ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμός στο διαδίκτυο με την απαράδεκτη σημαία που ανέβασε ο Στέλιος Πέτσας για την 28η Οκτωβρίου

Τα «άκουσε» απ' όλους ο Στέλιος Πέτσας - «Αυτοί που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη σωστή Ελληνική σημαία θα ξεχωρίσουν τον σωστό δρόμο για τη χώρα;»
Χαμός στο διαδίκτυο με την απαράδεκτη σημαία που ανέβασε ο Στέλιος Πέτσας για την 28η Οκτωβρίου

Ο απόλυτος χαμός επικράτησε στα social media (και ιδιαίτερα στο «X») μετά την αδιανόητη γκάφα του Στέλιου Πέτσα να αναρτήσει στο προφίλ του ευχές για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με μια σημαία φτιαγμένη μέσω AI, η οποία μόνο ελληνική σημαία δεν θύμιζε.

«Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!  Ζήτω το Έθνος! Χρόνια Πολλά Ελλάδα!» έγραψε ο πρώην υπουργός, Στέλιος Πέτσας, πριν καταλάβει την απρέπεια που έκανε.

Συγκεκριμένα η… αυτοματοποιημένη σημαία είχε 2 σταυρούς (ο ένας κάτω από τον άλλο) και αυτονόητα οι πολίτες στα social αναρωτιόντουσαν πώς είναι δυνατόν να μην γίνει αντιληπτή μια τέτοια παραποίηση του εθνικού μας συμβόλου.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε στο διαδίκτυο, ο Στέλιος Πέτσας έσπευσε να σβήσει την ανάρτησή του, αλλά η ζημιά για εκείνον είχε ήδη γίνει. Και αυτό διότι φάνηκε πόσο επιδερμικός είναι ο σεβασμός στην ελληνική σημαία για πολλά στελέχη της κυβέρνησης που κατά τα άλλα εμφανίζονται ως… πατριώτες.

Όταν αναρτάς ευχές για μια τόσο σημαντική εθνική εορτή, δεν επιτρέπεται να ανεβάζεις ό,τι… να’ ναι, αλλά αυτό ακριβώς έκανε ο Στέλιος Πέτσας. Δείγμα του πόσο αδιάφορη είναι δυστυχώς για μερικούς η συγκεκριμένη ιερή ημέρα, αλλά και κάθε άλλη εθνική εορτή.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από φωτογραφίες ελληνικών σημαιών και δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο για κάποιον από το να χρησιμοποιήσει μια τέτοια φωτογραφία ή να δημιουργήσει μια σύνθετη εικόνα σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας. Όμως στην προκειμένη περίπτωση προτιμήθηκε το «άρπα κόλλα» της τεχνητής νοημοσύνης, δηλαδή γαλανόλευκη σημαία να είναι και ό,τι να’ ναι. Πάλι καλά να λέμε δηλαδή που ο κ. Πέτσας δεν ανέβασε και τη σημαία της Φινλανδίας.

Φαίνεται ότι ο Στέλιος Πέτσας μπορεί να ήταν πολύ καλός στο να φτιάχνει… λίστες με ευνοούμενα ΜΜΕ για να εξασφαλίζει η κυβέρνηση… ποιοτική ενημέρωση, αλλά ο ίδιος δεν μπόρεσε ούτε την ελληνική σημαία να μεταφέρει σωστά ως εικόνα, την ώρα που και ένα πεντάχρονο παιδί τη ζωγραφίζει όπως πρέπει δια μνήμης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στα social media ξέσπασε ένας καταιγισμός από… σπαρταριστά σχόλια που σχολίασαν με σκωπτική διάθεση τη μεγάλη γκάφα του πρώην υπουργού.

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

To 76% των Ελλήνων απαντούν ότι οι αγρότες έχουν δίκιο - Ακόμα και για το ευαίσθητο θέμα των μπλόκων το 53% τα στηρίζει

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης – Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση

Γεώργιος Αποστολάκης – Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση

Ο κ. Γεώργιος Αποστολάκης γράφει για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών. Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Σαμαράς: «Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το μέλλον των παιδιών τους» - Καραμανλής: «Μείζονα εθνική απειλή η ερήμωση της υπαίθρου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Χαρακτήρισε «ακραίες» και «τυφλές» τις κινητοποιήσεις, ενώ έφτασε ακόμα και να υπενθυμίσει στον λαό ότι έρχονται... Χριστούγεννα

Κοινωνία
Τεχνολογία: Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Σε μια εποχή όπου η αβεβαιότητα έχει γίνει η νέα κανονικότητα, η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα (business resilience) δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης.

Τεχνολογία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία