ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά – Λυκουρέζος: Τι λέει για τον «βρασμό ψυχής»

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναλύει το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την «παράσταση» του 32χρονου πιλότου μετά τη δολοφονία της Καρολάιν.
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά – Λυκουρέζος: Τι λέει για τον «βρασμό ψυχής»

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναλύει το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την «παράσταση» του 32χρονου πιλότου μετά τη δολοφονία της Καρολάιν.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Όπως άκουσα από τη συνήγορο υπεράσπισης δεν έθεσε ευθέως το ζήτημα του βρασμού ψυχής. Θα το θέσει σε ένα δεύτερο στάδιο ενώπιον του ακροατηρίου. Για να έχουμε βρασμό ψυχικής ορμής πρέπει να έχουμε μια αιφνιδιαστική, συναισθηματική και ψυχική υπερδιέγερση, η οποία προκαλεί πλήρη διατάραξη της συνειδήσεως που καταλύει την ήρεμη σκέψη. Η συμπεριφορά του μετά τη δολοφονία, όλο το στήσιμο, όλη αυτή η παράσταση και όλες οι ενέργειες που έκανε με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, ανατρέπουν αυτή τη θεωρία», δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Λυκουρέζος αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός ότι ο δράστης ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κίνητρο. «Αν δεν κάνω λάθος ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει ότι σε ορισμένες ανθρωποκτονίες δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει κίνητρο. Τις περισσότερες φορές υπάρχει όμως κίνητρο. Δεν μπορεί να αποφασίσει να αφαιρέσει τη ζωή της γυναίκας του χωρίς λόγο. Αυτός προσπαθεί να αποδομήσει τη συμπεριφορά της απέναντί του. Περιγράφει έναν χαρακτήρα ευέξαπτο», συνέχισε ο ποινικολόγος.

Σε ερώτηση για την πιθανότητα να πρόκειται για ένα έγκλημα πάθους, ο κ. Λυκουρέζος ήταν κατηγορηματικός: «Τα εγκλήματα πάθους είναι εκείνα που συχνά οδηγούν σε αυτό που λέμε βρασμός ψυχής.

Αυτό ανατρέπεται ολοκληρωτικά από αυτά που έκανε μετά. Όλη αυτή η παράσταση αλλά και η θανάτωση του σκύλου ανατρέπουν αυτό το δεδομένο. Το οικοδόμημα που έστησε με εντυπωσιακή μεθοδικότητα και ψυχραιμία ανατρέπουν το έγκλημα πάθους, δεν υπάρχει πάθος».

Ποια η ποινή που αναμένεται να επιβληθεί

Αναφορικά με την ποινή που αναμένεται να επιβληθεί στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλος, ο κ. Λυκουρέζος δήλωσε πως «είναι έως και 15 χρόνια για την ανθρωποκτονία και από 5 έως 10 χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου». «Το μάξιμουμ της ποινής των ισοβίων είναι 15 χρόνια», εξήγησε ο κ. Λυκουρέζος.

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής

Διαβάστε επίσης:

Copa America: Επική ανατροπή για τη Βραζιλία στο 90+10′! «Άρρωστο» γκολ του Ντίας (vid)

Μάσκες: Που παραμένουν υποχρεωτικές – Όλα τα νέα μέτρα

Survivor διαρροή spoiler 24/6: Στατιστικά! Από την… κόλαση στον παράδεισο ο Κατσούλης!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Airbnb: Τέλος οι νέες άδειες το 2026

Airbnb: Τέλος οι νέες άδειες το 2026

Η κυβέρνηση βάζει φρένο στις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις Airbnb στην Αθήνα από το 2026, σε μία προσπάθεια να τιθασεύσει τις τιμές των ενοικίων και να επαναφέρει τη λειτουργικότητα στην αγορά κατοικίας.

Κοινωνία
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (15/6) : Ημέρα του Πατέρα – Για τους μπαμπάδες… Και τους μπαμπάδες που δεν έχουν να τους πουν Χρόνια Πολλά…

e-sportime (15/6) : Ημέρα του Πατέρα – Για τους μπαμπάδες… Και τους μπαμπάδες που δεν έχουν να τους πουν Χρόνια Πολλά…

Μια σκέψη, μια αγκαλιά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μπαμπάδες που έχασαν, που άντεξαν, που μάτωσαν. Και συνεχίζουν να παλεύουν για το φως. Για τη μνήμη, για τη ζωή, για το δίκιο.

