ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηδάκης για υπερωρίες: «Δεν θα τις… κλέβει κανείς»

Ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν θα μπορεί κανένας να... κλέβει τις υπερωρίες.
Χατζηδάκης για υπερωρίες: «Δεν θα τις… κλέβει κανείς»

Χατζηδάκης για υπερωρίες: Ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν θα μπορεί κανένας να… κλέβει τις υπερωρίες.

Χατζηδάκης για υπερωρίες: Στα εργασιακά δεν θα υπάρχουν πλέον πληρωμένες υπερωρίες. Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, βεβαίωσε πως δεν μπορεί κανένας να… κλέψει τις υπερωρίες.

Χαρακτηριστικά έκανε γνωστό πως μετά το Πάσχα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα εργασιακά. Eνώ ακόμη είπε πως θα είναι… επανάσταση η θέσπιση ψηφιακής κάρτας.

Με αυτή θα ελέγχεται ο εργοδότης και δεν θα μπορεί να… κλέψει υπερωρίες. το κινητό τηλέφωνο του εργαζόμενου θα είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο. Έτσι, δεν θα του κλέβει κανείς τις ώρες που δουλεύει. Ο εργαζόμενος θα δηλώνει απλώς πότε προσέρχεται και πότε φεύγει από την εργασία του. Έπειτα, το υπουργείο θα τα ελέγχει όλα μόνο του.

Όλα αυτά τα δεδομένα θα καταγράφονται με ηλεκτρονικό έλεγχο. Επίσης εξήγησε πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα για τον εργαζόμενο γιατί αντί να πληρώνεται τις υπερωρίες θα μπορεί να δουλεύει τέσσερις μέρες και τις επόμενες να παίρνει ρεπό.

Επίσης, με το νέο νομοσχέδιο όπως τόνισε ο κύριος Χατζηδάκης, «προωθούμε 14 ημέρες άδεια σε πατέρα όταν γεννιέται το παιδί του ενώ ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει και 2 μήνες γονική άδεια μέχρι το παιδί να γίνει 8 ετών».

Σχολεία: Προς ματαίωση οι ενδοσχολικές εξετάσεις – Πώς θα γίνεται η προαγωγή των μαθητών

Εμβόλιο κορονοϊού: Τα οχτώ πράγματα που «δείχνουν» θρόμβωση

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χατζηδάκης για υπερωρίες: «Δεν θα τις… κλέβει κανείς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.