ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bloomberg: 101 χώρες βρίσκονται κοντά σε ξέσπασμα εμφύλιων αναταραχών, ως το τέλος του 2022!

Ενεργειακή ακρίβεια και επισιτιστική κρίση «σπρώχνουν» παραπάνω από τις μισές χώρες του πλανήτη σε κοινωνικές αναταραχές, σύμφωνα με το Bloomberg.
Bloomberg: 101 χώρες βρίσκονται κοντά σε ξέσπασμα εμφύλιων αναταραχών, ως το τέλος του 2022!

Bloomberg: Οδεύοντας προς έναν πολύ κρίσιμο χειμώνα, η διεθνής γεωπολιτική αστάθεια, η ενεργειακή ακρίβεια, η διατροφική κρίση και τα αναδυόμενα πολιτικά σκάνδαλα διαμορφώνουν ένα άκρως εκρηκτικό μείγμα που απειλεί να προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις σε κοινωνικούς ιστούς και κυβερνήσεις χωρών, παγκοσμίως.

Αυτό διαπιστώνουν ειδικοί αναλυτές, χαρακτηρίζοντας την αύξηση του κινδύνου κοινωνικών αναταραχών ως τη μεγαλύτερη στην ιστορία των υπολογισμών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, o κίνδυνος μαζικών αναταραχών σε 101 χώρες αυξάνεται το τρίτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με έκθεση της βρετανικής εταιρείας συμβούλων Verisk Maplecroft. Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν πως περίπου οι μισές χώρες της υφηλίου, 101 από τις 198 χώρες, κατέγραψαν αύξηση του κινδύνου κοινωνικών αναταραχών. Μάλιστα πρόκειται για τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση από τότε που ξεκίνησαν οι σχετικοί υπολογισμοί το 2016. Μόνο σε 42 χώρες, ο κίνδυνος αναταραχών μειώθηκε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ενεργειακή κρίση είναι η κύρια αιτία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αυξάνει τον κίνδυνο κοινωνικών εκρήξεων, ενώ για τις αναπτυσσόμενες χώρες, η λαϊκή δυσαρέσκεια οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των τροφίμων και την γενικευμένη ανασφάλεια για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Μάλιστα η έρευνα εκτιμά πως οι κίνδυνοι θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες.

Όσο η ενεργειακή «καταιγίδα» απλώνεται απειλητικά στην Ευρώπη, κατά το φθινόπωρο και τον επερχόμενο χειμώνα θα αυξηθεί κατά πολύ η ενεργειακή ζήτηση των χωρών, με συνέπεια – εκ των πραγμάτων – να εκτοξευθεί ακόμη περισσότερο το κόστος ζωής. Επιπλέον, όσες χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα ξηρασίας και λειψυδρίας, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ακόμα έναν πολύ κρίσιμο παράγοντα που θα προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων στις τιμές τροφίμων, κάτι που πιθανώς θα δημιουργήσει κοινωνικές αναταραχές.

Στην λίστα των χωρών με αυξημένο κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ουκρανία, η Πολωνία, η Σερβία, η Τουρκία και η Νορβηγία. Επίσης και στις ΗΠΑ διαπιστώνεται κίνδυνος αποσταθεροποίησης.

Όσο ακόμα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι τεκτονικές μεταβολές στην αγροτική παραγωγή και τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων εξακολουθούν να δημιουργούν συνθήκες γενικευμένης αστάθειας, που εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικοπολιτική αστάθεια στις πιο ευάλωτες χώρες που είναι περισσότερο εξαρτημένες από τις εισαγωγές.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, η συνεχής αύξηση της πείνας και του υποσιτισμού, οι περιορισμένες δυνατότητες κρατικής ενίσχυσης των νοικοκυριών και η αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο θα διαρκέσουν οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι παράγοντες που δημιουργούν ένα γενικευμένο κλίμα αστάθειας που είναι δύσκολο να αναχαιτιστεί.