Ηλεκτρονική έκδοση
Κοινωνία: Ο Γιάννης Μπέζος λέει φοβερή ιστορία για την διαφορά Μπιθικώτση – Θεοδωράκη

Ο Γιάννης Μπέζος λέει φοβερή ιστορία για την διαφορά Μπιθικώτση – Θεοδωράκη

Το αστείο περιστατικό που ανέφερε ο Γιάννης Μπέζος για Θεοδωράκη και Μπιθικώτση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ο Βαρδινογιάννης και το πρώτο υδρογονάδικο στους Αγίους Θεοδώρους: Η Ελλάδα στο δρόμο της πράσινης μετάβασης

Ο Βαρδινογιάννης και το πρώτο υδρογονάδικο στους Αγίους Θεοδώρους: Η Ελλάδα στο δρόμο της πράσινης μετάβασης

Η κίνηση υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Connecting Europe Facility και τη συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ο κόσμος (κυριολεκτικά) καίγεται κι εμείς ασχολούμαστε με τις… γόβες του Μπισμπίκη

Ο κόσμος (κυριολεκτικά) καίγεται κι εμείς ασχολούμαστε με τις… γόβες του Μπισμπίκη

Μια κιτς φωτογράφηση που κανένας δεν χρειαζόταν - Το woke κατεστημένο ακολουθεί τον χαβά του, ενώ διανύουμε συνταρακτικές μέρες

Κοινωνία
Κόσμος: Τραμπ προς Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ: «Κάντε συμφωνία για τα πυρηνικά πριν να είναι πολύ αργά» – Τι δείχνει η στάση των ΗΠΑ για την κλιμάκωση

Τραμπ προς Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ: «Κάντε συμφωνία για τα πυρηνικά πριν να είναι πολύ αργά» – Τι δείχνει η στάση των ΗΠΑ για την κλιμάκωση

Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν ότι οι επόμενες ισραηλινές επιθέσεις θα είναι πολύ πιο βάναυσες - Τα τετελεσμένα του Ισραήλ υποβαθμίζουν το κύρος των ΗΠΑ στον Κόλπο

Κόσμος
Κοινωνία: Σφοδρά πυρά του ρωσικού Τύπου για Κυριάκο Μητσοτάκη: «Λειτουργεί χωρίς λογική ενώ η Ελλάδα είναι χρεωμένη μέχρι τα αυτιά»

Σφοδρά πυρά του ρωσικού Τύπου για Κυριάκο Μητσοτάκη: «Λειτουργεί χωρίς λογική ενώ η Ελλάδα είναι χρεωμένη μέχρι τα αυτιά»

«Η Ελλάδα διεκδικεί πράγματα στην Ουκρανία που είναι πάνω από τις δυνάμεις της» σημειώνει σε άρθρο της ρωσίδα αναλύτρια

Κοινωνία
Κοινωνία: «Φουρτούνες» στο Μαξίμου προκάλεσαν τα πυρά Βαληνάκη για τις υποχωρήσεις στα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο

«Φουρτούνες» στο Μαξίμου προκάλεσαν τα πυρά Βαληνάκη για τις υποχωρήσεις στα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο

Για «διπλή υποχώρηση» Μητσοτάκη στο Αιγαίο έκανε λόγο ο Γιάννης Βαληνάκης, καταγγέλλοντας τα 6 ν.μ και την εξαίρεση των Δωδεκανήσων

Κοινωνία
Κοινωνία: Γκόγκα Λεβιάν: Υπόδειγμα ηρωισμού και μεγαλοψυχίας έγινε ο Αλβανός που βούτηξε για να σώσει τα παιδιά στον ποταμό Άραχθο

Γκόγκα Λεβιάν: Υπόδειγμα ηρωισμού και μεγαλοψυχίας έγινε ο Αλβανός που βούτηξε για να σώσει τα παιδιά στον ποταμό Άραχθο

Ο Γκόγκα έδωσε ευκαιρία στα 2 παιδιά να παλέψουν για τη ζωή τους - «Είμαι ξένος, αλλά είμαι άνθρωπος. Έκανα αυτό που θα έκανε κάθε πατέρας»

Κοινωνία