ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Ήσσονος σημασίας» οι υποκλοπές και το άρθρο – καταπέλτης των NYT!

Ο βουλευτής ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν βλέπει... σημαντικότητα στο να παρακολουθούνται ακόμα και πολιτικοί αρχηγοί.
Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Ήσσονος σημασίας» οι υποκλοπές και το άρθρο – καταπέλτης των NYT!

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Στη σκιά του διαφαινόμενου σκανδάλου των υποκλοπών, νέα ρεκόρ στο σπάσιμο του… «γραφικόμετρου» καταγράφουν βουλευτές της κυβέρνησης που προσπαθούν απεγνωσμένα να ακολουθήσουν την παραδοσιακή συνταγή της υποβάθμισης του θέματος.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου εμφανιζόμενος σε εκπομπή του ΑΝΤ1, χαρακτήρισε απλώς… «ανοησίες της ΕΥΠ» την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ υποστήριξε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών και το άρθρο – κόλαφος κατά του πρωθυπουργού των New York Times είναι θέματα… «εξαιρετικά ήσσονος σημασίας»!

Ακόμη ο κ. Παπαδημητρίου έψεξε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως τέτοιου είδους μη… σημαντικά θέματα ανάγονται ως ζητήματα εθνικής σημασίας. Δηλαδή κατά την αντίληψη του «γαλάζιου» βουλευτή, το να παρακολουθούνται κινητά πολιτικών αρχηγών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και πολιτών από μια υπηρεσία που βρίσκεται υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού, δεν είναι εθνικό ζήτημα!

Επίσης το να φιλοξενεί άρθρο – καταπέλτη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την σήψη στην Ελλάδα, η ναυαρχίδα του Αμερικανικού Τύπου New York Times, είναι επίσης… ασήμαντο θέμα! Ένα πολύ σκληρό άρθρο που ασκεί σφοδρή κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό, και καταγγέλλει πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει γίνει έρμαιο διαφθοράς και συμφερόντων, που αν μη τι άλλο έγινε αφορμή για έναν αιτιολογημένο διασυρμό της χώρας μας στο εξωτερικό.

Η τεχνική της τεχνητής υποτίμησης των σκανδάλων μπορεί να απέφερε καρπούς σε κάποια ζητήματα περιορισμένης εμβέλειας, όμως στο θέμα των υποκλοπών πλέον η κυβέρνηση βάλλεται πανταχόθεν, από μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης μέχρι και από ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Και κάπως έτσι, τα χειροκροτήματα από το Κογκρέσο έγιναν μακρινός απόηχος και ο χαρακτηρισμός του πρωθυπουργού ως «πολιτικός διεθνούς ακτινοβολίας», έδωσε την θέση του σε ένα διαφαινόμενο σκάνδαλο μεγατόνων, διεθνούς «ακτινοβολίας». Το ότι τα εγχώρια ΜΜΕ ως επί το πλείστον έχουν πιάσει «πάτο» ως προς την ανεξαρτησία τους, δεν σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε «γαλάζιος» βουλευτής μπορεί να υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού, αντιμετωπίζοντας τους New York Times ως αντίστοιχους με τα «πετσωμένα» ελληνικά μέσα.

Παρατηρώντας τις αντιδράσεις του διεθνούς Τύπου άλλα και την γενικευμένη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού, δεν έχει κανείς παρά να διαπιστώσει πως η τοποθέτηση του Μπάμπη Παπαδημητρίου είναι η επιτομή του πολιτικού στρουθοκαμηλισμού. Βέβαια το κερασάκι στην τούρτα του λαϊκισμού γι’ αυτή την απεγνωσμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ήταν όταν ο κ. Παπαδημητρίου κατέληξε λέγοντας για τον Νίκο Ανδρουλάκη πως «ελπίζει να μην καταντήσει στην αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα»…

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

To 76% των Ελλήνων απαντούν ότι οι αγρότες έχουν δίκιο - Ακόμα και για το ευαίσθητο θέμα των μπλόκων το 53% τα στηρίζει

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης – Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση

Γεώργιος Αποστολάκης – Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση

Ο κ. Γεώργιος Αποστολάκης γράφει για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών. Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Σαμαράς: «Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το μέλλον των παιδιών τους» - Καραμανλής: «Μείζονα εθνική απειλή η ερήμωση της υπαίθρου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Χαρακτήρισε «ακραίες» και «τυφλές» τις κινητοποιήσεις, ενώ έφτασε ακόμα και να υπενθυμίσει στον λαό ότι έρχονται... Χριστούγεννα

Κοινωνία
Τεχνολογία: Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Σε μια εποχή όπου η αβεβαιότητα έχει γίνει η νέα κανονικότητα, η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα (business resilience) δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης.

Τεχνολογία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία