menu

Χρυσή Αυγή – Παππάς: Σχεδίαζε διαφυγή στο εξωτερικό

Λευτέρης Παυλίδης
Χρυσή Αυγή: Η 52χρονη Ουκρανή που έκρυβε στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά, είναι το πρόσωπο κλειδί που συνέδεε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής με τον έξω κόσμο.

Η 52χρονη Ουκρανή που έκρυβε στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά, είναι το πρόσωπο κλειδί που συνέδεε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής με τον έξω κόσμο.

Χρυσή Αυγή: Η 52χρονη Ουκρανή που έκρυβε στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά, είναι το πρόσωπο κλειδί που συνέδεε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής με τον έξω κόσμο.

Χρυσή Αυγή:  Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης ο Χρήστος Παππάς, σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου. Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη πως μια Ουκρανή γυναίκα τον υπέθαλπε.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διευρύνει τον κύκλο των ερευνών. Σχετικά με τα πρόσωπα που μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθαλψη του φυγόποινου πρώην βουλευτή Χρήστου Παππά.

Σύμφωνα με ρεπορταζ της ΕΡΤ, όχι μόνο να παραδοθεί δεν σκόπευε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα φέρεται να προετοίμαζε τη διαφυγή του στο εξωτερικό, με ενδεχόμενο προορισμό την Ιταλία.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που κατάφεραν να τον συλλάβουν, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής το τελευταίο χρονικό διάστημα ερευνούσαν αν άτομα του περιβάλλοντος του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής προετοίμαζαν τη διαφυγή του. Καλούσαν για καταθέσεις όσους θα μπορούσαν να εμπλέκονται και απο τις μαρτυρίες τους κατέληξαν οτι ο Χρήστος Παππάς κατέστρωνε το σχέδιο διαφυγής.

Το υλικό το οποίο συγκέντρωσαν το υπέβαλαν στην εισαγγελία η οποία με τη σειρά της έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν εμπλοκή στην υπόθαλψη και άλλων προσώπων εκτός της 52χρονης Ελληνοουκρανής στο διαμέρισμα της οποίας κρυβόταν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πίσω από το σχέδιο διαφυγής υπήρχε δίκτυο ανθρώπων

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πίσω από το σχέδιο διαφυγής υπήρχε δίκτυο ανθρώπων που θα το έβαζαν σε εφαρμογή. Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται για ομοϊδεάτες του Έλληνες που ενδεχομένως θα συνεργάζονταν με ακροδεξιούς σε άλλες χώρες. Θα φρόντιζαν να τον βγάλουν από τη χώρα και θα του έβρισκαν καταφύγιο.

Το πιο σημαντικό που οδήγησε τους αστυνομικούς στο σχέδιο διαφυγής είναι χειρόγραφα σημειώματα. Βρέθηκαν στο διαμέρισμα με αναφορές σε ταξίδι στο εξωτερικο. Επίσης, οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι πρόσφατα συγγενικό πρόσωπο του Χρήστου Παππά πήγε στην Ιταλία. Το χαρακτηρίζουν ως διερευνητικό ταξίδι.

«Είναι εύλογο να υπάρξει και η διεύρυνση του κύκλου της έρευνας ως προς τον χρόνο για τον οποίον παρέμεινε κρυπτόμενος και παράλληλα να δούμε και κάτω από ποιες συνθήκες και ποια ενδεχομένως πρόσωπα έχουν ευθύνη υπόθαλψης» τόνισε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Λευτέρης Οικονόμου.

Αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να του παρείχε βοήθεια και συγγενικό του πρόσωπο το οποίο βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, «αν και μεταξύ τους τα δύο αυτά πρόσωπα φέρονται να βρίσκονταν σε διάσταση, αυτό δεν είναι σίγουρο. Όπως έγινε και στις σχέσεις μεταξύ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με στόχο όμως να καλύψουν τα ίχνη τους και να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης».

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο διαμέρισμα – κρησφύγετο οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής κατέσχεσαν 2 κινητά τηλέφωνα και έναν υπολογιστή τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να αναλυθούν τα αρχεία και να δοθούν απαντήσεις για τη διαφυγή αλλά και τον τρόπο που επικοινωνούσε σε φίλους και συγγενείς.

Μέχρι τώρα πάντως οι αρχές εκτιμούν ότι είχε επαφές με συγκεκριμένα άτομα, μέσω αποστολής γραμμάτων τα οποία άφηνε ενδεχομένως η 52χρονη σε συγκεκριμένο σημείο για να τα παραλάβουν οι αποδέκτες.

Πηγή: Dikaiologitika

Διαβάστε επίσης: 

Euro 2020 – Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Επιστρέφει σπίτι…αγριεμένη! (vid)

Κορονοϊός: Ανοιχτό ενδεχόμενο για test και πιστοποιητικά και για μετακινήσεις από νομό σε νομό

Survivor: Η Ελένη Xαμπέρη «έκαψε» τον Τριαντάφυλλο! (vid)

Δημοφιλη Αρθρα