Η διατροφική κρίση ακόμη, προβλέπεται να δημιουργήσει σημαντικά μεταναστευτικά κύματα που οπωσδήποτε θα θέσουν σε δοκιμασία την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα των χωρών που αποτελούν «πύλες εισόδου» για τους μετανάστες, όπως είναι η Ελλάδα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: WhatsApp: Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

WhatsApp: Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Κατερίνα Βουτσινά προς Καρυστιανού – «Έχω δεχτεί κι εγώ απειλές 2 φορές – Δεν είσαι η μόνη»

Τέμπη: Κατερίνα Βουτσινά προς Καρυστιανού – «Έχω δεχτεί κι εγώ απειλές 2 φορές – Δεν είσαι η μόνη»

Η αδερφή του αδικοχαμένου Γιάννη Βουτσινά καταγγέλλει σκιώδεις απειλές και ισχυρίζεται ότι οι συγγενείς παρακολουθούνται!

Κοινωνία
Κοινωνία: Ινστιτούτο Reuters: Απόλυτη κατάρρευση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα συστημικά ΜΜΕ – Τελευταία η Ελλάδα σε 48 χώρες

Ινστιτούτο Reuters: Απόλυτη κατάρρευση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα συστημικά ΜΜΕ – Τελευταία η Ελλάδα σε 48 χώρες

Όσο αυξάνεται η χειραγώγηση των ΜΜΕ, τόσο εντείνεται η δυσπιστία των Ελλήνων στη συστημική ενημέρωση - Στο YouTube στρέφεται ο περισσότερος κόσμος

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποιοι γονείς δικαιούνται voucher 800 ευρώ απόε το πρόγραμμα «Πρώιμη παιδική παρέμβαση»

Ποιοι γονείς δικαιούνται voucher 800 ευρώ απόε το πρόγραμμα «Πρώιμη παιδική παρέμβαση»

Πρώιμη παιδική παρέμβαση: Τον Οκτώβριο ξεκινά το νέο πρόγραμμα πρώιμης παιδικής παρέμβασης, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης ανηλίκων με αναπηρία. Οι δικαιούχοι, οι αιτήσεις και οι προϋποθέσεις σύμφωνα με ρεπορτάζ της real news. Πιο συγκεκριμένα οικονομική στήριξη έως και 800 ευρώ τον μήνα θα λάβουν οι γονείς 2.500 παιδιών που θα ενταχθούν στο νέο...

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Ούτε στην Κολομβία αυτά – Σάλος με την αποκάλυψη Καρυστιανού ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της

Τέμπη: Ούτε στην Κολομβία αυτά – Σάλος με την αποκάλυψη Καρυστιανού ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της

Καρυστιανού: «Μου είπαν ότι και μόνο η σύνδεση Μητσοτάκη με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Ελλάδα καταδικάζει τα παιδιά της – Πρώτη η χώρα μας στην ΕΕ σε παιδική φτώχεια – Και μετά μας λένε ότι τους νοιάζει το δημογραφικό!

Η Ελλάδα καταδικάζει τα παιδιά της – Πρώτη η χώρα μας στην ΕΕ σε παιδική φτώχεια – Και μετά μας λένε ότι τους νοιάζει το δημογραφικό!

Τα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν τη ζοφερή εικόνα της Ελλάδας - Μιας χώρας που εγκατέλειψε πλήρως την ευλογία των παιδιών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Μαύρα μαντάτα για Μαξίμου από GPO: Το 70% των πολιτών θέλουν να φύγει η ΝΔ από την εξουσία

Μαύρα μαντάτα για Μαξίμου από GPO: Το 70% των πολιτών θέλουν να φύγει η ΝΔ από την εξουσία

Δημοσκόπηση κόλαφος από GPO - Βαλτωμένα παραμένουν τα πραγματικά ποσοστά της ΝΔ παρά την τεχνητή εικόνα της δήθεν ανάκαμψης

Κοινωνία
Κοινωνία: Bigger than Basketball: Σπουδαία κίνηση από την οικογένεια Αντετοκούνμπο!

Bigger than Basketball: Σπουδαία κίνηση από την οικογένεια Αντετοκούνμπο!

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο σας προσκαλεί σε μία μοναδική εκδήλωση για την ενίσχυση CAFF Foundation!

Κοινωνία
Κοινωνία: Οι «κωλοτούμπες» ελέω Τραμπ συνεχίζονται – Άφαντη η ΝΔ στο Athens Pride

Οι «κωλοτούμπες» ελέω Τραμπ συνεχίζονται – Άφαντη η ΝΔ στο Athens Pride

Από εκεί που μέχρι πέρυσι οι «γαλάζιοι» στριμώχνονταν να φωτογραφηθούν στα Pride, φέτος σχεδόν εξαφανίστηκαν

Κοινωνία