάλλουν ληστρικούς φόρους στους πολίτες και παράλληλα κάποια golden boys της ΔΕΗ θησαυρίζουν με bonus προς τους εαυτούς τους.

Ακόμα και η λέξη «μπανανία» είναι πολύ φτωχή πλέον για να περιγράψει την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.

Ειδήσεις τώρα:

Μπιλ Γκέιτς: Έτσι θα αποτρέψουμε την επόμενη πανδημία

Σασμος: Στέλλα και Γεράσιμος σε ακατάλληλη ερωτική σκηνή που θα συζητηθεί

Η γη της ελιάς: Ο Ισίδωρος βρίσκει και βλέπει απο κοντά παιδί της Αντιγόνης

Άγριες Μέλισσες: Ολική ανατροπή – Συμμαχούν Νικηφόρος – Ξανθός – Ο Ακύλας παρακολουθεί Κορίνα – Μπάμπη

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

To 76% των Ελλήνων απαντούν ότι οι αγρότες έχουν δίκιο - Ακόμα και για το ευαίσθητο θέμα των μπλόκων το 53% τα στηρίζει

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης – Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση

Γεώργιος Αποστολάκης – Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση

Ο κ. Γεώργιος Αποστολάκης γράφει για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών. Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Σαμαράς: «Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το μέλλον των παιδιών τους» - Καραμανλής: «Μείζονα εθνική απειλή η ερήμωση της υπαίθρου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Χαρακτήρισε «ακραίες» και «τυφλές» τις κινητοποιήσεις, ενώ έφτασε ακόμα και να υπενθυμίσει στον λαό ότι έρχονται... Χριστούγεννα

Κοινωνία
Τεχνολογία: Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Σε μια εποχή όπου η αβεβαιότητα έχει γίνει η νέα κανονικότητα, η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα (business resilience) δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης.

Τεχνολογία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία